Reklama

Reklama

Saw: Hra o přežití

  • USA Saw (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krvavá hra s pravidly ostrými jako pila... Ve špinavé sklepní umývárně se proberou z bezvědomí dva muži, fotograf Adam a doktor Lawrence Gordon. Oba jsou připoutaní okovy k potrubí a nemají tušení, jak se zde ocitli. Mezi nimi leží muž s prostřelenou hlavou. Z magnetofonových pásek, které u sebe najdou, se muži dozvědí, že se stali oběťmi sadistického maniaka, zvaného Skládačkový vrah. Jeho specialitou je vhánět nic netušící lidi do důmyslných pastí, z nichž zpravidla není úniku. Každá z nich však má svůj skrytý význam. Oběti se vlastně ocitají v krvavém očistci, a jen málokoho čeká vykoupení. Pro Adama a Lawrence platí v této smrtící hře pravidlo, že místnost opustí živý jen jeden z nich... Psychothriller, který si libuje v rafinovaných krvavých nástrahách, natočil jako svůj debut režisér James Wan ve spolupráci s hercem a scenáristou Leighem Whannellem. Nízkorozpočtový snímek se stal senzací na festivalu Sundance v roce 2004. Kromě šokujících výjevů totiž nabídl i to nejlepší, čím se vyznačovaly podobné snímky z poslední doby, zejména thriller Sedm, horory typu Cela a Kostka, ale i nesčetné počítačové hry s dobrodružnou tematikou. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 359)

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

A tím to všechno začalo. Dlouhá sága nejdramatičtějších snímků pevnosti Boyard a vysoké ceny za prohru v jednotlivých úkolech. Originální a napínavé. ()

Louskacek90 

všechny recenze uživatele

Nestihl jsem film shlédnout před tím, než mi ho znechutily historky lidí kolem mě, týkající se toho, "jaký jsou všechny ty 'saw' masakry a že jde jen o to vidět maso a krev a že to není nic než nechutný a blablabla". Když jsem ale měl volnou chvíli, shlédnul jsem první díl a musím říct, že tento je jeden z nejlepších snímků, které jsem za poslední dobu viděl. Samozřejmě jsem ještě neviděl další pokračování, k těm už mám samozřejmě další negativní předsudky, které si možná jednoho dne vyvrátím nebo potvrdím. (Nicméně zatím věřím, že pokračování mohou být poměrně monotematická, a sice založená opravdu jen na masakru.) Jednička má však atmosféru a myšlenku a na konci je celý příběh vyšperkován opravdu dokonale. Tak geniální pointu jsem snad viděl opravdu jen u "Sedm". Fakt pěknej film, pro mě s klidem 90%. ()

Skalda1981 

všechny recenze uživatele

Brutální a mítama až nechutný horor co jsem kdy vyděl a více ho vydět nepotřebuji.Bohužel jsem zastáncem klasických hororů a ne až takovích brutalit jako u tohotu filmu. ()

Linduna 

všechny recenze uživatele

saw mě zaujal tím, že není jako ostatní horory v dnešní době. netečou tam hektolitry krve v každé scéně a divák nemusí zadržovat zvracení. strašidelnou atmosféru tvoří děsuplné úkoly a naprosto geniální hudba. také tam nebyly naprosto zbytečné lekavky, jak to v nových hororech bývá dost často. konečné rozuzlení je taky skvělé. člověka to taky nutí k zamyšlení. Jingsaw zaplétá do her jenom lidi o kterých ví, že si to zaslouží nebo si neváží života. podotknul taky, že si ho lidé neváží, dokud nestojí tváří v tvář smrti. můžu říct, že od shlédnutí filmu si svého života vážím mnohem víc!!!! :) ()

Waspik 

všechny recenze uživatele

Film Saw vůbec nesplnil mé očekávání.... Čekal jsem, že ve filmu budou lítat střeva sem a tam a každý druhý nebude mít nějakou končetinu, ale byl jsem překvapen nebyly tu žádné moc brutální scény, skvělý příběh a ten konec prostě brilantní škoda, že na ostatní Saw už se skoro ani nedá dívat. P.S. můj první komentář tak mě prosím neukamenujte ()

