Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 027)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Ryan Gosling, scény v dešti patří k tomu nejkrásnějšímu co mi zatím romantický žánr nabídl -závěr mohl být i jiný, film klidně mohl být ještě více dramatický/// Pěkné, romantické, příliš dojemné a ve skutečnosti moc krásný příběh, který by jste sami chtěli prožít. Jak jedna letní láska zahýbe osudy. A přáli by ste si aby trvala věčně. Na to vám však dá odpověď až závěr tohoto krásného filmu./// Celkem 81%/// ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekný film o láske do konca života, ale sfilmovaný by mohol byť trošku lepšie. Prvá polka je skvelá, vtipná, uvoľnená a všetko klape ako má, potom prídu menšie prestávky od hlavnej dvojice a zrazu si hovoríte, že aj keď je to stále zaujímavé no už to nie je ono. Niečo to stratilo. Začiatok sa mi teda veľmi ľúbil len ten koniec ma už nebral, tak ako úvod filmu a tiež mi prišiel trochu zdĺhavý.Inak fajn romanťák s Rachel McAdams a Ryanom Gosingom. 80% - 4* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film som videl asi len dva dni pred smrťou Jamesa Garnera. Zápisník jednej lásky je film, ktorý dokáže, aby sa vaše srdce roztopilo a to aj keď nie ste žiadny romantik. Nádherný a dojemný príbeh, ktorý v každom musí niečo zanechať. Zápisník jednej lásky nie je len obyčajnou romantikou nad ktorou mávnete rukou. Všetko je až dokonalé ako prostredie, tak hlavná herecká dvojka - Ryan Gosling a Rachel McAdams, sadlo im to skvele a aj vďaka tomu je film taký, aký je. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tu je vidno krásny rozdiel medzi typicky americkým, prvoplánovým kudrlinkovým pátosom a napr. ázijským romantickým snímkom Moment to Remember (2004). Tá najhrubšia pointa je v oboch prípadoch podobná ale spracovanie, forma, obsah a dialógy sú diametrálne na inej kvalitatívnej úrovni. Netvrdím, nebolo to úplne zlé, najviac sa mi páčila predostretá osudovosť oboch zaľúbencov, snímok mal preto i svetlejšie chvíľky, väčšinou sa však utápal v plánovanom emočnom kalklulu, ktorý bol sprevádzaný priemernými cukrovými dialógmi a klasickou trojuholníkovou šablónovitou zápletkou, kedy sa žena rozhoduje medzi dvoma mužmi rozumom (pracháč na úrovni) a srdcom (chudobný sympoš). Jednoducho typická priemerná emočná ždímačka na americký spôsob. 60/100 ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Taky píšu, taky se mi nedostává odpovědí. Taky žiju jenom jednou, taky mám chuť se občas zavěsit pro nějakou osůbku na ruský kolo, ale co je to platný, když jsou všechny vaše činy anulovaný, zmuchlaný, poflusaný. Zápisník jedné lásky vypráví dloouze příběh o lásce, která byla, pak se ztratila a pak opět nabyla platnosti. Ale zatímco se ostatní páry snaží naučit, jak létat či jak přežít s pár korunama v kapse, tenhle pár vypadá už od pohledu tragicky. On vesnický kavalír, ona Prostivná sprostá holka (doslova!) a do toho jejich "staří známí", kteří si čtou, čtou, čtou. Romantika jako poleno? Možná. Já v tom viděl urputnou snahu o zalíbení. A Ryan tohle lezení do zadku nepotřebuje, vážně ne... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (54)

  • Druhá milostná scéna s Noahom (Ryan Gosling) a Allie (Rachel McAdams) bola pôvodne dlhšia a explicitnejšia. Musela sa zostrihať, aby film zapadal do plánovanej vekovej kategórie. (Arsenal83)
  • Ryan Gosling (Noah) byl nabídkou na roli překvapen, a i když se domníval, že se na roli nehodí, s účinkováním souhlasil. (Terva)

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama