Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 7
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 7

Recenze (367)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Súčasné kriminálky nesledujem, Vzdal som to po pár častiach s CSI, s Mentalistom a všetkými možnými vyšetrovacími úradmi, ktorých skratky si nedokážem ani zapamätať. Všetky šlapú na ošúchanej šablóne "čo epizóda, to vyriešený prípad" (niekedy aj dva) a za tých slabých 45 minút dokážu scenáristi 5 krát vystriedať podozrivého a v závere vytiahnuť eso z rukáva, ktoré usvedčí zo zločinu toho z počiatku najmenej pravdepodobného svedka. Spôsob akým sa k zisteniu, že "vrah je nakoniec záhradník" poväčšinou vždy dopracujú je takmer vždy nanajvýš kŕčovitý, nepravdepodobný, skratkovitý, extrémne hladký a naši vyšetrovatelia vyzerajú ako jasnovidci s bleskovými polobožskými dedukčnými schopnosťami. A Castle je po príbehovej stránke žiaľ úplne rovnaký. Môžete dať ruku do ohňa, že prví dvaja-traja podozriví budú falošnou stopou, pretože do konca epizódy máte ešte pol hodinku a tak vás čaká ešte niekoľko povinných zvratov. Niektoré twisty už balancujú na hrane únosnosti a nezakamufluje ich ani dvojica hlavných hrdinov v podobe najkrajšej seriálovej detektívky a decentnejšej hláškujúcej verzie Hanka Moodyho ktorá toho pritom unesie na pleciach dosť. Aj keď to očakávané napätie medzi nimi ma teda nejak extra nedraplo. Pár dvojzmyselných hlášok a letmých pohľadov ešte silnú chémiu medzi postavami nerobí. Ak chcete iskrenie medzi hlavnými hrdinami, pozrite si radšej Chucka... ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Pro dost lidí je nejpopulárnější policejní seriál současnosti Dexter u mě vede Castle. Jedna se o seriál, který přináší něco navíc což ho odděluje od průměrných kousků. Castle a Beckettová jsou úplně odlišní a napětí mezi nimi je doslova cítit, Castle navíc chrlí jednu dobrou hlášku za druhou no a Beckettová je prostě krásná ženská...8/10. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial do s7: Neuveritelne, ako sa dokazu vyhrat v takto pokrocilej serii. Raz sme na divokom zapade, raz s akcnymi hrdinami, raz vo vesmire, raz v alternativnej realite... a cele to posobi prirodzene. Nehovorim ze celych 7 sezon vsetko super, ale dokopy rozhodne velky palec hore a za tuto sezonu pridavam aj 5. *. // Zatial do S4. Začiatkom S4: Vôbec nie zlé, ale v poslednej dobe akási kolísavá... zábavnosť. Nejak to pre mňa prestalo fungovať. Cca druha polka S4: Super! Netradicne zaujimave pripady, fajn zvraty. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tohle hodnocení vytvořila po zhlédnutí 21. dílu z 5. série, o němž jsem věděla, že v něm bude hrát Ioan Gruffudd, na kterého jsem se zase zatoužila podívat. Před lety jsem už první sérii tohoto seriálu viděla a zdá se mi, že tato pátá je první dost horší. Ke slibovanému jiskření mezi Castlem a Becketovou mohu říci, že mezi Sběrateli kostí (tedy duem BB) to jiskří mnohem víc a také samotná zápletka je ve srovnání s mnou v současnosti sledovaným Sherlockem Holmesem s Jeremy Brettem dost stupidní (ona je teda o dost horší i než ve většině dílů dua BB). Tak nějak bych řekla, že nebýt Ioana (hm, role fešných námořních důstojníků vystřídaly role fešných byznysmanů), ani by mi to celé v paměti nijak neutkvělo... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 13.1.2010 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 8.9.2010 --- Ak budú slovné prestrelky medzi spisovateľom a vyšetrovateľkou gradovať, zostane aj moje hodnotenie takto vysoko. Som príjemne prekvapený. (10.3.2009) Človek, ktorý vymyslel ten slovenský názov je CHUJ ! (24.12.2009) Tak ten slovenský DEMENTNÝ názov je používaný iba v programových vestníkoch a na propagáciu na webe. Dnes som sa odvážil zhliadnuť na vlastné oči akým spôsobom je CASTLE na JOJ vysielaný a ALELUJA, JOJ v dabingu žiadnu Vtierku ani nič podobné NEPOUŽILA. Názov ponechala dabingom nedotknutý. Hurá !!! (3.2.2010) EDIT: Tak v II. sérii už JOJ použila ten odporný názov aj v dabingu. FUJ ! (8.9.2010) ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Richard Castle zobrazuje sám sebe v románech o Nikky Heat jako Jamesona Rooka. Slova "rook" a "castle" se v angličtině obě používají jako označení šachové figurky věže. Jméno Castle vzniklo zpočátku jako parodie na skutečného nejprodávanějšího knižního autora Stephena Kinga, jehož příjmení rovněž označuje jednu ze šachových figurek. (Ajka1)
  • V každém díle první série můžete zahlédnout detektiva Kevina Ryana (Seamus Dever) s jedním z Castlových románů v ruce. (Ajka1)

Reklama

Reklama