Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 2

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (480)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Hannibal: Zprznění anebo pohádka, kterak mladý Hannibal Lecter vyvázl z tenat lidských a vlčích smeček vyjících pár kilometrů od mého rodiště (tím je to celé ještě bizarnější), potkal poslední samurajku a s její tichou podporou uspořádal francouzský masakr japonským mečem. Snad jen svůj smutek nad tím, že prachy jsou mnohem, mnohem zákeřnější šelmou než celý tajemství zbavený Hannibal a jsou schopné donutit kdysi zajímavého autora, aby si z kdysi děsivého predátora udělal soukromou dojnou krávu. BSE a hanbu na tebe, Thomasi Harrisi! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to dalo, ale co měl Hannibal - Zrození společné s ostatními díly, to fakt nechápu? Hannibal vždycky působil jako krvelačná zrůda, bohužel ve Zrození, je to jen plachý kluk, který se mstí za svou sestru. Myslím si, že by svou sestru pomstil každý. Tedy i já jsem Hannibal. Já bych si ty pomstichtivé vraždy vychutnával jinak! Zaživa bych je stahoval z kůže, vydloubl jim oči a pak bych je také uvařil! ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Spousta chyb a chybiček (většina jich vyplývá z opravdu hloupého scénáře), ale Webber za kamerou i Ulliel před ní makají o život a jejich snaha za sebou táhne celý film jako lokomotiva. Spousta rozporuplných okamžiků je zachráněna jednoduše tím, že Ullielovi věříte jeho Hannibala. Film by si určitě zasloužil lepší vyústění, ale když se to tak vezme, tváří v tvář Scottovu unylému Hannibalovi a spíše podivnému Rudému drakovi tu zas není příliš co vyčítat. Jen snad těch jater mohlo být víc... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $27,670,986Tržby Celosvetovo $82,169,884Tržby za predaj DVD v USA $23,235,754 //počet predaných kusov 1,139,253║ Sledoval som od začiatku ako sa vedie novému Hannibalovi v kinách a bol to nič moc ale ani to ma neodradilo od toho ísť na to kina. Veriac že u mňa neznámy režisér Peter Webber aspoň niečím v príbehu prekvapí ale nestalo sa, ani len takú čiarku v príbehu nespravil inú podľa seba, či niečoho trošku inovátorskejšieho tam nedoplnil. Len presne kopíruje čo už sme v predošlých dieloch videli, čím nám nič nové neukazuje len nám predhadzuje to čo máme na Hannibala zachované v našich spomienkach. Obrazy svojich cielených obetí vedených ako zlých spomienok z minulosti, neustále chladný pohľad u mladého Hannibala skôr vyznie smiešne ako desivo. A likvidovanie obetí zo samurajským mečom tak to neviem či prestrelil samotný spisovateľ Harris alebo režisér ale niekedy to fakt udivuje čo mu už musia vložiť do rúk aby to akože malo efekt žeby to bolo kvôli samurajskej maske/chrániacom náhubku aby nám uzrejmil kam to z mladým pomaly smeruje. Komplet herecké obsadenie ( nebudem ani menovať – nechcem ani vedieť ako sa volali ) bolo priemerné skrz na skrz, hlavní bod zlyhania bol štíhlunkí herec v podaní Hannibala to ako z tohto potom vyrástol ten Hopkins asi ťažko. Casting teda nedopadol skôr teda dopadol katastrofálne, to ako kto je taký slepý? Bol by som rád keby som to bol len ja kto to zle pochopil ale nikto nieje dokonalý. Kamera bola ďalším tŕňom v oku, vlastne ako všetko. Skoro by to úsilie celého štábu vyznelo ako taký zaujímavejšia epizódka z nejakého televízneho krimi seriálu. V podstate film nemá žiadne zaujímavé okamžiky, odbočenia ktoré by nás prijmuli aspoň na moment spozornieť zrak a viac sa zahľadieť do „desivého“ príbehu. Už len dúfam že Laurentisovi to stačilo a z Hannibalom sa natrvalo rozlúči lebo takto postupne znivočiť prvotriedne filmové dielo k podpriemernosti to je hanebnosť ale zas nie ojedinelá – všetko to padá len na vidine automatických ziskov smerujúcich do vlastnej kapsy ako to už bolo aj pri The Matrix a veľa iných filmových sérií. /videl v kine: 35%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Absolutní zprzněnina všeho. Ať se nikdo nezlobí, ale tenhle film mě tak neskutečně nebavil, až mě zároveň neskutečně naštval. Není ani trochu napínavý, všechny scény - válečné, "dějové" (?) nebo vraždivé - jsou natočeny tak, že člověka prostě nemůžou zaujmout. Představitel Hannibala je kapitola sama o sobě - nesympatický blbeček, který střídá dva výrazy, tedy rádoby naštvaný a trapně zamyšlený. Navíc nepochopím, vážně ne, že scénář mohl napsat přímo Thomas Harris. Jediné, co Zrození zachránilo od odpadu, je hudba, na které se podílel můj oblíbený šílenec Ilan Eshkeri. Jinak tfuj a hnus. Když je film založený na záběrech na zkrvavené čepele, vyhřezlé vnitřnosti a další výjevy z řeznického krámku, a když se toho všeho dočkáte, ale stejně vás to nebaví... Je něco špatně. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kdy si Lecter vpíchne do žil thiopental sodný, hraje v pozadí „Goldberg variations“ od Johanna Sebastiana Bacha. Tuto skladbu můžeme slyšet ve filmu Mlčení jehňátek během scény Hannibalova úniku z uvěznění. (Othello)
  • Ve skutečném životě je Stephen Waltest klaustrofobik, jeho scéna v nádrži tak není hraná. (KucC)
  • Na place se vyskytlo několik kuriózních krádeží, zmizela falešná hlava a umělý penis. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama