Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (594)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja len celkom akosi neviem prehryznúť to, že Denzel tu hral takého podlého parchanta. Ale zahral ho geniálne dôveryhodne a presvedčivo a sošku si zaslúžil jednoznačne, však sa už aj patrilo. A ešte neviem, čo máte všetci s tým predvídateľným koncom, možno to okolo tej peňaženky, ale inak to celé bolo pozliepané neskutočne dobre. A tá hudba .. Scenáristi vymačkali z pomerne jednoduchého príbehu maximum a Fuqua tiež náramne prekvapil. Pre mňa je to 90%. Minimálne! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, co jsem donekonečna odsouval a konečně na něj přišla řada. Kriminálky nejsou úplně můj oblíbený žánr, ale Training Day je tak významný film pro kinematografii, že bych to doporučil všem. Už jen kvůli úlisnému a od začátku nesympatickému Denzelovi...7/10 ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný film s Denzelem Washingtonem a mladým Ethanem Hawkem. Přivádí nás do prostředí losangeleského podsvětí plného zločinu. Danzel chce mladého Ethana přijmout do své detektivní jednotky, která má dost zvláštní způsoby. Hranice mezi policií a zločinem je dost tenká. To se samozřejmě mladému ambicióznímu Ethanovi nelíbí. Netrvá dlouho, než se něco semele a věci se komplikují. Kdo koho podrazí a kdo přežije? "To jsou moje prachy!" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Abys chránil ovce, musíš bejt vlk." Život mě naučil, že na protidrogovým může makat jen ta ztracená existence, která miluje drogy a ráda se kámoší s dealery. Takovej Jake rozhodně není. U policie je novej, rád by spasil svět, ale s mazákem Alonzem to nepůjde. Ten je prostě jak živej. Manipulativní zmetek a podrazák, kterej konečně našel ambiciózního debila, kterýho dokáže ve službě sjet crackem. Já jsem se u toho bavil určitě víc než Jake a dost mě to nutilo přemejšlet. Je pro můj klidnej život lepší čestnej polda, kterej zatýká šmejdy nebo křivej polda, kterej zmetky střílí a okrádá? Nejsem si jistej a to mě trošku děsí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hodný bílý polda-zelenáč versus černý zkušený polda-gauner... Z mého hlediska tématicky docela přitažené za vlasy, přehnané, ale nakonec proč ne, aspoň to nebylo úplně klišoidní (až na ten přiblble morální konec). Denzel Washington byl úžasně odpudivý a celkem lituju, že mu nepřicmrndával někdo sympatičtější než Ethan Hawk. Napoprvé se mi film moc nelíbil, po osmi letech napodruhé přihazuju hvězdičku. 71% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (40)

  • Film utržil v severoamerických kinech 76,6 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 104,8 milionu. (Zdroj: ČSFD)
  • Některé scény se natáčely v místech, kde působí skuteční gangsteři... a někteří se ve filmu i objevili. Denzel Washington (Alonzo) vzpomínal: "Ráno jsme dorazili na plac a Antoine povídá 'půjdeme se podívat za Rodinou'. Souhlasil jsem a šli jsme se projít po okolí. Lidi byli moc přátelští a jeden z nich řekl 'musíš se seznámit s mojí mámou'. Zavolal ji, ta mě objala a hned, že mi udělá něco k jídlu. Tak jsem šel k ní domů něco zakousnout a později mi někdo řekl: 'To byla máma místních velkejch hochů. Teď seš tu doma.' Všechno jsou to jenom lidi, ať se živí jakkoli. Dokonce se zapojili do natáčení. Dostali vysílačky a dělali nám ochranku. Nebyly žádné problémy, žádné rvačky, nic se neztrácelo. Točili jsme tam šest týdnů, po nocích jsme na ulicích stříleli a oni byli úplně v pohodě. Jednou se stalo, že se utrhl jeřáb s kamerou. Nikomu se nic nestalo a pak jeden z těch gangsterů povídá: 'Lidi, vy se bojíte, jestli vás tu nepozabíjíme, a teď jste málem zabili vy nás...'" (NIRO)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama