Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zhruba prvních 20-25 minut mi přišlo strašně napínavých a silně atmosférických, tak jsem byl zvědavý, kam se to vyvine dál. A ona z toho nakonec je průměrná mysteriózní detektivka, která je zbytečně rozvleklá a s nejočekávatelnějším možným "zvratem" na konci. Ačkoli, logiky ten zvrat moc nepobral, ale nechci spoilerovat. Úplně zklamaný nejsem, protože jsem něco průměrného tak trochu očekával, nicméně tady byl potenciál fakt na víc, dle toho začátku. Jen bohužel nebyl moc využit a ten námět mohl být mnohem promyšlenější. Docela se mi ještě líbily herecké výkony, ale to zase shazuje otravná rozklepaná kamera. Slabé 3* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobrý, nie však mimoriadnou kvalitou disponujúci mysteriózny thriller, v ktorom prvé husle nehrá nik iný, ako Anthony. Keď si odmyslím pár neuveriteľných náhod, ktoré si mnohí z divákov, vrátane tvorcov samotného snímku bez problémov obhája (veď bol predsa "médium"), tak ide o solídny nápad zobrazujúci súboj dvoch mimoriadne nadaných ľudí. Mrzí ma, že sa nevyužil potenciál filmu, ktorý postráda veškerú záhadnosť okolo vrážd, pričom sa sústredí len na samotný príbeh, lebo na druhej strane musím uznať, že nápad okolo milosrdného vraha je po dlhej dobe veľmi lákavým prvkom, ktorý priláka množstvo "čumilov", prepadávajúcich slepému nadšeniu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě víc než slušná detektivka s velkou dávkou mysteriózna...trochu mi to připomnělo Red Lights,které byly v mých očích dost podobné i se všemi svými nedokonalostmi.Hodně se lká nad tím,že když dva vědí co se stane,tak tomu mohou krásně předejít,ale tady i když to oba věděli,evidentně na tom nic změnit nechtěli.Duo Hopkins,Farrell strčí všechny ostatní do kapsy...70% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Potenciálně nabušený námět, který musel na papíře vypadat skvěle (což zdůvodňuje hvězdné obsazení), a taky ještě v půli filmu drží diváka v příjemným napětí, se v závěrečné třetině začne drolit v rozbředlou scénáristickou kaši (asi se tři pisálkové nedokázali domluvit), až to začne být celý k smíchu. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bravůrní filmařina, která je v jistém směru velmi osobitá a hlavně svým námětem přesahuje podobné žánrovky o kus dál. Máme tu absenci standardních předpokládáných vzorců a motivů vražd (zneužívaný a psychycky labilní magor? Kdeže.) Místo toho se velmi dobře pracuje s jasnovědeckými dovednostmi, jakožto hlavním pilířem filmu, které se stupňují a vrcholí konfrontací, čímž přímo úměrně roste tempo a napětí filmu. Mysteriózní složka pak splňuje 100% své úlohy a nenechá diváka v klidu a tak to mám rád. Hopkins je ve své roli skvělý a jasně dominuje placu a diktuje tempo filmu. Všichni ostatní, byť hrají sebelíp, jenom doplňují místa v mozajce. Celý film má poslání a ve výsledku je to všechno mnohem humánější, něž se zdá. Zmínit musím taky kameru a obrazovou rovinu filmu, protože je to moc hezké a tvůrčí. Pro mě celkem překvápko, po takhle nízkém hodnocení. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)
  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama