Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (381)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne jsem to cekal daleko horsi, ale Avery tyhle becka docela umi. Film samozrejme tahne charismatickej Crowe, bez nej by to byl jen dalsi tuctovej vymitaci film. Jinak je to klasickej pribeh o vymitani, s klasickejma hororovejma scenama, tvurci se snazi naroubovat jeste nejaky jakoze spiknuti a fakt se jim to nedari, navic to vysumi tak nejak do ztracena. Ale jinak pohoda, dej svizne odsejpa, starej barak s katakombama je idealni misto, triky v pohode, par scen slusne napinavejch, par slusne nechutnejch a konec v pohode vygradovanej, takze jsem se vlastne vcelku bavil. Lepsi 3*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe ve svým fyzickým stavu pašíka bere už každou pitomost, co se namane. A přitom první půle se mi líbila dost, dokud Russell hýří charismatem a vtipem a nechybí i pár fajn vizuálních nápadů. Jenže s přibývajícími minutami je to čím dál hloupější a generičtější a závěrečný souboj dvou knězů, kde vzduchem lítají těla, šlehají plameny a zakrvácený ženský lezou ze železné panny, vypadá jak nějaká parodie od Mela Brookse. Takhle to dokurvit, to je umění. Dík aspoň za Franca Nera, dlouho jsem ho v ničem neviděl. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na "svatou trojici" satanských hororů (Polanski- Friedkin- Donner) se Avery samozřejmě nechytá ani náhodou, protože zatímco jmenovaní režiséři natočili filmy s přesahem, v nichž je satanský motiv spíše alegorií, tohle je docela přímočará báchorka. Čtvrtou hvězdičku přidávám z čisté radosti nad tím že mě můj oblíbenec Crowe po dlouhé době na plátně bavil (pojetím role exorcisty ve stylu dr. House) a že Franco Nero stále žije. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na The Pope's Exorcist som plánoval ísť pôvodne do kina. Keď sa teraz nad svojím rozhodnutím spätne zamýšľam, som rád, že som v ten večer radšej išiel na Johna Wicka 4. Nejde ani tak o to, že by Averyho novinka do exorcistického hororového podžánru nepriniesla nič nové. Jej najväčším problémom je hlavne absolútna nevýraznosť a neschopnosť vzbudiť emócie. Od úvodnej scény po finále som necítil takmer žiadne stupňovanie napätia či hrôzu a možno s výnimkou Russellovho Amortha ma nezaujímal osud žiadnej postavy. Film mal potenciál budovať aspoň mytológiu ohľadom cirkvou utajeného miesta, ale aj v tomto ohľade iba kĺzal po povrchu. Popravde nechápem, ako môže filmu niekto udeliť viac ako 3 hviezdy, pretože je v každom ohľade aj s prižmúrením oka maximálne priemerný. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak buď som vadný ja alebo niekto iný, ale čo asi tak mal flm o exorcozme priniesť za novinku: Mali z posadnutej osoby vyskočiť autoboti alebo neuveriteľný Hulk? Proste niekedy človek žasne nad tým čo sú schopní ľudia za komentáre vyprodukovať, a to ich ešte myslia aj vážne.Pohodový Russell Crowe v pohodovom filme, ktorý ponúkol presne to čo som od neho očakával a možno bude patriť k najlepším prekvapeniam filmového roku 2023. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Vo filme je scéna, kde Gabriele (Russel Crowe) odchádza od Kolosea v Ríme. Russell Crowe v rozhovore potvrdil, že išlo o malý odkaz na film Gladiátor (2000). (Arsenal83)
  • Vyjadrenie Medzinárodnej asociácie exorcistov, ktorá má viac ako 800 členov exorcistov a viac ako 120 pomocných členov po celom svete, k filmu: „Tento spôsob rozprávania o skúsenostiach Dona Amortha ako exorcistu, okrem toho, že je v rozpore s historickou realitou, skresľuje a falšuje to, čo sa skutočne žije a prežíva počas exorcizmu skutočne posadnutých ľudí." (Arsenal83)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama