Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trošku šablonovité, ale funguje. Angelina jako špindíra z ulice co se rychle vytáhne až na vrchol. To co ve filmu hodně vadí, je ta umělost, se kterou scénář předepisuje napětí - není nejmenší důvod, aby vyšetřovatelka šla na místo činu sama - přesto opakovaně k tomuto dochází. No ale když o tomhle nebudete moc přemýšlet, Bone collector nabídne solidní porci zábavy a lekaček tak akorát. Viděno ve velmi solidním dabingu bez profláklých hlasů. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ach jo, další převedení knihy do filmu, které nemá šanci dosáhnout kvalit svojí předlohy.....Bohužel vám nemůžu říct, kdo byl vrahem v knize, jen můžu říct, že zápletka románu Jefferyho Deavera byla tak nějak "logičtější" - vrah chtěl motivovat hlavního hrdinu, který ve svém stavu ztratil veškerou chuť a sílu do života. I výkon mladé Angeliny stojí za vidění - alespoň herecky. Ode mě 60%. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda thrillery a mám ráda Denzela Washingtona, takže z mé strany se žádné zklamání konat snad ani nemohlo. Po celý film jsem se dobře bavila, zůstávala v příjemném napětí. Knihu jsem zatím nečetla, nemám tedy srovnání s předlohou a možná je to dobře. Kvalitu "Seven" film sice nemá - v tomto směru chybí hloubka, atmosféra (respektive ne tak dokonalá atmosféra), pořádná pointa... a škodí i hollywoodský konec, ale nemůžu si pomoct: mně se "Sběratel kostí" líbil. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto ma nebavilo, ani keď som bol na tom v roku pána 1999 v kine. V tomto období 90tych rokov natočili amíci niekoľko skvostných "suspense" trilerov, kde sa im podarilo prepašovať množstvo filozofických otázok, v Bone Collector po niečom podobnom nie je ani stopy. Vrah vraždí, policajtka je sexi, vyšetrovateľ je ochrnutý, zato má hypersympatický výzor Denzela Washingtona a to predsa musí väčšine úplne stačiť. Mne bohužiaľ nie a tuctové finále ma v tom iba utvrdilo. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju famózní krimi-thriller. Noyce brilantně zakomponoval spoustu atributů potřebných k mému vychutnání. Neskutečně temná mysteriózní atmosféra, hudba s nádechem zlověstnosti a beznaděje a skvostný noční New York. Celý film zdobí i špetka hlubokých scén (pozorování sokola během záchvatu, prohlížení Lincova postiženého těla, hlazení po ruce apod.). Angelina Jolie umí hrát, když se jí chce a tady se jí chtělo hodně. Nevšední, inteligentní tajemné krimi, které má něco do sebe. 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)

Reklama

Reklama