Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

lesumir

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje omezenost čsfd návštěvníků, kteří jsou buď pseudo onanisti nebo rovnou blbečci. Odsoudit to a přihodit odpad jenom proto, že je to z produkce TV Nova? Vždyť se to týká nejzajímavějšího příběho českého podsvětí, které vyplulo na hladinu. Vágnerová hraje dobře a obsazení je topovka. A určitě se to ještě víc rozjede! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že zapřísáhlým seriálovým žroutům značně pije krev člověk, který se vrhne do hodnocení série dříve, než po odvysílání posledního dílu. Jenže co s tím, když si chce sám pro sebe poznamenat, že ho Expozitura zklamala a že není v jeho zájmu ji dál sledovat? Protože přesně to si právě teď znamenám do svého filmového deníčku. Vnímám pokrok v novácké aktivitě, vnímám i větší kvalitu v porovnání s jinými českými kriminálkami. Současnými, samozřejmě. Avšak spíše než vyznamenání pro Expozituru je toto opětovná potupa pro její seriálové bratry. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsné české podsvětí aneb Jak jsme Ameriku dohnali a předehnali. 1) Parta scénáristů z pořadu Na vlastní oči se pustila do filmové dramatizace svých zkušeností...a musím říci, že vznikl příjemný akční seriál, který sice poněkud napodobuje své bohatší americké bratříčky, ale mně to nevadí, protože je to imitace příjemná a docela chutná. 2) Místní nízké hodnocení zavání laciným pózerstvím, tak typickým pro velkou část místních přispěvovatelů. Mně se tedy seriál líbí. Akčnost je sice poněkud papírová a i scénář by občas potřeboval kapku vyspravit, ale i tak jde o mile svěží počin. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Fakt, že je nějaké dílko natočeno podle skutečnosti, nemusí sice nutně znamenat, že zasáhne svou autentičností celou společnost, ale v tomto případě si myslím, že se velmi dobře povedlo především nastínit rozsah organizovaného zločinu v naší zemi. Kvalita jednotlivých dílů samozřejmě trochu kolísá s bohatostí jejich děje, avšak jako celek má seriál poměrně promyšlenou stavbu, včetně závěrečného vystupňování, která dokáže vtáhnout do dění na obrazovce. Hereckými výkony se v dobrém světle předvádí v podstatě všichni, jak ti osvědčení, tak ti méně známí. Celkově je pro mě tento seriál příjemným překvapením a jsem rád, že se česká tvorba začíná věnovat také aktuálním tématům. 70% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Expozitura je na české a především novácké poměry velice slušným dílem. Ale bohužel pouze technicky, řemeslně. Zajímavost případů ubíjí nepovedený casting, a to téměř ve všech rolích. Souhlasím s "Terezkou", že bychom jí neuvěřili, že je policajtka, protože tolik přehmatů a amatérských výkonů, doufám, u skutečné elity policie nenalezneme. Záporáci jsou spíše trapní (především DRB), alespoň, že jejich gorily vypadají jako gorily. Policistům "expozitury" zase nevěřím, že jsou elita. Scénář odkrývá zajímavé vztahy a souvislosti, ale na konci je už až příliš přitažený za vlasy a závěrečný díl, který měl několika zvraty bombasticky završit celou sérii, vyvolal u mě spíše úsměv a zvedání obočí. Neprofesionalitu prokázali na konci snad už úplně všichni, o klišé nebyla nouze, včetně zmrtvýchvstání a Terezka jako "deus ex machina" bylo už pouze vrcholem trapnosti. Vadily mi také exteriéry, kdy se natáčelo hodně v noci, mimo hlavní silnice a centra, na liduprázdných ulicích a silnicích bez aut. Každopádně, za silný příběh a dobré filmařské řemeslo, kdy mě přikoval každý díl k sedačce, odpouštím neprofesionalitu herců a poslední díl... PS: zajímavé je, jak se TV N vypořádala s PP - vše je pečlivě zamaskováno, No Name. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Název seriálu je odvozen podle elitního policejního sboru, kde ke zločinům docházelo. (morgos)
  • Na scénáři nespolupracovali žádní skuteční policisté, natáčení se ale účastnili, aby například natáčené policejní zásahy odpovídaly realitě. (navabaca)
  • V 10. díle se při poslední scéně policista Chládek (Robert Jašków) snaží zakrýt svou kolegyni v autě, aby vypadali nenápadně a tvářili se jako zamilovaný pár. Při tom si zjevně neuvědomuje, že je stále v uniformě a tímto ukazuje z okýnka záda s nápisem "Policie", na který by Řízek (Hynek Čermák) a Sergej velmi dobře viděli. Sergej se tímto směrem navíc několikrát dívá, navíc se zapnutými světly. (Lasmen)

Reklama

Reklama