Reklama

Reklama

Nemocnice Chicago Hope

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1994–2000), 141 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

James Frawley, David Semel, Dennie Gordon, Mel Damski, Martin Davidson (více)

Hrají:

Mandy Patinkin, Adam Arkin, Christine Lahti, Mark Harmon, Hector Elizondo, Peter Berg, Jayne Brook, Vondie Curtis-Hall, Thomas Gibson, Roxanne Hart (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(141)

Obsahy(1)

Vteřiny, které rozhodují o životě a smrti. Personál nemocnice musí být připraven, osobní problémy jdou stranou. Nad vším bdí nesmlouvavý ředitel. (oficiální text distributora)

Recenze (96)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tento seriál měl tu smůlu, že se potkal ve stejnou dobu s Pohotovostí. Já osobně jsem měla (mám) radši NCH, víc mi sedl jeho humor a situace. Je pravda, že po odchodu herců Mandy Patinkin a Peter MacNicol, trošku seriál ztratil šťávu a hlavně vtip, ale i tak je pro mě v top seriálech z nemocničního prostředí. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Nemocniční prostředí mi nesedlo ani v Chirurzích, Pohotovosti, Stefanii + pokračováních, Plastické chirurgii, Ordinaci, ani Chicago Hope. Jen v Dr. Houseovi. Na nemocničním prostředí prostě nevidím nic zajímavého. Nemá šanci mě zaujmout. Lehké vtipy, které nejsou nic moc, protože o ty tu nejde, takže tedy asi dramatické napětí a vztahy mezi jednotlivými herci. A k čemu to ? To přeci je o ničem, ne tímhle způsobem. ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 55. ročník (za rok) 1997 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Christine Lahti + nominace (6) - 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Mandy Patinkin, 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (drama), 54. ročník 1996 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Christine Lahti, 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (drama) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když zazní v Pohotovosti věta: "Vemte jej na sál", obyčejně milého pacienta vezmou do výtahu a odvezou do "vyšších sfér" a šlus. Chicago Hope je přesně o těch "vyšších sférách", více prostoru pro pacienty, více prostoru pro lékaře, méně adrenalinu, více specializace, více lékařské aristokracie. Poklidnější Chicago je stále nadprůměrným seriálem, který ponejvíce stál na výborném Mandym Patinkinovi alias Jeffrey Geigerovi, po jeho odchodu stále přetrvala jistá kvalita, ale již ne ta nadprůměrnost ()

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Sledovala to máma, já jako malinká (přesněji o hodně menší a mladší než jsem dnes) se koukala s ní. Vzpomínám, jak Jeffreyho rušilo šustění kalhot, jak si hrál s vláčky a na jeho věčné hlášky. Ty čtyři hvězdičky jsou skoro všechny za úžasný vtip a charisma Mandyho, kterému sekundoval celkem dobrý Adam (možná proto, aby se ukázalo, co za šílence Geiger vlastně byl). Milovala jsem ho. Když odešel, seriál ztratil kouzlo a já ho přestala sledovat. Vím, že se tam zase vrátil, ale to už bylo dávno passé. Nikdy jsem to neviděla znovu, možná bych nyní změnila názor a hodnotila seriál jinak, ale nedostala jsem se k tomu, což je taky dobře. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Mandy Patinkin (Dr. Jeffrey Geiger) opustil seriál ve 2. sérii, protože nezvládal být tak daleko od své rodiny. Natáčelo se v Los Angeles a rodinu má herec v New Yorku. (Bube1)
  • Mandy Patinkin (dr. Jeffrey Geiger) v rozhovoru o seriálu prohlásil, že natáčení bylo tak náročné, že když ho přijel na týden navštívit syn, tak se s ním sešel pouze na pár chvil. Bylo to hlavně proto, že se často natáčely až 4 epizody současně. (Bube1)
  • Herec Ken Jenkins si v seriálu zahrál dvakrát epizodní role a pokaždé se jednalo o jinou postavu. Nejprve byl hlavním hygienikem, který na čas zavřel nemocnici kvůli rozšiřující se bakterii (ve 20. epizodě 1. série - ''The Virus'') a poté hrál strojvůdce lokomotivy, který se nakazil TBC (ve 12. epizodě 6. série - ''Letting Go''). (Bube1)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Reklama

Reklama