Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 020)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Je to jen můj dojem nebo ze Spíďi dělaj tvůrci čím dál většího kokota? Pítr Párek je ukázkovej kuřbuřt hned od prvního pohledu, k tomu ho celej film držej za koule, což respekt, že nějaký našli, a jako bonus je kolosálně trapnej. Díky tomu zcela chápu, že si nemůže vrznout a jeho jedinej kámoš je MEGA tlustej asiat, což je taky celkem nevšední jev, jelikož většina z mojich soukmenovů bývá štíhlá, pokud nenosej pleny a nehážou kolem sebe rejži v japonském národním sportu. Toto hvězdný duo se snaží postarat o spoustu "vtipných" scén, u kterých se nezasmějete, max vás budou srát, a nejdýl do půl hodiny fandíte přestárlýmu Batmanovi, aby oba dva zmasakroval na sračku. K tomu tam lítá Iron Man, kterej, Buddho div se, v tom mladým Párkovi vidí potenciál a ve škole jako motivátor z TV mluví Kapitán Amerika. Poslední tečkou je prachbídný balení spolužačky meltoidní pleti kterou, dle očí, pro změnu kousnul chameleon, takže Párka by mohl lákat její potenciálně dlouhej jazyk na super kuřbu, jenže si nedaj za celej film ani pusu na tvář. No ty píííčo kdo to tohle napsal? Aháááá ono scénář dělal ne jeden, ale hned šest borců, kde jeden bral kokain, druhej LSD, třetí houbičky, čtvrtej trávu, pátej pervitin a šestej byl alkoholik. Tak to už plně chápu proč je nejnovější Spíďa taková bomba (čti píčovina) . ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle comicsový filmový vesmír (smlouvy, rivalita, Marvel, Sony ad.) jde krapet mimo mě, zajímá mě výsledný produkt a musím říct, že s tímhle kouskem jsem spokojený. Tvůrci mají k dispozici mnohem zajímavější pole působnosti než třeba v případě „prvotiny“ s Tobeym Maguirem. Nepotřebujeme znovu vidět pavoučí kousnutí, nepotřebujeme bulet nad smrtí strýčka. Prostě nastupujeme do rozjetého vlaku. Náš hrdina balí největší kočku na škole, tvůrci umně využívají marvelovského filmového světa a baví třeba trháním trajektu. Ač tedy akce má kolísavou kvalitu, to si zase musíme přiznat. A Spidey tak trochu nezodpovědně ničí cizí majetek. Nicméně tak trochu platí to, co jsem vnímal u předchozího Amazing. Že mě snad i víc bavilo tokání mezi Peterem Parkerem a šprtkou Gwen než samotná comicsová linie, tady to místy bylo podobné. Tom Holland každopádně moc fajn, pojetí legendárního kamaráda ze sousedství mu sedí dokonale. A z jeho setkání s padouchem (v obou případech bez kostýmů) lehce mrazí. Nepotřebuju to vidět znovu, ale čtyři hvězdy dám. PS: 15 minut bych šoupnul pryč. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tramtadada a je to tady, suverene nejdebilnejsi film z MCU je na svete. Hlavni prednost filmu je zaroven jeho nejvetsi slabina. Spider-Man je totiz prezentovanej proste jako 15ti letej pubertak, kterej vicemene na co sahne, to posere, nechce poslouchat dospely a vlastne jen tak saskuje a neumi jeste poradne ovladat svoje schopnosti. Coz je fajn zmena oproti vsem tem nahlaskovanejm bouchacum. A dokud to je vedeny jen v rovine dobry soused Spider-Man, kdy se chlubi, ze zachranil kocku a pani mu dala svacinu a hraje to na ne moc vaznou notu, tak je to docela zabavny. Jenze jakmile zacne nejaky vazne mineni tema nebo dospelacka akce, je to zaroven nejvetsi slabinou filmu. Clovek si pak tak nejak uvedomi, ze vlastne veskera akce byla videt v ukazkach a film v podstate nema moc co nabidnout, za dve hodiny se tu vlastne nic moc nestane. Co se tyce hercu, Holland je pro roli naprosto perfektni a stejne tak Keaton ma charisma na rozdavani, bohuzel zaporak, kteryho vyfasoval, je spis trapnej a tak trochu do poctu, aby se nereklo, ze Spidey nema zadnyho superprotivnika. Kdyby to byla 40 minutova epizoda serialu, tak nereknu ani popel, ale roztahnout to do 130 minut je fakt smrtici, casto jsem jen uzivane koukal na hodiny. Lepsi 2*. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sice mi táhne na 30, ale duší jsem pořád puberťák, takže mi teenegerské filmy prostě baví, hlavně když dopředu počítám, že se to bude na této vlně nést. Tom Holland je ještě strašný sympaťák a tak si jeho dobrodružství užívám s ním. Michael Keaton si zase naopak užíval roli záporáka, která mu fakt sedla. Vtipná a rychlá akce, taková oddychová jednohubka, která nemusí nadchnout, ale určitě neurazí. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Spider-man? More like Iron Boy Jr. ________ Dobrej soused Spider-man je po několika letech úsilí a právních tahanic konečně doma v Marvelu. Nová doba však vyžaduje nového Spider-mana, a s ním i nového aktéra, jímž se stal britský sympaťák Tom Holland. Co se týká civilní roviny, nelze mít k introvertnímu charakteru pubertálního středoškoláka Petera Parkera takřka žádný výtky, byť věrnost k předloze je poloviční – co se ale týká jeho superhrdinského alter-ega, je tu víc výhrad, než by se dalo čekat. Spider-man je zde totiž hodně idealizovaný a jeho oblek disponuje udělátkama která za něj odstraní všechny překážky. Nalijme si tak čistého vínka - fanoušci chtěli hrdinu, k němuž mohou vzhlížet a ztotožnit se s ním - tedy Pavoučího muže. Ne, rádoby hrdinu kterej dostává pečený holuby do huby. Ne, Iron Boy Juniora doopravdy nechceme. May navíc není ta moudrá a motivující tetička, ale hláškující milfka. Jakožto Spidey-fan mám samozřejmě výhrady, ale z odlišnýho úhlu pohledu je 'Homecoming' relativně zábavná teenage komedie. Scénka s 'Batman voice' je mimochodem geniální. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Když byl do role Spider-Mana vybrán Tom Holland, lidé si stěžovali, že vypadá příliš mladě. Ve skutečnosti je o několik let starší než Spider-Man v komiksu. Když komiksový Spider-Man získal své schopnosti, bylo mu 15 let. (Harroc)
  • Natáčení začalo 20. 6. 2016 ve studiích v Atlantě v Georgii a skončilo 2. 10. 2016 ve městě New York. Natáčelo se také v Berlíně v Německu, v Los Angeles v Kalifornii a ve Washingtonu D.C. (Varan)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama