Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

I kdyby džin neplnil přání na počkání, tak bych ho všemi deseti bral za společníka, je to šprýmař, a srandy není nikdy dost. Vlastně bych se cítil velice příjemně i ve společnosti opičky Abu, zvlášť pokud by i se mnou kradla melouny. Kamarádit s bezejmenným létajícím kobercem by taktéž nemuselo být špatné. A kdyby ten papoušek Iago nebyl takový gizd, tak bych ho klidně adoptoval. I s čarokrásnou princeznou Jasmínou a jejím velectěným, leč trochu zmateným tatínkem-sultánem. Akorát tedy mé první přání (a to by tedy bylo, aby se s tak mocnými přáteli nevyplnilo) by byla disneyovka bez zpěvů. 80 % ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Aladina som si pozrel po veľmi veľa rokoch a musím povedať že ide (spolu s Levím kráľom a Herkulesom) o najlepšiu kreslenú rozprávku od Disney z minulého stroročia. Animácia jej sedí viac ako hraná verzia a pôsobí to oveľa prirodzenejšie. Piesne sú chytľavé a ako celok film takmer vôbec nezostarol. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ľudia z Walt Disney Pictures u mňa moc nezabodovali, keď siahli po tejto ošúchanej, arabáckej predlohe. Príbeh mladého, moslimského pohana Aladdina, ktorému slúži démon uväznemý v petrolejovej lampe, nepatrí medzi tie, čo mám rád. Takže ma nepotešilo ani toto presladené, farbami hýriace, animované spracovanie. Navyše som to videl s príšerným dabingom a s totálne sprznenými spievanými pasážmi. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mám rád ztřeštěné animované grotesky od Texe Averyho a Aladin mi je v mnohém připomíná. Je to stejným dílem krásná pohádka jako stoprocentně odvázaná komedie a jejím největším trumfem je džin s hlasem Robina Williamse, který předvedl něco neskutečného - ať je náš dabing jakkoliv dobrý, v tomto případě prostě nebude nikdy ani zpola tak dobrý jako originál. Nerad bych ale zapomněl na perfektní hudbu Alana Menkena a kupodivu také na písně, které mě v disneyovkách často nechávají chladným, ale tady se vážně povedly na sto procent. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

V první půlhodině dostaneme generický disneyovský příběh, ve kterém typická disneyovská hrdinka, silná, emancipovaná, utíká z paláce před svatbou... za svatbou (Disney-Orwellův ženský paradox: svoboda je manželství, emancipace je konzervatismus, síla je submisivnost), ovšem v té krátké chvíli svobody spasí a ukáže zbloudilému mladíkovi cestu k odpovědnosti a do manželství (be yourself, young man). Potud zívačka. Naštěstí se po půl hodině objeví ON - Robin Williams. A průměrná disneyovka se najednou dostane do neuvěřitelných otáček. Písničku "A Friend like me" můžu kdykoliv, a to i po nekonečném opakování na stepařském soustředění. Ta se neoposlouchá. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Původní kinoverze z roku 1992 obsahovala větu "Good tiger, take off and go" ("Hodný tygr, zpakuj se a jdi"), kterou pronesl Aladin, když na něj tygr Rádža vrčel. Po vydání filmu na VHS v 90. letech se začala šířit fáma, že tvůrci do filmu vložili podprahovou zprávu a Aladin ve skutečnosti říká: "Good teenagers take off their clothes" ("Hodní teenageři, svlékněte se"). V edici z roku 2004 byla hláška kvůli kontroverzím z filmu vypuštěna. Ale ve vydání z roku 2015 byla do filmu opět přidána. (Alfréda)
  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama