Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 647)

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film roku. Naprosto tragická verze Sněhurky a sedmi prcajzlíků, jejichž naprostou stupiditu nezachraňuje ani ohrané klišé: "je to přece pohádka". To, co je ve filmu změněné o proti původní (a hezké) verzi, je na něm taky to nejhorší a nejtrapnější (bojující trpaslíci, vojenský velitel Sněhurka atd.). Neomlouvejte mě, ale tak otřesný výkon jako podala ta beztalentní kráva Stewart, ten jsem snad ještě v žádném jiném áčkovém filmu neviděl. Pominu-li fakt, že je hnusná jak noc a při castingu se musela porota kurevsky snažit, aby do filmu nasrala ty nejhnusnější ženský, které jí na něj přišly, aby vedle nich tato herecká a vzhledová nicka vypadala nádherně, zůstane mi naprosto odpudivý výkon, ze kterého si pamatuju jen ty dvě bílé orbitky v její hubě, kterou permanentně otevírala s přesvědčením, jak je u toho děsně sexy. Pokud si někdo představuje pod pojmem herectví to, že se bude radovat, milovat, smutnit, hecovat armádu a umírat jedním a tím samým výrazem v ksichtě, tak bych mu nenabídl ani štěk v pornu, natož v profesionálním filmu. Když pak daný protagonista promluví a zní jak umírající myš, tak bych ho nenechal dělat ani kulisáka. No a tady ta naprosto dementní herečka, co musí kouřit režiséra aby si vůbec zahrála, hraje rovnou hlavní roli a je snad v 95% stopáže, takže stahuje celý film do hnoje, kam mimochodem právoplatně patří i bez ní. 10% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem odolával, až jsem se na to podíval. Dost mě odrazoval fakt, že z pohádky (což je teď v módě) se najednou stane něco akčního, dramatického...No ale koukl jsem se a zas tak moc mi to nevadilo. Film bych hodnotil tak na 2 hvězdičky (režie, kostýmy, efekty), ovšem 3. hvězdičku si zasluhuje Chris Hemsworth, kterej, kdyby tady snad nehrál, asi bych se na to jen tak nepodíval. Co se týče Charlize Theron, tak její role v poslední době nemám moc rád a Stewart je prostě Twilight, kterej nesnášim...a rtíky prostě nesevře. Jinak, trpaslíci potěšili...65% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $155,136,755Tržby Celosvetovo $400,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,598,354 //počet predaných kusov 1,209,257Tržby za predaj DVD v USA $19,745,077 //počet predaných kusov 1,101,297║ Celkom zaujímavé, akcia, vizuál a triky na veľmi dobrej úrovni, však tam bol aj pekný rozpočet minutý, ďalej herci, sympaťák Chris Hemsworth potvrdzuje že momentálne má slušnú formu a utiahne aj poslabšie miesta, dokáže slušne zabávať odľahčiť strnulosť Kristen Stewart, ktorá proste nemá na herecký prejav, statická ako hrom aj keď toto sa s ňou dalo vydržať, démonická mládnuco stárnuca Charlize Theron poteší a vypadá to že chytá novú iskru. Režijne slušne zvládnuté, potešia nájazdy na cválajúcich rytierov, samozrejme pomôže aj hudba, za obdobie 2003-2012 jeden z tých lepších fantasy, aj keď spadajúcich skôr k tomu priemeru. /videl v kine: 70%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film drží pokope vďaka Charlize Theron a Kristen Stewart, ktoré sú nielen pekné a slušne hrajú, ale hlavne sú skvelo obsadené. Čo platí aj o ostatných hercoch, od breivikovského záporáka Sama Spruella až po tlupu trpazlíkov, v ktorej minimálne Raya Winstona spoznáte iba po hlase. Chris Hemsworth ako Lovec dostáva prekvapivo málo priestoru na to, že je v názve filmu, a jeho vzťah k Snehurke príliš nefunguje (na to že je názvom filmu ako takým). Prekvapí tiež absencia humoru pri trpazlíkoch. Film je vynikajúci v prvej tretine, ktorej kraľuje jedinečne zlá a chladná Charlize (chladná mrcha Eva Green z Temných tieňov sa nechytá). Celkovo nie je plochý, ma drajv, vie strhnúť a oplýva fantazy kúzlom i temnotou. Výborný vizuál a Howardov soundtrack neprekvapia, dali sa očakávať. Čerpaniu z Pána prsteňov sa už asi vyhnúť ani nedá, náznaky Nekonečného príbehu ale potešili a dávajú tušiť, že scenár jeho hollywoodského remaku na niekoho stole v meste anjelov už naberá kontúry. Stopáž prepálená, druhá polovica filmu mala byť kratšia a dynamickejšia. Celkovo ale stále vyššie než detinské Narnie či umelohmotný Zlatý kompas. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé fragmenty, ale dramatická struktura hodně vyfouklá (haj hou haj hou, přijdem na místo XY, pokocháme se a pak nás přepadnou), žádný vysloveně úchvatný moment, hodně solidní řemeslo, ale postižené snahou všechno prodat všem dostupným smyslům najednou. Trochu mi tu chybí finesa a silnější mytologie, která by spojila všechny značně rozptýlené vlivy - třeba když trpaslíci zpívají "irskou lidovou" a Sněhurka se modlí otčenáš, úplně nevím, kde jsem se to vlastně ocitl. Silně tu přebývají některé povinné "mighty bloody battle" fráze (za Sněhurčin monolog před závěrečnou bitvou bych sekal ruce). Naopak po herecké stránce naprosto vynikající a pokud na tom něco opravdu nadchne na rámec smyslového opojení, jsou to právě výborně zvolení představitelé klíčových rolí (snad jen Kristen dostává velkou životní lekci od predátorské milfky Charlize). Sanders má určitě talent pohrát si s divákem - jsem docela zvědavý, jak si tenhle jeho plošně zacílený fantasy produkt povede. Celkově kolísám mezi pobaveným odstupem a zaujetím - hlavně tam, kde si tahle špinavá holka troufá být opravdu špinavější a odvázanější než vypulírovaná žánrová konkurence. Nadšení se bohužel navzdory pár zábleskům nedostavilo. P.S. Až budou v Hollywoodu točit Zaklínače, Chris Hemsworth by měl dostat roli Geralta. Ten chlap má styl... ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • V jednej zo scén filmu, kričala Charlize Theron (Ravenna) tak intenzívne, že si pretrhla brušný sval, pričom pokračovala ďalej v hraní. (classic)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama