Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 11

Recenze (103)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám už asi tak po šesté pokoušel přijít Satan. A má se to s ním zhruba stejně jako s Exorcistou. Parádní, originální, mrazivé a atmosférické první díly, a pak už jen bolest, zmar, utrpení a odvary z čertových fuseklí. Což je sice pro ďábelské filmy asi kýžená markanta, avšak otrávený divák, nečekaje na posmrtný život v teple či peklo na Zemi, by si raději sám vrazil do prdele ten rozžhavený pohrabáč, aby se u těchto audiovizuálních martýrií alespoň trochu zabavil a méně trpěl. Tudíž tu nyní máme krajně nesympatickou pičinku Nelu Beztygrovou, která plagiátorsky, netísnivě, unyle až otravně pátrá po předPeckovském klášteře, koho že to ten Lucifer tentokrát zase naprcal, až se nepřeqapivě dopátrá od počátku zřejmého a nejméně 666krát viděného přitroublého klišé. Čert už ty parazitické a nenápadité ždímárny, kurva, vem! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to len prvé znamienko, už len názov Omen stále zafunguje a je pravdivý ako Omen nomen, viď napríklad meno Ódor znamená skutočný puch, zatuchlinu, prehnitosť, číže čistý odór v čele progresívnej kandidátky, ktorý tu stále vyskakuje ako reklama s retušovanou fotkou. Film je však o inom antikristovi, takže až také nebezpečenstvo nehrozilo, ale treba povedať, že malo to atmosféru, možno nie toľko desenia, než by sa očakávalo, ale hlavne: bol to ťažký pôrod. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Původní film řadím mezi nejlepší horory všech dob. Brilantní snímek, který i po letech perfektně funguje. Nový snímek nepůsobil z trailerů nejlépe a vypadalo to, že nás čeká průser. Ale nakonec po pozitivních recenzí jsem si řekl, že to kino zkusím. A jsem mile překvapen. The First Omen je celovečerní debut režisérky Arkasha Stevenson a odvedla hodně dobrou práci. Má to pomalejší tempo a buduje se zde atmosféra (lekačky zde nečekejte...i když jsou zde ty trapný momenty, kdy postavu ze zadu chytne někdo a řekne "tady jsi"). Snímek sice nemůže překvapit, protože děj a postup příběhu je předem daný díky původnímu filmu. I tak se zde pracuje dobře se zvraty. Příběh okolo antikrista a jeho zrodu je zajímavý a dokáže to pěkně vtáhnout a do konce filmu nepustit. Líbila se mi myšlenka, proč záporáci chtějí antikrista. Technicky je to pěkně zpracovaný film s dobrou kamerou, zvukem a hudbou o kterou se postaral Mark Korven (Čarodějnice, Maják), který svoje kvality nezapře. Za nejsilnější stránku filmu považuji herecký výkon Nell Tiger Free. Její výkon je zde velmi silný a když došlo na konec měla mě úplně zaháčkovaného. Scéna, kdy se začne probouzet démon a začne ten dlouhý záběr, kdy to stojí na hlavní herečce, tak to byla velká paráda. Následně přijde krásné napojení na původní snímek (hudba z původního filmu parádní), což jsem vůbec nečekal a nevěděl jsem, že se jedná o prequel. Tak či tak i přesto, že tohle byl prequel o který nikdo nestál, tak mile překvapil a jde o nadprůměrný horor, který jsem si užil. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Potešilo navedenie na pôvodný film. Ten ale zostal neprekonaný. Prvý Omen je žánrový pilier na ktorom stavajú iné horory. A v tom ho máločo dokáže prekonať. Jednak filmu škodí fakt, že vieme ako to všetko skončí. A zároveň snaha tvorcov pripraviť si novú pôdu pre prípadne ďalšie pokračovania. Zápletku pozorný divák prekukne takmer okamžite a skutočne desivých alebo nepríjemných scén je tu trestuhodne málo. Atmosféru to má aj nejaké pozitívne doplnky - scéna kontrakcií pred kostolom, ale celkovo sa jedná skôr o sklamanie. Ale určite je to lepšie ako Nepoškvrnená ( hoci tá ma s týmto filmov až príliš veľa spoločného). Priemer. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Film je niečo ako stroj času do 70s hororu. Čiže zabudnite na prehnané jumpscare lakačky, ale pripravte sa na pomalé budovanie hororovej atmosféry. Dielo pripomenie staré horory nielen námetom a konštrukciou príbehu, ale aj vizuálom, výraznou hudbou, pomalým budovaním napätia a praktickými (slizkými) efektami (až na pár výnimiek). Nebojí sa tiež pritlačiť na pílu, keď treba (havária, pôrod či spálená), atmosféru dolaďuje skvelou hudbou, drobnými náznakmi a vie diváka držať v napätí. Prequel trpí už svojou podstatou, keďže vieme ako má dopadnúť cieľ, tak nemá čím prekvapiť. Bol aj pokus o jeden zvrat, ktorý bol až očividne jasný od začiatku a nepotešili ma ani zbytočne otvorené dvierka na rôzne (side) pokračovania. Vo filme nájdete aj kopec odkazov na starú klasiku (počnúc úvodnou samovraždou) a nádejná režisérka Arkasha Stevenson (na to, že je to debut, ide o vysokú kvalitu) sa inšpirovala nielen pôvodným filmom, ale aj Polanského dielom "Rosemary´s Baby" alebo aj "Suspirou" od talianskeho matadora Daria Argenta. Vo výsledku ide o podarený retro horor, ktorý ponúka alternatívu ku moderným hororom. Stále sa to dá aj „po starom“ a funguje to. Rozhodne zatiaľ najlepší horor v tomto roku. Veľmi milé prekvapenie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • Otec Brennan (Ralph Ineson) sice není členem sekty, která chce zrodit Antikrista, ale ve filmu Přichází Satan! (1976) má na stehně mateřské znaménko 666, které v tomto filmu nesou pouze děti zrozené ze Šakala. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se zjistí, že satanistický kult má šakala na oplodňování žen, aby se stal otcem Antikrista (budoucí Damien Thorn). Přichází Satan! (1976) a pokračování Damien (1978) zjišťují, že šakal byl Damienovou matkou, nikoliv otcem. (Johnny.ARN)
  • Když se narodí Margaretina (Nell Tiger Free) dcera, je vidět její pupeční šňůra. Když Margaret dceru zachrání, dceři chybí pupeční šňůra. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama