Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 993)

H34D 

všechny recenze uživatele

Na prvních pár zhlednutí v TV umírněné nadšení díky všední rádoby nevšední love story, ale nyní po 12 letech a po čerstvém (a v mých očích o chloupek horším) Avatarovi v krevním oběhu konečně doceňuji Titanic naplno... Omamné kamerové záběry, pompézní výprava, působivý příběh s mladičkým a nevinným párem v centru, jejichž několik vskutku nádherných momentů se zarývá i do mého "dřevorubeckého" srdce... Mno, zkrátka stejně jako znamenal Titanic monument mezi plavidly, představuje i Cameronův Titanic monument v kinematografii velkofilmů. 9/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si film, keď po skončení revalo, ozaj revalo celé kino! Cameron vie hrať aj na city, to od neho každý nečakal, no na to aby na city nadviazal, potreboval zbytočne dlhé tri hodiny! Veľmi profesionálne je pozadie celej situácie okolo potopenia Titanicu! Samozrejme okrem toho skvelo spracované potopenie a celková katastrofa, drsné existenciálne situácie, keď sú ľudia za záchranu seba samého schopní obetovať čokoľvek sa divákovi dostane aj plno tragicky smutnej romantiky! Ale cez to všetko je to až príliš prehnané! 80%. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně je to kvalitní film. Avšak o počtu oskarů by se rozhodně dalo polemizovat. V každém případě fakt, že tento film zná určtiě mnoho uživatelů čsfd, už napovídá, že tu mluvíme o nezapomenutelném filmu. Leonardo DiCaprio splnil to, co měl, ale nepřidal nic navíc (narozdíl od Co žere Gilberta Grapea) a výkony ostatních herců (snad s vyjímkou Kate Winsletové) lze pominout. Ale rozhpodně je tu poutavý příběh, skvělá kamera, výprava a také výtečná hudba. Film bych si do top 10 nepřidal, ale musím hodnotit 5*. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby sa tento film zostrihal na 40 minút, bola by to fantastická love story so smutným koncom a skvelými (a hoci ma aj ukameňujte) hereckými výkonmi Leonarda Retarda a Kate Winslet. Paradoxne najviac som sa nudil pri potápaní Titaniku, čo malo byť najfantastickejšou časťou filmu. Opäť nechápem Akadémiu a jej 11 oscarov, keď proti tomu stáli filmy ako As Good as it Gets. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Úchvatná vizuálna stránka je napočudovanie najväčším problémom tohoto veľkofilmu - len pridáva muníciu všetkým neprajníkom tvrdiacim, že okrem nej nemá film čo ponúknuť. Nemôžem s tým však súhlasiť. Každý moment, každý záber je priam presiaknutý citmi a emóciami (kapitán lode stojaci na svojom kapitánskom mostíku čakajúc na smrť, starý maželský pár držiaci sa v náručí v kajute zaplavujúcej sa vodou atď.) , niekedy snáď až príliš presladenými, no výsledný dojem z filmu je v mojom prípade viac ako pozitívny. A to Hollywoodske veľkofilmy priveľmi v láske nemám. Tu však cítiť snahu o prekročenie hraníc žánru, chvaľabohu, z veľkej časti úspešná a to je vec, ktorá sa cení. Kto pri celom filme nevyronil aspoň jednu slzu, je suchár. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (383)

  • Titanic se srazí s ledovcem v 97. minutě filmu, což odkazuje na rok premiéry tohoto filmu. (me116)
  • Kvůli nesmírné nákladnosti filmu občas bylo nutné hledat místa, na nichž by se dalo ušetřit. Protože by kvůli slavnému perfekcionismu Jamese Camerona přišla historicky přesná rekonstrukce salonku první třídy, v němž Rose (Kate Winslet) a její matka (Frances Fisher) popíjejí čaj, zhruba na čtvrt milionu dolarů, a přitom šlo o scénu vcelku krátkou, byla raději natočena před zeleným plátnem a pozadí bylo doděláno trikově. (NIRO)
  • V posádce Titaniku bylo 23 žen. Tři z nich skončily na dně oceánu se svou lodí. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno