Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Recenze uživatele -bad-mad-wolf- k tomuto seriálu (5)

Ahsoka (2023) 

Jestli má být Filoni považovaný za spasitele SW kvůli tomu, že píše mizerné scénáře, tak to potěškoště. Na druhou stranu, čemu se divit u člověka, který svou éru začal stvořením tak obskurní sračky, jakou byl pilotní film Klonových válek. Chudák Ahsoka! Tenhle seriál totiž má dobré postavy a zajímavé konflikty v rámci zavedených SW pravidel, taky má úžasný soundtrack a efekty, ale dál už nic moc. Jako blesk z čistého nebe přijde jen pátá epizoda, jejíž završení s purrgily vyvolává masivní porci fascinace, úžasu a dojetí z něčeho až mystického - téhle jedinečné chvíli se seriálu ovšem už nepovede znovu byť jen přiblížit. První série je vesměs plastikový produkt s odstředěnou duší, jehož prázdnota se dá "omluvit" snad jen tím, že bude pokračovat dalšími deseti sériemi s obsahem pro série tři. Win-win jak sviňa, fakt - ale rád se nechám překvapit. RIP, Ray. ()

Část 1: Mistři a učedníci (2023) (S01E01) 

Postavy a hudba super, zbytek poněkud generický - v rámci uvedení do děje ale OK, nepopírám. ()

Část 4: Ztracení Jediové (2023) (S01E04) 

"To je úpe mega a na Shnilých rajčatech to má sto procent, protože je to mega nálož ryzích Stár Vors jak cyp!" No, tak si utřeme ty pubertální přestřiky a zůstaneme u toho, že je to docela fajn SW šavlovačka, hojně těžící z charismatu a atraktivity svých postav. ()

Část 7: Sny a šílenství (2023) (S01E07) 

Hloupé je to až strašidelně. Když si člověk uvědomí, že by Thrawn měl představovat nesmírně vychytralého a schopného vojevůdce, pak je těžké pochopit, proč aktuálně působí jako diletantský imbecil (a není v tom sám). Body za stále nejasné náznaky "vedlejších úmyslů" Baylana a Shin, triky a roztroušené vtípky, jinak jde o zatím nejslabší epizodu. 5/10 ()

Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (2023) (S01E08) 

Přijatelným bonusem je scéna s walking dead, která je osvěžující (vtipná + cool ve správném poměru). Jinak jaksi spíše nic než moc, pokud nepočítám fakt, že akční scény vypadly z generátoru náhody a nesmyslu, jemuž předtím někdo zapomněl zadat parametry. Ve finále je člověku strašně líto zemřelého Raye Stevensona, jehož masivní charisma a role s velkým potenciálem zůstaly na bodě mrazu. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama