Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně je to slabší než jednička, ale zase se ještě udžela dvojka ve slabším nadprůměru, tedy co se žraločí tématiky týká. Brody neztratil nic ze svého kouzla a je jasným tahounem celého filmu. Žralok samotný je už o něco hůř zpracovaný a ani ten spálený ksicht mu nepomohl. I samotné útoky jsou už jen odvarem prvního dílu. hudba samosebou opět vévodila a hlavně i díky ní to má ještě úroveň. Tímhle dílem však JAWS měli skončit...7/10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Aké už len mohlo byť pokračovanie kultovej jednotky??? Buď prúser alebo obstojný priemer, v každom prípade lepšie to byť nemohlo...Našťastie Jaws 2 je viac ako dôstojným pokračovaním, ktorý nerobí svojmu predchodcovi hanbu...Napätie je obstojné, žralok rovnako "rozkošný" pričom aj producenti dosiahli svoje prachy...Pre "Jaws fans" určite hodné pozretia... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Čelisti jsou samotřejmě nepřekonány, ale druhý díl mi nepřišel zase o tolik horší. Roy Scheider je zase skvělý a ostatní herci to zvládají celkem slušně, na to jak jsou mladí, i když občas trochu přehrávali , ale nejvíc mi tady chyběla ta atmosféra z prvního dílu. Sice v závěru to už nabralo trochu větší spád, jenže fináaě, ač bylo celkem slušně vymyšlený, tak mi to přišlo trošku moc rychle vyřešený. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

You're gonna need a bigger helicopter.. Aniž by se Szwarc musel nějak překotně snažit, postará se o napínavost maestro Williams a co si budeme nalhávat, spíš než té agresivní gumové maketě na útěku z popáleninového centra patří dvojka Martinu Brodymu. Jeho odysea po ose pracovní rutina, paranoia, strach, odhodlání a heroismus je zásluhou Scheidera snesitelná a závěrečný zákrok s „Řekněte Á“ patří k vrcholným technikám dentální hygieny.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Finding the "Orca" (Main Title) ,2. The Menu ,3. Ballet for Divers ,4. The Water Kite Sequence ,5. Brody Misunderstood ,6. The Catamaran Race ,7. Toward Cable Junction ,8. Attack on the Helicopter ,9. The Open Sea ,10. Fire Aboard and Eddie's Death ,11. Sean's Rescue ,12. Attack on the Water Skier ,13. The Big Jolt! ,14. End Title, End Cast , ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Vzhledem k problémům s počasím a životním prostředím byla většina filmu natočena v okolí Fort Walton Beach na Floridě. (PußyMagnet)
  • Scény s vrtulníkem se točili celkem 4 dny. (PußyMagnet)
  • Mnoho scén se natáčelo během podzimních a zimních rán, takže herci museli během natáčení cucat kostky ledu, aby nešel vidět jejich dech. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama