Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Solomone už nic netoč. Ani jednou jsem s sebou necukla. Ani jednou jsem neměla pocit, že bych se měla bát. Atmosféra nulová. A osobně Rachel Hurd-Woodovou od srdce nesnáším. Takže i tento faktor je příčinou mého nízkého hodnocení. I když 58% není úplně málo, pro mě nebyla An American Haunting svým dějem přijatelná. Není to film na doporučení. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No další z příběhu na téma Posedlá dáblem či Přichází satan. Jedna rodina v 19 století je prokletá a na jejich nejmladší dceři řádí duch ,který jí nádherně fackuje. No je to sice strašidelné ,ale to je asi všechno. Nikdy člověk nevidí v podstatě nic podstatného. Jen je duch prohání. Pak tatík nátáhne brka a duch odkráčí. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oou, to byla slabota. A přitom zajímavý námět, Donald Sutherland a Sissy Spacek.... Velká škoda. Na jakoukoliv atmosféru (kromě té nechtěně směšné) zapomeňte a připravte se na to, že tenhle nehoror (ač poměrně krátký) bude už po půlhodině setsakra rozvleklý a až do konce zůstane pořád stejně nudným a prázdným. Jednu hvězdu dávám za pěknou kameru (třeba při scéně s černým vlkem či co to bylo za psisko) a za Sutherlandovu přítomnost. Víc nepřitlačím - ať si mě straší, kdo chce. ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Potom, co jsem viděl trailer, tak jsem si říkal, že tohle bude jeden z nejnudnějších horrorů...a sakra, já měl pravdu. Ale nejen, že je o jeden z nejnudnějších horrorů (díky bohu, že to má jen něco mále přes 80 minut....myslel jsem, že chcípnu nudou), ono to má i špatný scénář, který jde ruku v ruce s režií, a to nemluvím o tricích, které jsou tak neuvěřitelně okaté, až to bolí. And pardon me, ale jestli točím duchařinu, tak to má být aspoň trochu děsivé....tady se lekance, či nepříjemného mrazení v zádech nedočkáte, věřte mi. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fim o tom, ako nasrana militantna ektoplazma zacala terorizovat jednu dievcinu. Prva polka je vyborna, hmla, strasidelna atmosfera postupne hustne ... skoda, ze v druhej polke nastupili priserne herecke vykony, amaterska rezia zvitazila, strasidelna atmosfera ustupila nevedno kam a nasranej militantnej ektoplazme sa do filmu tiez velmi nechcelo. Takze nic viac nez priemer : 50 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Horor od nezávislého distributora Freestyle Releasing stál 14 milionů a v amerických kinech debutoval (5. – 7. 5. 2006) s obratem 5,7 mil. dolarů na třetí příčce žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se vyšplhal na 16,2 milionu. (imro)
  • Film je taky známý pod názvem American Haunting - Bellwitch Story. (Chatterer)
  • Snímek získal dvě nominace na Teen Choice Awards, jednu pro Rachel Hurd-Wood za její filmový křik a druhý snímek samotný za nejlepší thriller. (imro)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama