Reklama

Reklama

Arabela

(seriál)
  • Československo Arabela
Pohádka / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1980, 6 h 17 min (Minutáž: 29 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jana Nagyová Pulm, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus, Dáda Patrasová, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak... V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

dyfur 

všechny recenze uživatele

triky áno,herci tiež i keď neviem J.Nagyová ako Arabela- to nemali "taký zázrak" v Čechách načo mala cestovať do Čiech nič extra na nej nebolo a ešte ju tuším museli dabovať- zbytočná robota ai peniaze. čo mi vadilo- prvoplánový dej presne sme vedeli,že ten sa prsten strati a potom návšteva z rozpravky ako sa čuduju toaletnej mise -hééé to je smiešne ,že to nepoznajú.... :( a podobné vtipné scenky ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Naprostý vrchol (co se týče do absurdna dovedené kvantity) macourkovské fantazie, která popravdě řečeno občas sjíždí až k těm nižším patrům lidové zábavy. Ale na druhou stranu v dobách, kdy jsem seriál sledoval poprvé, tak jsem ho jako malé dítě doslova hltal a příliš jsem nad jeho podbízivostí nepřemýšlel. A pak ta nevypsatelná spousta skvělých českých herců, z nichž chci vyzvednout alespoň Vlastimila Brodského v jedné z jeho nejvlastnějších filmových rolí. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba. Děti v říši pohádek (pro děti), čaroděj druhé kategorie Rumburak omylem v říši lidí, do toho Fantomas, Mekota+Blekota+Jekota a tuny dalších postaviček. A hlavně, hromady výborných fórků. Třeba když princezna Xenie myje dočasně nádobí v Intercontinentalu. Macourkova fantazie nezná hranic. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jahůůů, po dlouhatánské době, možná i po 15ti letech jsem dal opět šanci tomuto legendárnímu seriálu. A jsem rád, že i po té době seriál vůbec nezestárnul. Sice si člověk musím při sledování občas poklepat na hlavu a podivit se nad vyloženě dětinským a občas i né zrovna logickým uvažováním některých postav (především tedy Arabely samotné) Nechtěl bych se této postavy nijak dotknout, ale přijde mi, že je "blbá jak pytel koledy" :o). Její láska s Petrem je velice úsměvná, ale proč né, vždyž celý tento seriál je pořádná porce zábavy. Nadšen jsem také z toho, že se zde objevují jen ti nejlepší a nejznámější čeští herci, díky kterým je a bude Arabela nesmrtelná. Kdybych měl jóóó někoho vypíchnout, tak Xénii, páč ta když se objeví na plátně, tak se člověk prostě smát musí, top hláška : "kdybych měla svůj bičík, nechala bych tě zmrskat" :o)). Jojo, je to pořádná domina, jen co je pravda. Asi dám šanci i pokračování, kde se mimo jiné objeví i strýček Pompo :o). ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pekná Arabela, zamotaný dej a Rumburak, to mi po rokoch zostalo v pamäti z tohto seriálu, vlastne ešte Fantomas ako tak. Nikdy som si to neobľúbil pre šialené zápletky a nudný dej medzi nimi. Nepáčili sa mi kostýmy, hudba, strih, dodnes mám v pamäti istú fádnosť. Toto podanie sveta rozprávok ma akosi obišlo, dodnes mám zlý pocit, pri vyklopkávaní chôdze v seriáloch ako tento. Ale ako celé to nebolo nejak zlé, ono sa to dalo pozerať, len mi na tom vadí veľa vecí, pre ktoré som si k tomu nevytvoril vzťah. ()

Galerie (484)

Zajímavosti (77)

  • Poté, co pan Majer (Vladimír Menšík) zapíjí vodou ze skleničky prášek, protože ho z blázince v televizi bolí hlava, položí sklenici na stůl. Když ho však promění čaroděj Vigo (Jiří Sovák) v jezevčíka, sklenička mizí. (Jardaboss)
  • Šaty pre Arabelu (Jana Nagyová) navrhol a ušil Theodor Pištěk, ktorý herečke ušil aj jej svadobné šaty pri jej prvej civilnej svadbe s Mirom Kubovičom. (Raccoon.city)
  • Jana Nagyová dostala za svojí roli Arabely (2 roky natáčení) 70 000 Kčs. (BLStryker)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama