Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (507)

tron 

všechny recenze uživatele

„Skvelé! Sfetované hady.“ Jedno lietadlo, jedna noc, desiatky hadov, holohlavý naštvatý Afromaeričan, prasácky pilot s jednou rukou a magor na telefóne. Slovo ´cool´ bolo zosmiešnené do takej miery, až sa musel vrátiť jeho vynálezca Samuel L. Jackson, aby všetkým ukázal, čo je to. Existuje veľa filmov, ktoré sa nehanbia za svoju béčkovosť, ale málo z nich sa k tomu takto hrdo hlási už názvom. Neviem, mňa to bavilo, ale tak zas stokrát do roka to vidieť určite nepotrebujem. Jacksona scenár oslovil už názvom, kedy sa mu do rúk dostal scenár s pracovným pomenovaním hady v lietadle. Okamžite dostal veľkú chuť v niečom tak "zlom" si zahrať, preto ho zarazilo stretnutie s producentmi, ktorí mu tvrdili, že si nie sú istí názvom. Zatlačil na pílu argumentujúc, že všetko ostatné je blbosť, je to o hadoch v lietadle, to hovorí za všetko, musí sa to tak volať a tak sa to tak napokon volalo. Už pred premiérou sa snímke podarilo vyvolať veky záujem medzi potenciálnymi platiacimi zákazníkmi, Jackson trailery skrz svoju drsnú charizmu predával na plné gule a čo nevládal, to do úspešného konca dorazil práve onen špecifický nápad o hadoch v lietadle. Štúdio bolo dokonca nadšené do takej miery, že režisérovi umožnilo niekoľko dní dotáčok navyše. Preto prekvapí, že snímka napokon zas až taký fenomén nepredstavila, pri rozpočte 33 miliónov ich celosvetovo zarobila ledva 62. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

145 minut monstrózní nudy, v níž motherf*cker Jackson neustále běhá a mlátí hady hasícím přístrojem, nebo jakýmkoliv jiným nástrojem, mě připravilo o stejný počet mozkových buněk jako to dokáže nejnovější Seagal. A za to mám být vděčný? Tak to si ze mě děláte srandu? Hadi v letadle jsou jeden z nejhorších a nejdebilnějších filmů, které jsme měl tu čest vidět (díky bohu až na videu), kde je akorát hromada nemastných hlášek, blbých triků a otravných herců, kteří by potřebovali 10 let filmové školy natvrdo. Ellis je loser, který po dvojce Nezvratného osudu zapomněl režírovat a někde při natáčení zas*anejch hadů poztrácel i potřebnou dávku nadhledu, která letící katastrofě s jedovatými plazy chybí stejně jako posilovna Seagalovi. Hadi v letadle jsou jenom nafouknutá bublina, která mířila od začátku na video a nějakou náhodou se k ní přimotal nasr*nej cool černoch, kterej si myslel, že to bude hrozně kulervoucí. Není, Same, není. 30% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

He? Kéž by to aspoň bylo tak blbý, až by to bavilo, ale ono to nemá ani tu decentní dávku hověziny. Je to prostě stupidní nashromáždění klišé, navíc v tragicky nudné posloupnosti. Za kvalitní bych označil snad jen solidního Samuela L. Jacksona, jinak mě nezaujalo ale lautr nic. Hloupá a prádzná nuda bez špetky zábavnosti. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Motherfucker! Načo šetriť hviezdičkami. Takú béčkovú (ALE nie zbytočne parodickú, ale skôr branú s nadhľadom) zábavu sme už dlho nemali možnosť vidieť v kine. Bavil som sa celý čas, smial som sa celý čas. Gore, sex, krv, jedy, opuchliny, hlášky, super herci, motherfucker, humor a hlavne HADY! Veľa hadov. K tomuto filmu sa netreba veľmi vyjadrovať. Stále platí to, že aký máte vzťah k názvu, taký budete mať aj k samotnému filmu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

To, že je možné hady rozdráždit pomocí feromonů, mi zas tak nemožné nepřišlo. Že mohou vyhodit pojistky, to už trochu za vlasy přitažené bylo, nepovedlo se to ani dinosaurům v Jurském parku. Film mi ale přišel celkem standardně natočený - a bohužel musím přiznat, že i tento Hollywoodský průměr je lepší než dvě třetiny české produkce posledních let. Smutné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

  • Samuel L. Jackson (Neville Flynn) má obecně ke zvířatům pozitivní přístup, hady nevyjímaje. Jediná stvoření, která prý nemusí, jsou "šneci! Nechápu, jak to někdo může žrát. Když nějakýho vidím doma na zahradě, má problém." (NIRO)
  • Na konci filmu při vystupování z letadla sjíždí černoch v oranžové košili. V dalším záběru, kdy sjíždí žena s dítětem, je však ten samý muž znovu na palubě. (Mr.Hudson)
  • Na slávě okolo filmu se přiživil také nízkorozpočtový Snakes on a Train (r. The Mallachi Brothers), který vyšel na DVD tři dny před premiérou slavnějšího souputníka. (imro)

Související novinky

Pomsta opeřeného hada

Pomsta opeřeného hada

09.05.2006

Věřte nebo ne, ale dějí se divné věci. Princ Charles začal nosit šaty lady Di, 90% blondýnek zmizelo nedlouho po premiéře Titanicu a v USA vznikl další fenomén. Ptáte-li se proč, řeknu netuším. Ptáte… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno