Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nick Tellis, kterého ztvárnil Jason Patric, je policista z oddělení narkotik a bývalý feťák. Přidělí ho k parťákovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi, kterého hraje Ray Liotta a oba se spolu potápějí do temných hlubin drogového podsvětí. Tellis brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ policistovy brutální vraždy je mnohem složitější. Jeho nový parťák ví o celé vraždě možná víc, než hodlá prozradit. V pomalém tempu vyprávěný příběh asi vypadal na papíře líp, než jeho poměrně mdlé zpracování. Herci nebyli špatní, ale vyznění snímku je chladné a nijak zvláště přesvědčivé. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Parádna formálna stránka a strhujúca prvá polhodinka (obzvlášť úvodná scéna). Scenár nie je nič objavné, ale práve ona zvolená forma filmu dosť pomáha. Herci veľmi fajn. Škoda, že to nasadené tempo a atmosféra nevydržali, ale stále veľmi dobré. Myslím, že Michael Mann sa pri točení Miami Vice týmto filmom inšpiroval. Čo však Mannovi úplne ušlo, hoci sa o to veľmi snažil, bol ten pocit ľudskosti a intimity. Carnahanovi stačí pár záberov na Patrica v sprche s malým bábom a je vám jasné, že sledujete poctivého chlapa z mäsa a kostí. Práve táto životnosť a normálnosť hlavných postáv robí z Narc silný zážitok. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na filmu je znát, že si ho Ray Liotta ušil sobě na míru poté, co jeho kariéra nabrala sestupný trend a agenti mu dohazovali samé šablonovité nezajímavé role. Nehraje sice špatně, ale jeho nejlepší kreace je stejně propuštěný vězeň ve filmu Pod kontrolou. Na téhle kriminálce se dá ocenit ručně snímaná digitální kamera a střih, jenže scénář vaří z ingrediencí, které jsou notoricky známé a mnohokrát viděné. Víc jak 60 % celkového dojmu z toho prostě nevytáhnu - a to i přes, v rámci žánru, poměrně působivý konec a spoustu stylových postaviček z podsvětí a příslušníků policie. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A zase ti policajti, co se při svém boji se zločinem, konkrétně s feťáckým podsvětím, dostanou na zcestí a potvrzují tak Nietzscheho filozofickou průpovídku o vejrání do propasti. Hlavní potíží pro mě ovšem nebyla ojetost scénáře - ono je asi vážně těžké přijít s něčím neotřelým... ne, nejvíce mě krkalo, že na mě postavy dostatečně nepůsobily, měla jsem zkrátka těžce v paži, jak hrdinové dopadnou. Asi problém na mojí straně přijímače - farellovitý Jason Patric a dokonce i Ray Liotta zahráli moc dobře. Zrovna tak nemůžu nic vytknout správně ponuré a špinavé atmosféře filmu. Kopnout by se dalo do hrátek s kamerou - snažilo se to o modernost dělením obrazu na 2,3,4 části, nechybí různé filtry, rozostřování a z akčních "běhacích" pasáží jsem div nedostala epileptický záchvat - já prostě "myluju" roztřepané, rozlítané pseudozáběry. Vůbec ne špatné krimi drama, ale nevtáhlo mě to, sorry. A koukám, že při "en-ten-týky-dva-špalíky" zase bylo rozhodnuto o oblíbené nálepce "mysteriózní", ach jo... 61% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Do príbehu je spočiatku ťažké sa zažrať pretože tu padajú mená a divák stráca orientáciu, čo však spoľahlivo vynahradí pútavé finále ktoré sa sústreďuje na vzťah hlavných predstaviteľov konfrontovaných s výpoveďou feťáckej dvojice a i keď rozuzlenie nie je nijak prekvapujúce všetko šľape ako má hlavne vďaka výbornej dvojici Jason Patric a Ray Liotta. Ide prevažne na dialógoch založený film, takže žiadne rošambo v štýle Smokin Aces sa nekoná a film je presvedčivý hlavne svojím autentickým podaním a vykreslením rodinných problémov príliš pracovne zanietených vyšetrovateľov. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Joe Carnahan přišel s nápadem natočit Narc po shlédnutí snímku Tenká modrá čára (1988). (oje)
  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)

Reklama

Reklama