Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Recenze (584)

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Souhrou náhod jsem se před deseti lety dostal k tomuto filmečku a musím přiznat, že mne svou myšlenkou, zpracováním a hereckými výkony dostal. Konec se mne snažil trošku rozčarovat, ale nemohl zkazit výborný zážitek z filmu. Jen více těchto filmů, které nemají masivní reklamu a staví na hercích a zajímavých nápadech. Velice kvalitní filmový zážitek. ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, děj, zpracování a herecké výkony v jednom. Co více si přát.. Uznávám, že ten konec byl slazenej jako přecvrnknutý kafe, ale já jsem v něj výjimečně doufala. ()

MURALI.SHOOK 

všechny recenze uživatele

film s celkem příjemnou a koukatelnou atmosféru. Trochu mi jen vadilo nedostatečné vysvětlení té záležitosti s vysílačkou (prostě nechápu jak může sluneční erupce, polární záře a teorie strun způsobit něco takového) a ten totálně americkej konec :D .....ale to jsou jediné vady na kráse, takže za mě 4* ()

N3O 

všechny recenze uživatele

Sice tak trochu předvídatelné, zpracování trošku pokulhává v nelogičnostech ale budiž.. koukat se na to dá. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Napriek sem-tam sa vyskytujúcim dieram v logike je Frekvencia jeden z tých najlepších (inteligentných) filmov na tému časových slučiek a podobných vecí. Zápletka je úžasná, spracovanie ešte lepšie, spojenie sci-fi a kriminálky funguje perfektne a v tomto prípadne ďakujem aj za ten obrovský kolosálny mega happy-end, ktorý naozaj mohol v kontexte vývoja filmu pôsobiť ako tŕň v oku, ale priznám sa, že mňa potešil. ()

Guinivieve 

všechny recenze uživatele

Úplně náhodně jsem přepnula televizi a čekala, co se vyklube ze zrovna začínajícího filmu. A vyklubalo se velice příjemné překvapení :). ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a dobrý herecký výkon Quaida s Caviezelem dělá z tohoto amerického filmu pěknou podívanou. John Sullivan najde starou vysílačku po svém otci a podaří se mu díky atmosférické poruše spojit se se svým otcem 30 let zpátky. Podaří se mu změnit běh událostí, takže jeho otec nezemře, ale zásah do minulosti způsobí jiné neštěstí. Trochu mi neseděla logika změn a jejich zásah, mnohem více se mi líbí například Osudový dotek a poměrně dost mě zklamal samotný závěr (tak typicky americký). ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Až na přehnaně zdůrazněný happyend překvapivě slušný film. Jen mám pocit, že alternativní realita je pravděpodobnější scénář. | 08/2014 ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Mám ráda časoprostorové hrátky. Tady je to zpracováno velmi pěkně. Přiměřeně napínavé, úvodní scéna s havárií náklaďáku připoutá do křesla a pak už se nechce odejít. Hrátky s časem mohou mít nečekané důsledky, tak bacha na to! PS: fascinuje mě význam baseballu pro cestovatele časem (nelze nevzpomenout na BTTF). ()

