Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

31. celovečerní Disney Kombinace příběhů z pohádek Tisíce a jedné noci v Disney stylizaci? Konečně, jako nápad je to naprosto v pořádku. Slavná éra Disney Renaissance je definována především uchu lahodící hudbou Alana Menkena a Aladin přišel právě včas, aby si publikum vzpomnělo na tradiční lásku Hollywoodu k orientu. Vzpomeňme na nádhernou stylizaci Zloděje z Bagdadu s Douglasem Fairbanskem nebo na Kismet s Marlenou Dietrichovou. Ale podobně jako u Lvího krále musím konstatovat, že jako dítě jsem znala jen navazující filmy, seriál a hru a dnes vnímám Aladina přeci jen jako příliš vyždímanou Disneyovku. A to ani nemluvím o té hrané verzi. Ten původní animák není dokonalý, animace paláce princezny a vstupu do jeskyně je dnes už dokonce překonaná, klasická formulka "princezna, hrdina a roztomilá zvířátka proti zloduchovi" sice funguje, ale toho modrého džina jsem nikdy nepovažovala za dobrý nápad. Tolik popkulturních odkazů v jeho výstupech by jednoho až udusilo. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Klasike ako Aladin sa nevyrovná hocičo. Fascinujúci animovaný muzikál a bezpochyby jeden z najkvalitnejších klasických animákov aké kedy u Disneyho vznikli. Či už po stránke piesní z dielne Alana Menkena, či po stránke postáv na čele s džinom Robinom Williamsom, či samotnou animáciu alebo aj samotným dramaticky vystavaným príbehom. A vy ostatní si pokojne velebte každý nový, hoc kvalitný, Pixar. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Disney mě zase dostal. "Aladina" jsem neviděl, když šel do kin, nebo když tu kolem něj byla nějaká mánie. Uniknul mi jako spousta dalších filmů, a tak jsem byl docela zvědavý, jak na mě zapůsobí. A zapůsobil přesně tak, jak jsem očekával. Jsou zde parádní postavy, parádní písně, což jsem nečekal, a jednoduchý, ale prostě hezký příběh, který pořád funguje. No jo, Disney mě pořád baví. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Kulturou tak vzdialene, a predsa sa Aladin radi medzi klasiku. Zaujimave muzikalove cisla, krasna animacia, posobivy pribeh, sympaticky zalubeny parik, jednoducho Aladina sa oplati vidiet. Spolu s Malou morskou vilou su to asi najromantickejsie Disney movies. Az som hned musela rozmyslat, ake by boli moje tri zelania. Velmi pekne. 80%. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Tady byl Disney (potažmo svět) ještě v pořádku. Milá, nezkažená pohádka, která se nesnaží dětem cpát do hlav zvrácenosti a prostě chce jen bavit. Písničky nejsou vlezlé, animace samozřejmě nádherná - mám slabost pro tu klasickou, kterou žádné polygony nikdy nenahradí. A hlavně se jedná o pohádku, která je primárně pro děti a jako bonus nějaké narážky i pro dospělé, zatímco dneska už je to přesně naopak = debilní parodie pro dospělé a na dětský svět se úplně zapomíná. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Film obsahuje plno odkazů starší disneyovky. Nejvýraznějším z nich je velká hlava Pinocchia (1940), v níž se na chvíli promění džinova hlava, či krab Sebastian z Malé mořské víly (1989) v momentě, kdy džin listuje knihou a chystá Aladinovu proměnu v prince. Na konci má džin na hlavě suvenýrovou čepici s obrázkem psa Goofyho. (Ryuuhei)
  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)
  • Robin Williams při namlouvání džina natolik improvizoval, že vzniklo téměř šestnáct hodin zvukového materiálu. (Chevees)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno