Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (204)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM TO POD KONTROLOU“ … „NEMÁŠ, PŘITÁHLS SEM CHLAPA S MINDRÁKEM“…  Uff. Já vám měl strach, aby to zase nebyla víc vykecávačka, než frajerskej film. Zbytečně! Je tady to nejlepší z Rockyho – příběh o outsiderovi, kterej se utrhne ze řetězu, návrat starýho a polámanýho boxera do ringu, vyrovnání s minulostí… a „padouch“ dokáže svým chováním vybudit ty pravý boxerský emoce. Samozřejmě i dostatečná dávka sportovního zážitku. Fakt Jordanův dobrej rodinnej boxerskej film.  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o devátý film tzv. „Rocky“ série. Určitě se nejedná o film poslední. Dokonce se uvažuje o „spin-offech“. 2.) Ve filmu se (poprvé) neobjeví Sylvester Stallone. Jde o jeho spor s producentem Irwinem Winklerem, který vlastní práva na postavu Rockyho. 3.) Thx za titule „Petr Putna“.  ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ktovieako sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec absolútna spokojnosť. V ringových scénach je nesmierne ťažké po desaťročiach vymyslieť niečo nové, ale tvorcom sa to napokon relatívne podarilo, či už je to finále, ktorého časť je štylizovaná/koncipovaná bez divákov, alebo finálna „likvidácia“. Michael B. Jordan odviedol ako debutant až prekvapivo hladkú prácu, ktorá pôsobí značne suverénne a pritom ľahko a svižne. Nie som si istý, či je správne, aby tu chýbal Rocky. Jasné, toto už nie je jeho séria, je to rip-offovský spin-off a do takto nastaveného príbehu by sa ani nehodil, ale aspoň cameo diváka v hľadisku (alebo doma pred telkou) mať mal. Dvojnásobne, keď to celé produkoval. Ešte viac si cameo pýtal Dolph Lundgren. Trojka obsahuje málo akcie, čo ale nevadí, skôr naopak: ako séria Rocky, tak Creed III je najsilnejší v pokojných scénach, kedy sa postavy „len“ rozprávajú a riešia vzťahy. Jordan ako herec, ale tiež tvrdo namakaný Jonathan Majors, o Tesse Thompson a Phylicie Rashad nehovoriac, do toho idú naplno. Je radosť počúvať ich. Je radosť pozerať sa na nich. V spoločných scénach Rashand a Tessy Thompson som sa cítil dojato, lebo Tessa sa tu nesmierne podobá na mladú Lisu Bonet, ktorá v Show Billa Cosbyho hrala Phyliciinu dcéru. V mnohých scénach sa vám pozastaví srdce. Na to, že je film taký dlhý, mohli tvorcovia nájsť pár minút navyše pre Adonisovu dcéru, ktorá v škole vykazuje veľmi zaujímavé aktivity. Rád by som sa dožil toho, ako o 10 - 15 rokov zájdem do kina na film, v ktorom štafetu prevezme práve táto osoba a mentorovať ju bude starý Jordan. Tým by sa kruh parádne uzavrel. Trocha ma rušili detaily (Damian šiel na tak dlho do basy vlastne prečo? Je správne odpúšťať toxickej osobe, kvôli ktorej ste si istým spôsobom zabili matku a ponúkať sa jej, že ak bude potrebovať, nech vás nájde a vy jej pomôžete?). ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

Možná je v tom jistá dávka nostalgie a staromilectví, možná jen přesycení, ale Creedovo kouzlo pro mě třetím dílem končí. Avšak vůbec ne ve zlém. Trojka jako první díl stojí na vlastních nohou, a nefunguje vůbec špatně. Podařilo se vytvořit silný osobní konflikt ze kterého děj těží, stejně jako Majors byl skvělý casting (což ostatně potvrzuje snad ve všem kde se objeví). Scény z ringu jsou intenzivní, Jordan jako režisér ukazuje i jistou nápaditost, ale mohl se odvázat klidně víc. Tentokrát lépe funguje i rodinná stránka příběhu, která ve dvojce byla spíš nudná a na obtíž. Celkově mám ale pocit, že už mi série nemá co nabídnout jak po emoční stránce, tak po příběhové, a případné pokračování nejspíš budu ignorovat. Creedova trilogie však ve mě se ctí zůstane jako důstojným nástupcem nesmrtelného Rockyho. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Baví mě, že i v devátém filmu z jednoho vesmíru je kde brát nová témata, kombinovat motivy z pozapomenutých dílů (Rocky III, Rocky V) a zároveň je nabalovat na vedlejší linky ze samostatných Donnieho příběhů. Jen bych si přál, aby se do sociálního dramatu, v první polovině tak uvěřitelně budovaného, zatnulo ještě usilovněji a rouhačsky jsem doufal v odklonění se od nevyhnutelného zabočení směrem k ringu. Naštěstí i tam si je Jordan na režisérské pozici neuvěřitelně jistý a i přes vytření všech očekávaných žánrových klišé dává Adonisově charakteru punc dospělosti. Velké díky za komornost, kdy se mezi rytmickými beaty nebojí úplně zpomalit a ztichnout a jen nechat působit Majorsovo i vlastní charisma. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ze třetího Creeda se vyklubal velmi solidní a sebejistý režijní debut. Jordan to před kamerou v téhle roli umí, to víme, ale zvládá to i za ní. Především v první části, která je spíš o dialozích a oťukávání dvou starých přátel, kteří se po letech setkávají a do života obou se vrací i pár ošklivých událostí z minulosti. Jonathan Majors je Jordanovi důstojným spoluhráčem jak při dialogových výměnách a snaze znovu nakopnout staré přátelství, tak i v ringu, kde působí jako nezastavitelné zvíře. Celkově je však třetí Creed lepší nečekaně v té neboxerské rovině, ke totiž konci působí malinko uspěchaně a občas lehce pateticky a možná i v některých momentech malinko úsměvně. Rozhodně ale lépe než posledně a taky lépe, než bych čekal, když bylo oznámeno, že se nezkušený Jordan chopí režie. Tady se mu i přes občasná zakopnutí povedlo dorůst do té úrovně, že se obejde bez Rockyho. I bez Stallona. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)
  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama