Reklama

Reklama

Agentura Jasno

(seriál)
  • USA Psych (více)
Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (2006–2014), 86 h 32 min (Minutáž: 41–87 min)

Tvůrci:

Steve Franks

Hrají:

James Roday Rodriguez, Dulé Hill, Corbin Bernsen, Maggie Lawson, Sage Brocklebank, Timothy Omundson, Steve Bacic, Robin Mossley, Kirsten Nelson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(120)

Hlavní hrdina seriálu Shawn Spencer je člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Tento jeho talent v něm po celé dětství podporoval a rozvíjel jeho otec Henry Spencer, který od něj očekával, že si zvolí povolání policisty jako on. Tím se však Shawn nestal, po škole vystřídal několik desítek zaměstnání, ale u žádného z nich nevydržel dost dlouho. Vše se změní, když jednou poněkolikáté pouze na základě televizní reportáže odhalí a oznámí pachatele loupeže a stane se tak v tomto případě hlavním podezřelým. Díky svému nenahraditelnému talentu a neuvěřitelné dávce štěstí se mu však podaří přesvědčit některé policisty, že je sensibil. To však má dokázat pomocí při vyšetřování případu. Na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu... (Televize Seznam)

(více)

Recenze (131)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Psych má svůj vlastní velmi svébytný styl, založený samozřejmě na "daru" hlavního hrdiny, ale do značné míry také na jeho pro mě dost nesnesitelném zastydle pubertálním způsobu života a chování k ostatním i k sobě samému. A tím bylo řečeno to hlavní - když se se Shawnem nemůžu ztotožnit, těžko budu s kdovíjakým nadšením sledovat jeho často dost náhoďácké eskapády se "čtením myšlenek", a takové ty vážnější momenty ze života, zejména pak rozmluvy s otcem (mimochodem výborné scény) mě už nijak zvlášť nepřesvědčí, abych se na to díval nebo se nedejbože stal fanouškem tohohle pro spoustu lidí naprosto pochopitelně vynikajícího seriálu. Ode mě 60%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som skoro celú prvú sériu, čo ja na moje pomery u detektívneho seriálu obdivuhodná výdrž. Seriál evidentne naskočil na vlnu geniálnych detektívov/doktorov typu Monk alebo Dr. House, ktorý sa na vás len pozrú a už vedia, že ste vinný. Už len prísť na spôsob jak ste zločin spáchal. Ústredné duo je sympatické a vtipné. Neviem si predstaviť jak mohol ten koncept vydržať na rovnako zábavnej úrovni 8 sérií, ale to bude asi len môj problém. Veď všetky možné odrody CSI sú nekonečnejšie ako telenovely. Toto je rozhodne jeden z tých lepších detektívnych seriálov hlavne vďaka komediálnemu pojatiu. 6/10. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Nekoukal jsem nějak pravidelně, ale občas jsem se náhodou k tomuto dostal. Nebylo to zlé. Není to taková ta klasická krimi, spíše taková krimi komedie. Případy se řeší díky velké pozorovací schopnosti hlavního hrdiny. Ale asi todle nebude hlavní zaměření filmu. Je to tak 50 na 50 s komediální vložkou. Nedají se tedy čekat nějaké extra komplikované případy, ale řešení je svým způsobem originální a doplněno o humornou složku je z toho celkem fajn podívání, odreagování a vcelku dobré pobavení. Není to seriál, který by vás chytl a museli by jste koukat na každý díl, ale když už se kouknete, nebudete zklamáni a svůj účel to splní. Howgh! ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu jsem si ověřil rčení, že nemám dát na první dojem. Prvních pár dílů se mně zdála jako kravina, ale postupem času seriál jakoby získal konečně šarm, kouzlo, vtipné scény začali býti vtipné a krimi prvky začali být zajímavé. Není to jak u některých kriminálek, kde od začátku víte kdo je vrah. Zde Shawn a jeho pošahaný černošský kolega využívá svou neobyčejnou pozorovací schopnost a případ vždy humorně a mimořádně vyšetří ... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ono to vypadá trochu jinak, než jiné seriály, ale pro mě plus. První dvě série mě Shawnovi "jasnovidecké" stavy vadily, jenže pak to tvůrci dost okrouhli a to bylo dobře. Ale jako celek: Vtipné, inteligentní a vytříbené dialogy plné popkulturních narážek a krásného sarkasmu. Shawn a Gus naprosto skvěle vybraní a sedí k sobě. Ostatní herci také skvěle vybraní. Líbí se mi to. Hlavně ta sranda. Libový dialogy. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (19)

  • Kirsten Nelson (Karen) byla těhotná na začátku seriálu, když se ucházela o roli. Pak porodila a musela nosit falešné břicho po zbytek seriálu. (ČSFD)
  • Gus (Dulé Hill) vyjmenovává léky, které mohou způsobit halucinace. Mezi jinými jmenuje i blokátory protonové pumpy. To jsou ale léky na překyselení žaludku, které halucinace nezpůsobují. (Ezis)
  • K tomuto dílu existuje více natočených alternativních závěrů, ze kterých si fanoušci seriálu nakonec pomocí hlasování vybrali ten hlavní. (kkomtu)

Reklama

Reklama