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Caviezel mi nic neříká, naproti tomu Quaida si začínám čím dál víc vážit i v jeho starších filmech. Já vim, že má generickej "American good boy" ksicht, ale umí hrát a já mu prostě na plátně věřím a snad každý film co jsem s tímhle chlápkem viděl se mi líbil. Frekvence je parádní, film bych přirovnal nejlépe k Prvnímu kontaktu s Jodie Fosterovou, na pomezí sci-fi a literatury faktu. A myslím si, že je i tak dobrý jako První kontakt. (Ok, je to sci-fi). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Thriller je film, u kterého máte být napjati od začátku až do konce. To tenhle snímek splňuje. Musím dát vysoké hodnocení, přestože některé časové paradoxy jsou ve snímku velmi urychlené. I když, na druhé straně, nikdy nikdo necestoval časem a tak nevíme, a pravděpodobně to ani nikdy nebudeme vědět, co by se stalo a zda by vše nemohlo probíhat právě takto, kdyby cestování v čase a změna minulosti byla možná. A možná se za sto let budou tomuto komentáři naši potomci smát. Každopádně, film zaujme i proto, že hodně lidí se zamyslí. Co bych udělal jinak, kdybych mohl? Čemu by se dalo předejít? A rodinné vztahy, ty působí ještě silněji. Kdybych mohl otci říct, co už jsem nestihl. Kdybych mohl matku varovat, aby ten den nejezdila do práce. A právě podobné téma nám snímek nabízí. Pro mě film splňuje všechny parametry. Na své si přijdou ženy, neboť je nad čím se dojímat, muži, jelikož je to opravdové drama až do konce a milovníci sci-fi a konspiračních teorií o možných budoucích změnách minulosti. Navíc Dennis Quaid je hodně kvalitní herec a moc nerozumím tomu, proč nikdy nehrál ve velkých filmech. Škoda. Nicméně zápletka dobrá, herecké výkony dobré, má to happy end a téma změna minulosti a její vliv na budoucnost respektive přítomnost, mě vždycky zajímala. A tohle je docela dobrý nápad. Záře, vysílačka a pokec s taťkou v minulosti. Celkově je to fakt dobrý film. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Zajímavé retro sci-fi pohrávající si s ovlivňováním budoucnosti změnou faktů z historie. Komunikace historie vs realita je trošku přitažená za vlasy, ale budiž. Denis Quaid má uklidňující, otcovské, Harisonovsky Fordovské vystupování a působí zde dojmem bezpečí a zároveň supermana, který může změnit historii a napravit tak její hříchy. Že film končí happy-endem není asi překvápko a právě síla sci-fi filmu z počátku milenia je to, co mě nutí nechat 4 hvězdy minimálně :) silný příběh jak echt hovězí vývar mám-li parafrázovat Zdéně Pohlreicha. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo natočený thriller, ktorý obsahuje sci-fi zápletku. Film o hraní sa s časovou osou, pri ktorej zmení v minulosti budú znamenať aj zmení v budúcnosti. Obe dejové línie sa prelínali, o to viac mi to prišlo zaujímavejšie. Začiatok bol skvelý. Akurát ma trochu nudila záverečná krimi zápletka, pretože bola zdĺhavá. Samozrejme happy end nemohol chýbať, ale to mi v tomto prípade až tak nevadilo. Koniec koncov ide o zaujímavý film, ktorý ani po rokoch nestratí svoje čaro. Herecké obsadenie ako aj ich výkony boli výborne. Hodnotenie medzi 3/4*, ale za originalitu sa prikloním k lepšiemu hodnoteniu. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Originální drama s neuvěřitelnou chemií mezi hlavními představiteli Jamesem Caviezelem a Dennisem Quaidem. Scénář i režie byly vysoce nadstandardní a film se jako celek obejde bez jediného hluchého místa. 90% ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Bez jedenácti dnů po deseti letech jsem si nepamatoval z Frekvence ani Ń, a proto nechápal, proč jsem tenkrát hodnotil, jak hodnotil. Teď už chápu a není překvapivě důvod hodnocení měnit. Není tu sice vyloženě nezapomenutelná scéna, pocit či závěr a paměti moc nepomáhá ani zamotaný krimi příběh zkombinovaný s komunikací napříč časem. Možná až moc zamotaný. Nicméně i po mnoha letech jde pořád o poměrně napínavou (pro)rodinnou podívanou. Nyní vím, že za několik let si můžu dát s klidným srdcem a čistou pamětí zase televizní opakování. ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Zapla jsem to náhodou, ale nelitovala jsem, naopak. On ten James je tak krásnej...no jo, je to tak. Všechno má v očích, nemusí ani nic říkat, jeho oči Vám to řeknou (podle mě i proto byl vybrán do role Krista v "Umučení"). Denis Quaid taky pecka, povedlo se jim to, klukům, chvílema to bylo celkem psycho. To téma se mi moc líbilo, mělo to spád, akci...fakt stojí za vidění. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Pekný nápad, bohužial ale film diváka na všetky zvraty tak jasne pripravuje, že on ich doslova očakáva a moment prekvapenia neexistuje. Film mal potenciál byť výborným zážitkom, ale pre to "napomáhanie" (a pre hrozne presladenú hudbu z titulkov, ktorá je ako vystrihnutá z reklamy na vašu obľúbenú sektu v okolí) je takým "iba" štandardným posedením pri TV, či rádiu, akoby sa patrilo pri tomto filme povedať. PS: Haha - aký mladý Michael Cera, vôbec sa nemení, už 20 rokov vyzerá ako osemročný. :D ()

Reklama

Reklama