Martinaa.Tru 

všechny recenze uživatele

nejsem na krváky, ale tento díl začl sawové šílenství. za mě ano všechny dílu saw jsou napínavé, zneklidňující, dramatické a někdy dokonce uklidňující ()

JBpivosaj 

všechny recenze uživatele

Výborný horror s výborným dějěm a netradičním průběhem a výborným koncem. Měl však zůstat jen tento původní film, a pan Darren Lynn Bousman se mělnějaký pokračování vysrat a nepošpinit jméno tohoto výtvoru. ()

djrhedy odpad!

všechny recenze uživatele

Nelogické chování, nechutné scény, zbytečné násilí. Prostě zbytečný film a přemýšlím o duševním zdraví režiséra a scénáristy, protože něco takového nemůže točit nikdo normální! ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Po druhé projekci se mi zdá, že ve scénáři jsou malinko mezery, ale konec je strhující, takže ponechám plné hodnocení. A James s Leighem jsou bezesporu šílenci, to se musí nechat. ()

Markytkaaa 

všechny recenze uživatele

Osobně nejsem příliš hororová, ale v tv na sobotní večer jsem tomu dala šanci a byla jsem velmi příjemně překvapená. Hutná silná atmosféra, nečekané zvraty, šokující skutečnosti, celkově velmi originální kousek. Konec je potom jasný ... chceme víc! :-) ()

ES13 

všechny recenze uživatele

Masakr!!!! Miluju tu brutalitu! Tu krev a to vše prostě okolo! Pár věcí mi na filmu vadí, ale jako jinak prostě libovka! ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Mínus: jedna z hlavních postav moc neumí hrát, během filmu přijdete hned na několik zaručeně lepších řešení situace, než jaké volí Adam s dr. Gordonem, pointa proklá celé předchozí představení tak, že je najednou samá díra. Plus: komplikovaná zápletka, kterou jen tak nerozluštíte, Wan neklopí kýble krve, ale téměř veškeré zpodobnění brutality ponechává naší fantazii, dějově hodně nabitý, vizuálně povedený, nápadem obdařený horor. 80% ()

koprovka69 

všechny recenze uživatele

nejvíc thriller s mrazící atmosférou... dvojka a další díly už jen znechucují všelijakými pastmi a příběh se ubírá na vedlejší kolej....jestli se ale líbí "promakané" smrti, tak to je koukatelné. ()

Toro8 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím to ako Horor ale ako Thriller alebo Drámu a v takom prípade je moje hodnotenie na mieste. Jigsaw a jeho hra na kata pri poslednom súde. Zaslúžiš si žiť, chceš žiť? Tak to dokáž... ()

MaxDamage1 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film, který nám předvedl na poli hororů „něco nového“ se skvělým hudebním doprovodem. Jakožto fanoušek celé série jsem shlédl všechny díly,které měli sice klesající kvalitu,ale závěry byly vždy překvapující,což se mi u filmů tohoto žánru velice líbí. ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhy dobe film, po kterym jsem zustal cumet na titulky s otevrenou hubou :) Jinak koukejte jedine v originale. Ceskej dabing JigSawa je otres. ()

jericho001 

všechny recenze uživatele

Krvavé,originální,znepokojující,výborně natočený,skvělé herecké výkony a pár překvapení nakonec.A samozřejmě Jigsaw je už taková kultovní postava jako Freddy,Jason nebo Michael Myers.Ty různé pasti z kterých se zdá že nelze uniknout jsou perfektní.Jen mě trošku mrzí že Danny "Murtough"Glover tu nemá moc prostoru.Ale jinak paráda. ()

oleg121 

všechny recenze uživatele

Opäť badateľný kladný vzťah Jamesa Wana k hororom, kde dokonalo pracuje s atmosférou a dejom. Hlavným svetlým bodom je však scenár, ktorý ťaží z jednoduchosti a nekomplikovanej zápletky. Scenárista na tak malom prostredí rozohral perfektnú "hru o prežitie", a hoci je záver mierne WTF?, aj tak neuberá na kvalite. ()

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

Reklama

Reklama