Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci. Jedná se prostě o kvalitně natočený film o jednom překupníkovi drog, jehož život ve filmovém podání určitě stojí za zhlédnutí. Johnny Depp to odehrál fakt mistrně a příběh George Junga je velice silný a zajímavý. Můj odpor ke dvouhodinovým a delším filmům se ovšem opět ukázal, takže se našli i slabší chvilky, ale jinak se jedná o velmi dobrý film s velkým množstvím dobrých momentů. Závěr a celkové vyznění filmu dokáže na diváka zapůsobit. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh George Junga by nejlépe vystihl svými slovy Tommy Angelo. "Chtěli jsme mít lepší život, ale nakonec jsme skončili mnohem hůř, než většina lidí. Víte, myslim že důležitý je udržet ve věcech nějakou rovnováhu, nějakou míru, jo rovnováhu, to je lepší…to je to správný slovo, protože ten kdo chce příliš moc, může ztratit úplně všechno a kdo chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic." Herecké výkony ve filmu jsou samozřejmě bravurní, hudba a zpracování také, ale příběh sám o sobě mě příliš nezaujal, přestože je podle skutečného příběhu. ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a na reálném základě postavený životní příběh člověka, který jde za svým snem, ale zvolí si špatnou cestu - drogového dealera. Vzestupy střídají tvrdé pády, ale on nedbá varování ani se nepoučí z vlastních chyb dokud nepřekročí hranici, ze které už není návratu a přijde úplně o všechno...Depp je jako George Jung excelentní. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kokain mi připomněl produkci kanadských televizních a filmových společností sídlících na západním pobřeží, které se specializují na masovou produkci životopisných filmů a tzv. snímků podle skutečných událostí, kterými zaplavují trh a které obvykle končí v méně atraktivních vysílacích časech. Je to totiž po všech stránkách průměrně zpracovaná záležitost s předvídatelným dějem, charaktery i vývojem postav, kterou vytahuje nahoru pouze přítomnost oblíbených hereckých hvězd. Taková Penélope Cruz je ale veskrze zbytečná, protože její role od ní zkrátka nic nepožaduje a klidně by totéž mohla zahrát druhořadá herečka s přitažlivou vizáží nebo ještě líp snaživá modelka toužící po herecké kariéře. Depp je sice standardně dobrý, ale sám toho moc nezachrání, zvlášť když mu scénář a dialogy nevychází vstříc. Průšvih je především v přístupu k celému projektu. Kdyby Ted Demme skutečný příběh pašeráka drog dokázal natočit jako stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu, jako se to povedlo Stevenu Spielbergovi ve filmu Chyť mě, když to dokážeš, mohlo jít o velmi zdařilou záležitost. Tomu by napomáhala přítomnost Ethana Supleeho známého jako retardovaný Randy ze seriálu Jmenuju se Earl, který je přímo stvořený pro komediální parodie. Jenže tvůrci uhnou jinam a protože nejspíš zaplatili skutečnému Gergovi Jungovi za exkluzivní informace a práva k natáčení, nechali ho taky ovlivnit scénář tak, že sledujeme příběh "hrdiny", který čelí nepochopení rodičů, ztrátě milované partnerky, zradě nejbližších přátel i zločinem vydělaných peněz a na konci marně bojuje o přízeň svojí dcery. Ta sebelítost, která z filmu čiší, je až trapná a ze spolehlivých tří hvězdiček mě nutí slevit na pouhé dvě a 45 % celkového dojmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tvůrci udělali dobře, když ze skutečné postavy George Junga stvořili karikaturu. Nebylo to třeba, protože když už se nechali inspirovat jeho životními osudy, mohli zvolit poněkud serioznější přístup. Depp na první pohled působí jako by podal skvělý herecký výkon, ale ve skutečnosti jen celou dobu prapodivně přehrával. Ti, co byli vedle něj a za ním v titulkách, podali pevné herecké výkony. Film by s přibývající hutnou minutáží mohl lehce sklouznout do prázdné nudy, a ne že občas nesklouzne, ale herci to spolehlivě vytáhnou nad hladinu. Silné téma, ale jak pro koho. Pro mě spíše obyčejný, nevyrovnaný film s dobrými herci. 60% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Režisér Ted Demme zemřel rok po premiéře filmu. V jeho těle bylo nalezeno velké množství kokainu. (Tygrys)
  • George Jung (Johnny Depp) byl poprvé odsouzen v roce 1974 za prodej marihuany. (Anne88)
  • Spousta dialogů Johnnyho Deppa (George Jung) byla improvizovaná, včetně scény, kdy se snaží najít místo, kam by uložili všechny peníze z prodeje kokainu, a jeho hlášky "Budeme potřebovat větší loď", převzaté z filmu Čelisti (1975). (Tygrys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama