Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 2
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 2

Recenze (571)

kinej 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit první sérii, dal bych asi plný počet. Tato Americká krása očima žen mě dostala a díky tajemné zápletce držela celou sérii. Na herečkách je vidět, jak moc si užívají toho, že po letech odehraných v přihlouplých seriálech, dostali šanci vytvořit něco hodnotnějšího. A tak zde předvádí výborné herecké výkony. Bohužel druhá série, už je nacuclá nešvary tuctových seriálů, křečovité nastavování, nové postavy, překombinovanost atd. Škoda ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem se k první sezóně ZOUFALÝCH MANŽELEK dostal tak nějak zvláštně, musím říct, že se to "zvláštně" opravdu vyplatilo (i když zůstat ležet na gauči a nic nedělat není zase taková zvláštnost, no to už je jedno). Takový mix mysteriózna, komedie a dramatu tu totiž ještě nebyl. Zvraty na místech, kde by jste si mysleli, že se nic nedá... ehm zvrátit ;-) a šílená tajemství skrývající se za zdmi všech těch pěkných domečků. Kdo by si to byl pomyslel? Herecké obsazení je výtečné jak u "manželek" (Eva Longoria je nádherná a Teri Hatcher je pořád kus) tak i u ostatních členů domácností (musím zmínit vynikajícího Rexe a perfektní otravnou maminku Solisovou). Škoda několika slabších dílu, ale události v tom posledním z první série mě upevnily v tom, že MANŽELKY budu sledovat dál. Druhá řada je podle mě stejně dobrá jako ta první. Místy dokonce i lepší. Věci jdou víc do extrému (hlavně u mé oblíbené Bree), přibývá mrtvol. Co může člověk od seriálu z prostředí pracháčské čtvrti chtít víc? :-) Třetí série pokračuje ve zdárné tradici kvalitní zábavy ale překvapilo mě, že hlavní zápletka (točí se kolem Bree :-) končí trochu netradičně v polovině sezóny. Na začátku mi taky dost chyběl Mike (pan prachatý mi moc nesedl), ale naštěstí ho vynahrazoval skvělý Carlos. Finále bylo dost překvapivé a poslední scéna (po Mary Alice je to už druhý zářez) určitě zanechá spoustu fanoušků v šoku. Sakra i mě to docela dostalo. I když, kdo ví? Třeba jsem si to jen špatně vyložil. No nic. Jaká překvapení asi přinese... čtvrtá sezóna? Čtvrtá řada na scénu přivádí novou "maželku" Danu Delany a její temné tajemství, které se ve finále ukázalo být vážně dost komplikované a taky TORNÁDO, které téhle sezóně naprosto dominovalo. Onen dvojdíl měl totiž takové grády, že jsem se nestačil divit co si tvůrci dovolili udělat s nebohou Wisteria Lane. A to co se stalo Carlosovi (nakonci toho dílu) mě navíc dost překvapilo. No a finále? Pff takhle skončit je dost odvaha a těžko říct jak to bude dál. A proč se vůbec tohle všechno stalo. No uvidíme, kde nakonec naváže pátá série. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"These ghosts watch wanting people to remember that even the most desperate life is oh...so wonderful." Proč já bydlím v nudné čtvrti, kde největší vzrůšo jsou povalující se opilí bezdomovci, kteří kradou nákupní vozíky, mladí delikventi, kteří v noci řvou na ulicích nebo sousedi, kteří nás pomlouvají kudy chodí? Na tenhle seriál jsem vlastně narazila úplně omylem a stalo se nemožné, stala jsem se závislá téměř po jednom jediném dílu. Život na předměstí, že je nudný? Tady se vraždí o sto šest a nuda tu nehrozí. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že zrovna tenhle seriál si tolik zamiluju a vůbec se nestydím říct, že je nejlepší, který jsem zatím kdy viděla. Ano, někteří lidé tomu můžou vytknout nereálnost, ale myslím, že zrovna o tom ten seriál není, je to o tom, že život se má brát s nadhledem a že i z těch nejzoufalejších okamžiků v životě se dá vybruslit s elegancí a s úsměvem. Kupte mi někdo letenku do Ameriky, protože já se chci přestěhovat na Wisteria Lane a být zoufalá spolu s nima. Ani nedokážu vypovědět jak moc mi ten tenhle seriál bude chybět. Jediný svého druhu. 5* ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

No, zatím to vypadá celkem sympaticky. Dějově je to sice taková luxusní telenovela, ale vyprávěcí postup s komentářem zesnulé kamarádky je velmi dobrý nápad. Vše navíc doplňuje jakási kriminální linie, které udržuje divákovu zvědavost (bohužel zatím nevím, jestli se bude nadále slibně vyvíjet nebo to bude jen laciný prostředek k získání pozornosti). Každopádně si další díly nenechám ujít a doufám, že nepřijde nějaké zklamání. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Marcia Cross sa uchádzala pôvodne o rolu Mary Alice Young, nakoniec však dostala rolu Bree Van De Kamp. Nicollette Sheridan sa uchádzala o rolu Bree Van De Kamp, skončila však ako Edie Britt. (ladko)
  • Edie (Nicollette Sheridan) měla být původně jen vedlejší postavou, ale vzhledem k extrémní popularitě se z ní nakonec stala pátá hlavní postava. (Tom Riddle)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama