Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (187)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Women strikes back! Většina projektů cílících na ženy působí otravně až směšně, ale Disney sekce Star Wars to vzala za správný konec, dala do kupy sympatickou sestavu hereček v čele s Dawson a Ahsoka je dalším povedeným příspěvkem do jedné daleké galaxie. Vizuální stránka je na úrovni filmu, dětské prvky nejsou otravné a akční sekvence neurazí. S1: 70% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okrem otvaraku a velmi slusnej 6tej epizode ostatne epizody scenaristicky i spracovanim dost vyrazne zaostavaju. Univerzum sice ponuklo par zaujimavych charakterov okolo Ahsoky, i na druhej strane okolo "odpadlikov", avsak pribehovka a i akcia ma casto nudila, ci vo svojej naivite az iritovala. Serial ponuka obcas velmi pekne CGI, to mi vsak nestacilo. Prakticky len pre fanusikov univerza. My ostatni si toho moc nenajdeme. Cajik a sklamanie po pociatocnom optimizme. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Považuji se za příležitostného konzumenta SW věcí a vlastně od Vzestupu Skywalkera, sem ze světa SW neviděl nic, až tak byl ten film stresující a zničující. Ale tak jako v případě The Walking Dead: Dead City, je tenhle seriál určený spíše pro fanoušky a né pro náhodné diváky. Ale důvod proč sem se na tenhle seriál, chtěl podívat je Ahsoka, její postava, její vztah s Anakinem a všechno okolo toho, co bylo představeno v seriálu Klonové války, mně zajímalo co s ní bylo a co s ní bude dále. A tady příchází na řadu ta znalost, vícemě všech filmů a seriálu ze světa SW, sou zde postavy o kterých sem prostě nic nevěděl a vše se tak nějak dozvěděl z průběhu děje. Takže trochu sem v tom měl guláš, ale jako dobrý, docela sem si i seriál užil. Největšími tahouny sou rozhodně Baylan Skoll a Shin Hati, obě dvě postavy sou úžasný a co se týče herců, tam to platí dvojnásob. Ray Stevenson do toho dal všechno a dá se s klidem říct, že jeho poslední role, je něco, na co může být náležitě hrdý, protože jeho podání Baylana, je hodně silné. Líbil se mi vztah jaký mezi sebou Baylan a Shin měli, on ji učil, vedli ji, dával ji rady a pomáhal ji v rozvoji a ona to všechno příjímala, naslouchala mu a v jejích očích byl pro ní víc než mistrem. Z dalších postav mně bavil Huyang, je fajn že to neni žádný další droidí blbeček, ale umí se ohánět a to jak slovně tak i bojově.  Sabine Wren mně taky zaujala, hlavně v první polovině, se mi líbilo, její odhodlání najít Ezru a to že si věci dělá prostě po svém. No a pak je tady samotná Ahsoka, nevím jestli to tím jak je  postava napsaná, nebo je to herečkou, ale něco mi na Ahsoce vadilo, ale přesně nedokážu napsat co. Ahsoka jako postava, má zde pár silných momentů, ze kterých sem měl dobrý divácký zážitek, ale nevim, celé mi to přišlo nevybalancované. Ale hej, možná je to jen mnou, přeci jen SW světu rozumím, asi jako termonukleární fúzi. Ale seriál mně vlastně i bavil, akce je slušná hodně slušná a některé díly sou silně atmosférické, hudba je taky stojí za zmínku a dalo by se říct, že odcházím spokojený. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouhé čekání se vyplatilo. Ahsoka je přesně taková, jak jsem čekal. Úvod je trochu pomalejší, ale druhý díl to nakopne. Někdo může vytýkat určité nelogičnosti, což beru, ale na to už si asi musíme ve světe SW zvyknout. Děj se odehrává po Mandalorianovi, tedy sedm let po pádu Impéria. Navazuje hodně na seriál Rebels, který jsem neviděl, ale nějak jsem se chytnul. Objevuje se tu pro mě pár nových postav, dost to zavání girl power. Ale to asi u toho seriálu můžeme čekat. zatím se mi to líbí a akce je dost. Celé se to zaměřuje na hledání admirála Thavna a na zběhlé jedie. Admirála nakonec najdou a dostanou se i do jiné galaxie. Akce je slušná, ale končí to dost otevřeně, tak snad se sto vysvětlí. Finále zrovna žádná velká pecka nebyla... Dostaneme i pár flashbacků s Anakinem. :) "Ze všech jediů, co jsem poznal, umíš nejméně používat sílu." :D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak beriem späť, že Mandalorian je najhorší hraný Star Wars seriál. Ahsoka je horšia. Pokiaľ som o Mandovi písal, že je skôr určený divákom kreslených seriálov, tak o Ahsoke to platí absolútne. Je tu kopa hlavných postáv u ktorých sa neobťažujú s nejakým ich predstavením, pretože ich predsa diváci seriálov poznajú. A keď nie, tak na vás všetky tie dojímavé scény v ktorých sa po rokoch stretne otravná postava A s totálne neznámou postavou B, nebudú vôbec fungovať. Na mňa teda nefungovali. Z hlavných postáv je peklo Sabine Wren, ktorá ma srala nonstop. Hera Syndulla je o niečo menej otravná ale má rovnakú chybu. Všetky tie pipiny kašlú na rozkazy a robia si čo chcú, lebo sú emancipované pipiny a len ony najlepšie vedia čo chcú. To že potom musia všetci napravovať, čo posrali je už vedľajšie. Celkom som si obľúbil aspoň Ahsoku, ktorá je z tých pipín najnormálnejšia. Ale najlepšou postavou je paradoxne chlap a to dokonca záporák Baylan Skoll, ktorý je nad vecou a ide si za svojím cieľom. Som zvedavý ako skon herca vyriešia. Ústredná zápletka ako sa dostať z jednej strany galaxie na druhú a späť je teda niečo fakt komplikované. Vau. Takže ten bezduchý dej sa snažia znova zachrániť kopou špičkovo prevedenej akcie. Ok, ale v Star Wars svete to je pre mňa samozrejmosť, takže tentoraz už hodnotenie 5/10 nepreklopím hore, ale smerom nadol. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • V rámci flashbacků uvidíme dvě válečné operace. První je bitva o Ryloth, domovskou planetu Hery Syndully (Mary Elizabeth Winstead). V té době vedl rebelii proti Separatistům její otec generál Cham Syndulla. A druhá je během Obléhání Mandalore a občanské války, kdy se republikové vojska spolu s loajalisty vedené Bo-Katan Kryze, postavila proti vojskům Maula na konci Klonových válek (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Věta, kterou pronese Huyang (David Tennant): „A long time ago in a galaxy far, far away...“ je nejenom odkazem na to, že se skutečně nacházejí v jiné galaxii daleko odsud, ale je to samozřejmě ikonická věta, kterou celá sága Star Wars vlastně odstartovala a poprvé jsme ji mohli vidět ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (Veskoslav)
  • Clancy Brown si v tomto seriálu zopakoval roli Rydera Azadiho, kterého daboval v seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). Je tak dalším z už poměrně dlouhé řady herců v seriálech ze světa Star Wars, kteří si po dabingu kreslených postav zahráli i jejich hrané varianty. V tomto případě volba nebyla příliš těžká, protože postava Rydera Azadiho byla dělána podle hercova vzhledu. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama