Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 11

Recenze (1 092)

H34D 

všechny recenze uživatele

Já jsem tedy nepochopil, o čem vlastně druzí Strážci měli být, protože to, co se na obrazovce odehrávalo, byly jen hodně nablýskaná rodinná pouta. Sem tam nějaký vtípek byl fajn, na závěr padla i nějaká ta podařená emoce, avšak nemůžu se zbavit pocitu, že celý film byl poměrně hloupý a "zbytečný". 6/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Scooby-Doo: Nespoutané příšery v MCU verzi. Komorní, přesto přeplácané. Akce hezká, ale bez špetky napětí. Uřvaným humorem pro mimina místy fajn (Drax) , místy k nevydržení (Rocket). Po kupě to horko težko drží jen kopírování postupů z komiksu a paradoxně i přepálená rodinná linie, která umí zahrát na srdíčko, ale člověk už jen čeká na cameo od Diesela. Vlastně další důkaz, že příliš tvůrčí svobody spíš škodí. Příště prosím zase utáhnout obojek. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vol.2 nie je nijako seriózne závažná prehliadka, ani sa tak už od samého začiatku netvári. Je to zábavný príbeh, ktorý pobaví ako obyčajných divákov, tak aj tích najzaritejších fanúšikov Marvelu. Film prekvapí aj svojim veľkým počtom piatich scén po záverečných titulkoch, na ktoré sa oplatí si počkať. Strážcovia sú príjemná, zábavná, milá, oddychová prehliadka, ktorá stojí za to, keď už, tak už len kvôli soundtracku. Pre film, ako je Guardians of the Galaxy Vol. 2, sú obzvlášť dôležité špeciálne efekty a masky. Tvorcovia si aj tentoraz pohrali s vizážou rôznych mimozemšťanov a je to dôkaz, že fantáziám sa naozaj nekladú medze. Aj napriek stopáži dlhej 2h 16 minút má film rýchly spád, dej sa nevlečie a bez toho aby sme si toho boli vedomí, už je zrazu koniec. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Takže hned na začátku musím říct, že některé vtipy mi připadaly opravdu vtipné (ale spousta dalších ne, například všechny scény, kdy se někdo nuceně z plna hrdla smál, všechno s topornou paní s tykadly, apod.) A hned potom musím říct, že tohle přece ani není film. Je to sled skečů kolísající kvality, které doopravdy nespojuje nic. Nejhlavnější hrdina je pasivní až na půdu a jeho kolegové se snaží rozehrávat svá témata, ale protože mi nikdo (snad až na Yondua) není sympatický, tak mě ty vedlejší trable nezajímají. Možná sestry a jejich konflikt by nabízel něco slibnějšího, ale protože se to všechno odehrává jenom v dialozích a v krátkém přiděleném časoprostoru, tak se to utopí a vyšumí. Přítomnost dvou záporáků, z nichž ani jeden nepředstavuje pro hrdiny kvůli jejich nezranitelnosti pražádnou hrozbu (ale z nějakého důvodu máme věřit, že zrovna oni už určitě natuty zničí celý svět, potažmo všechny světy), je klasickým nešvarem současných pokračování komiksových filmů. I ta jedna zhasnutá svíčka se musí sfouknout sama, aby se Marvelu nedalo vyčítat, že je moc měkký. Chris Pratt pro mě i nadále zůstává zcela nevhodný představitel hlavní kladné role jakéhokoliv filmu. Určitě by byl skvělý sidekick, ale jako alfa omega nefunguje ani náhodou. Střídání vtipných, bojových a sentimentálních pasáží je mechanické až to bolí, a abych svůj komentář uzavřela kruhem, tohle přece ani není film. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"There are two types of people in this world, those who dance and those who do not." Moje obavy, že to bude horší než jednička se nepotvrdili. Strážci Galaxie jsou pořád stejně skvělí. Postavy neztratily svůj vtip, naopak, třeba Drax perlí ještě víc než v prvním díle. Dvojka strážců má ale ještě něco navíc, co prvnímu dílu vyloženě chybělo - Baby Groota (level roztomilosti dosahuje do mezigalaktických výšin). Pobavíte se vlastně už od prvního okamžiku, kdy film začne velkou akcí (kterou ale vlastně ani nevidíme), až do konce, konkrétně až do potitulkových scén (kterých je tu víc než dost). Nejvtipnější kombo byl pro mě Drax a (šeredná) Mantis, zlato si ale ode mě odnáší Baby Groot a jeho snaha o nalezení číra. Příběh, který se tentokrát soustředí na rodinu, sice není úplně světoborný, ale ono to prostě nevadí. A soundtrack stále boží. 5* ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Karen Gillan si tentokrát pre postavu Nebuly nemusela oholiť vlasy. V jednom rozhovore sa tiež vyjadrila, že sa jej tento diel páčil o čosi viac než ten prvý. (Steny94)
  • Poznávacia značka Egovho (Kurt Russell) vozidla Ford Mustang Cobra je taká istá, akú mal režisér filmu James Gunn na svojom prvom aute na vysokej škole. (belinko)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama