Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

To, že je film podľa skutočnej události a obohatený o sociálny rozmer je čiasročna náplasť na klišoidne rozprávaný príbeh, kde sa nešetrí tradičnými slzopudmi a spomalenými zábermi (hlavne škoda toho konca, ale hispánskemu gangstrovi Shakespeara proste neuverím). Kultúra sociálne deformovaných štvrtí USA tak ako je mi cudzia, tak je pre mňa zaujímavá a tento výlet bol celkom fajn (a to basket vážne nemusím). ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy nejsou zrovna můj šálek kávy, jelikož některé mají občas takovou tendenci - býti úsměvné až patetické. Naštěstí, že ještě není nic, co by nevyřešilo tisíc kliků a Samuel L. Jackson. Jeho správňácká nátura totiž baví a baví dost. Zbytek castu spíše přicmrndává, nikdo však neuráží a i rutinní šablony archetypů jsou zde provedeny s jistou péčí. No, co více říci, vypněte v sobě cynismus a nechte si dát životní lekci, kterou jste již pravděpodobně slyšeli. Na tom ale přece vůbec nezáleží, když se na to tak příjemně kouká. Slabší **** ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jackson v roli Coacha ma už začiatkom filmu nadchol svojím výkonom.Film hovorí o chlapcoch chodiacich do školy,ktorí sa zaujímajú o basketbal a aj ich baví.Carter ich začne učiť disciplíny,zodpovednosti,cieľavedomosti a taktiky na súpera.Vždy keď ho niekto nasral,tak mu dal robiť kliky.Skvelý prístup!!Film ukazuje aj na ťažký život študentov patriacich do pouličných gangov.Samuel L. Jackson ma týmto filmom príjemne prekvapil a navždy ma presvedčil,že je skvelý herec.Jedna z najlepších športovných drám.95% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na richmondskou střední školu nastupuje nový basketbalový trenér Ken Carter. Za mizerný plat má tohle bývalé hráčské eso vést tým plný mladíků, jimž zákon ulice velí chovat se stylem užvaněných idiotů. A právě to je důvod, proč Carter práci přijal. Není pro něj důležité vyhrát titul, protože on jim chce dát šanci vystudovat a žít normální život. Nic netušící hráči začínají pod jeho vedením makat tak, až jim jejich nezbytné řetězy začínají zběsile poletovat kolem krku. Nikdo však v tu chvíli netuší, co dokáže Carter udělat, když vítězné družstvo nedodržuje studijní podmínky podepsané smlouvy. Carter zamyká tělocvičnu, hráči si rozpohybovávají mozkové buňky v knihovně, rodiče i vedení školy zběsile protestuje, ale Carter radši sní k obědu klíče od tělocvičny s bramborovou kaší, než by pustil hráče k dalšímu zápasu dřív, než si uvědomí, že člověk bez doktorátu v basketu nic nedokáže. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Během bazénové párty hrají Black Eyed Peas píseň "Shut Up ". Tato skladba byla vydána v roce 2003, ale film se odehrává už v roce 1999. (Basketak8)
  • Ken Carter, podle kterého je film natočen, byl každý den přítomný při natáčení jako konzultant. Řekl, že ho Samuel L. Jackson ztvárnil s 98,5% přesností. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama