Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Předvečer svátku Všech svatých (více)
Trailer 2

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (786)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý horor, který psal dějiny žánru. Od první minuty, kdy začne hrát ta hrůzostrašná Carpenterova melodie, jsem jenom seděla a čekala, kdy se něco stane... Tohle je to, co má opravdový horor mít - spoustu napětí a neočekávaně děsit. Nicméně i tak se mi zdálo, že místy bylo toho natahování a čekání trochu moc a hlavně konec mi přišel tak nějak dost náhlý a trochu nedotažený (ač obsahově naprosto bez výtky), což nezachrání ani opravdu jeden z nejsugestivnějších filmových zabijáků všech dob. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Poněkud těžce vyčpělý sedmdesátkový horor. Předpokládám, že většina hodnocení je udělena na základě dojmů z dětství, jinak mě to hlava nebere. Některé scény působí až parodicky. Michael musí být duch, jen to vysvětluje jeho rychlé přemísťování, obrovskou sílu (kterou čuměním do zdi v léčebně získat fakt nemohl) a nezranitelnost. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

Optikou moderního diváka se může tahle klasika zdát nepochopitelnou -možná až směšnou (ty vraždy...) ale v roce 78 z toho museli lidi bejt fakt paf. Scénář je primitivní a dialogy až běda, ovšem to pomalé, plíživě nepříjemné tempo a postupné budování atmosféry, kdy ikonického vraha vidíme v doprovodu geniální hudby každou novou scénu o něco víc... to prostě pořád děsivě funguje! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl Halloween před lety a v mladším věku, možná bych hodnotil jinak. Dnes bohužel konstatuji, že na něm krom hudby a atmosféry bohužel nefunguje snad nic. Schematismus a béčkový feeling bych odpustil, jenomže lekačky jsou slabé a předvídatelné, žádná z postav mě nepřesvědčila abych si ji oblíbil, postava Donalda Pleasence je absolutně nevyužita a navzdory úsporné stopáži film nudí. S gore scénami je to navíc dost vlažné a jediná scéna, která mi výrazněji uvízla v paměti, je Michaelovo přepadení auta. 40%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Immortal Mike zcela poprvé, a pro mne - jakožto diváka, zmlasaného moderními horory - bohužel i dost nevýrazně. Živě vidím ony vyděšené slečny tehdá v přítmí kinosálu, jak svým partnerům drtí prstní kůstky: vidět to před dvaceti lety, mám naděláno úplně stejně. Doplnil jsem si tedy trestuhodnou filmovou mezeru, užil si znepokojující klavírní linky a ječák středoškolačky Curtis, a jde se dál... just like that (můžete začít řvát, že jsem nedocenil precizní režii a atmosféru). ()

Galerie (154)

Zajímavosti (162)

  • Přestože úvodní scéna inspirovala řadu dalších tvůrců k širšímu využívání Steadicamu v hororech, ve skutečnosti byla natočená na konkurenční systém Panaglide. (Marla Singer)

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

25.05.2016

Halloween Johna Carpentera je naprostá hororová klasika, jíž nedokázalo zastínit žádné ze sedmi pokračování. Hlavní série skončila v červenci 2002, o 5 let později ale došlo na remake v režii Roba… (více)

Reklama

Reklama