Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oou, to byla slabota. A přitom zajímavý námět, Donald Sutherland a Sissy Spacek.... Velká škoda. Na jakoukoliv atmosféru (kromě té nechtěně směšné) zapomeňte a připravte se na to, že tenhle nehoror (ač poměrně krátký) bude už po půlhodině setsakra rozvleklý a až do konce zůstane pořád stejně nudným a prázdným. Jednu hvězdu dávám za pěknou kameru (třeba při scéně s černým vlkem či co to bylo za psisko) a za Sutherlandovu přítomnost. Víc nepřitlačím - ať si mě straší, kdo chce. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Natočit podle (údajně) pravdivého příběhu něco ještě méně věrohodného než, řekněme, Noc s nabroušenou břitvou, to vyžaduje mimořádný talent. Scénárista/režisér Courtney Solomon takový talent má. Jeho nízkorozpočtový horor o zlu (zprvu) nejasného původu, které v Tennessee 19. století terorizuje jednu famílii, ztrácí na věrohodnosti kvůli neschopnému vypravěčství a množství klišé (ztracená nevinnost je symbolizována zlomenou panenkou; postavy občas utrousí něco jako „musí pro to existovat racionální vysvětlení“). Ač se Solomon snaží vybudovat atmosféru vlastní Poltergeistu, Vymítači ďábla nebo Kruhu, s jeho schopnostmi něco podobného vyznívá spíš jakoby se duchové snažili unudit celou rodinu k smrti. Donald Sutherland a Sissy Spaceková za účast v tomto díle nepochybně proklínají své agenty. 30% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocenií to nevypadá fakt nic moc, ale zase podle trailer tu vypadalo víc než slušně. Podle mě to ale je něco mezitim, od začátku to má fakt vynikající atmosféru a o napínavý a děsivý scény nenií moc nouze, i když je pravda, že ty děsivý momenty nějak zvlášť nevystrašej, ale za to mě to výborně vtáhlo do filmu, jenže čim se blíží konec tim je to horší. V podstatě žádný stupňovaání atmosféry neexistuje a pomalu, ale jistě to míří k dost nesmyslnýmu a nic moc vysvětlujícímu konci, což po dost dobrým začátku a faktu, že to je podle skutečný události dost zamrzí. Ale díky atmosféře tomu trošku přidám ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, tenhle film jsem si pořídil hlavně kvůli mému oblíbenci Donaldu Sutherlandovi. A ten zahrál nadprůměrně a nezklamal....Ale co se týče filmu nejsem z toho nějak unešený. Do zhruba půlky filmu jsem měl příjemný čtyřhvězdičkový pocit, pak se příběh začínal zamotávat a konec šel nějak mimo mě. Škoda...mohlo to u 4 hvězd zůstat. Jinak jsem překvapen jak režisér dokázal skvěle zpracovat taková klišé jako vrzání podlahy a dveří, otevírání oken atd. Při tom mi běhal mráz po zádech. Ale jen to bohužel film nedělá. Tak snad příště Donalde. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl jednu hvězdu přihodit za povedenou scénu s úprkem v kočáře, nicméně hloupý a poměrně odfláklý konec mi v tomto úmyslu zabránil. Nuže dočkali jsme se standardního bu-bu-bu, k jehož technickému provedení nemám výhrad, ale které je zároveň ověnčeno těmi nejhoršími klišé a chvílemi fakt nudí. Dvě hvězdy málo, tři zas moc... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Horor od nezávislého distributora Freestyle Releasing stál 14 milionů a v amerických kinech debutoval (5. – 7. 5. 2006) s obratem 5,7 mil. dolarů na třetí příčce žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se vyšplhal na 16,2 milionu. (imro)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)
  • Snímek získal dvě nominace na Teen Choice Awards, jednu pro Rachel Hurd-Wood za její filmový křik a druhý snímek samotný za nejlepší thriller. (imro)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama