Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ona miluje ji – ona miluje jeho. On má nevyléčitelnou nemoc – ona má nevyléčitelnou nemoc. Jemu nezbývá příliš času – jí nezbývá příliš času. Řekli by jste, doják jak kráva - žena uroní slzu, chlap se bude nudit. Omyl, autoři přistupují k tématu po špičkách a nenásilně krouží okolo – až na čestné vyjímky žádné srdceryvnosti, žádné laciné fráze, žádné smrtelné postele…….slza nakonec ukápne, ale tak příjemně, nenuceně. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Romantické, komediální drama z USA. Nic víc, nic méně. On má rakovinu....bacha spoiler...ona má taky rakovinu. Potkají se. Jsou si docela jakože sympatish. Tak se spolu rozhodnou rabovat kinosály a ničit vodojemy vodojemy. Pak je diagnóza dostihne, že jo jak jinak, když je to drama a Griffin a Phonenixová se do sebe zamilují. milostná pointa s erekcí je vážně na mě moc. Ale budiž. No je to taky ta romantika, takže kapesníky k ruce. Do toho místy solidní repliky, ale totálně debilní a prvoplánová hudba. Typická televizní předvídatelná tvorba. Pravdou však zůstává, že je podstatně koukatelnější, než romantické srajdy se Sandlerem a Drew. Být to české dám asi o hvězdu víc. 50% se vším všudy. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

I když už jsem původní verzi s Peterem Falkem neviděla strašně a neuvěřitelně dlouhou dobu, stejně mám pocit, že byla lepší. Možná je to jenom předpojatost, ale znovu se ptám, proč točit něco, co už bylo jednou natočené a skvěle? Ale tím nechci říct, že by toto zpracování bylo špatné, jenom se mi zdáli oba vzhledem ke svým chorobám až do konce příliš zdravě vypadající a happy. To bylo nevěrohodné. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Tváří v tvář smrti člověk dělá věci, které by za normálních okolností nedělal nebo spíše je neumí nebo není schopen dělat. Například, a to především, žije naplno a užívá si ze všech sil poslední měsíce, dny, hodiny i minuty. Nevím proč, ale miluju takové příběhy jako je Klepání na nebeskou bránu nebo právě zmíněný Griffin a Phoenixová. Těm kdo prvně jmenovaný neviděli, vřele doporučuji. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Začal jsem na to koukat z nudy - venku 30 stupňů - voda v bazéně příjemně zelených 25, takže jsem se na ni možná tak koukal ze třetího patra z baráčku jak nám pěkně kvete a bují - nu což, máme HBO tak snad dávaj nějaký pěkný film - a ono fakt jo, sice začátek mě až tak nechytil, ale poté co se tahle dvojice dala dokupy, tak to byl jeden nádherný hodinový okamžik, který oba prožili naplno s člověkem kterého milují a který nemá co ztratit stejně jako ten druhý. Převelice příjemný film, který není slzopudný jako Benjy Tlačítko, ale pořád to spíš tak zadržujete a usmíváte se nad tím jak nádherně se ti dva na sebe usmívají, jak láskyplně se objímají a až ke mně do postele z tohohle filmku sálala láska a radost nad posledními chvílemi strávenými s človíčkem jehož velmi Milujete!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama