Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Falko 

všechny recenze uživatele

Drama Griffin a Phoenixova patri skor medzi tie male lacné televizne filmy a to nie pre mna dovod, aby som mu nedal viac, ako 3 hviezdicky. Pacil sa mi film, aj ked mi stacil na jedno pozretie a ten hlavny dovod pre stvrtu hviezdicku bol krasny zaver filmu. Je to na zamyslenie hlavne o tom, ako by ste vyuzili vy posledne mesiace vasho zivota, ak by vam doktor oznamil, ze mate rakovinu a zostava vam tak asi 12 mesiacov zivota. Jasne, ze sa dal film natocit aj lepsie a mohol dat hercom priestor pre uzasne herecke vykony, ale mne to stacilo takto. ________ Amanda Peet - (Phoenixová) +++ Dermot Mulroney - (Griffin) +++ Sarah Paulson - (Peri) +++ Blair Brown - (Eve) +++ Alison Elliott - (Terry) +++ Lois Smith - (Dr. Imbermanová) +++ Jonah Meyerson - (Kirk) +++ Max Morris - (Andrew) +++ Hudba: Roger Neill +++ ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

krásný film o lásce, kdy obě dvojice ví, že umřou,ale přesto se do sebe náhodně zamilují a prožívají lásku, a nemyslína umírání, ale prořívají každou vteřinu, minutu, hodně smutný film, nemůžu k tomu nic vytknout, jen je škoda, že takováto láska může být opravdu jen ve filmu, v realitěje jen nenávist, zloba, ale nikdy se žádný vztah nepodobá téhle krásné lásce, což je škoda ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

No, od slaďáku s Dermotem jsem tedy čekala trochu víc. O blížící se tragédii sice víme od samého počátku, ale hlavním hrdinům nelze jejich strach a utrpení přílíš věřit. Nedávné a na mladší publikum zaměřené "Hvězdy nám nepřály" se s tématikou smrtelných nemocí vypořádaly lépe. A dabing na facku, klasika. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

V Holywoode maju zrejme nejaku tvorčiu krizu, alebo maju boom remakeov? Za poslednych par rokov je to jeden z veľkeho množstva, horšie však je že ani v tomto pripade neprišli so žiadnym vkladom, ktory by to pôvodne dielo o niečo rozširil a obohatil a ponukol tak odlišny pohľad na rovnaku vec. Vyslovene zle to sice nie je, ale je to ďalši uplne zbytočny film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsou potřeba dva.. a právě tihle dva se potkali na přednášce o smrti. Z následné nezávazné schůzky už ale vykouklo něco, co jim možná doposud scházelo. Debutující Ed Stone dokázal uhlídat emoce na uzdě v, přiznejme si, "nepravděpodobné" situaci, dramatické momenty střídá s těmi veselými nenásilně a jeho melodrama (i když zápletku známe prakticky okamžitě) nesklouzává ke kýči. Amanda Peet a Dermot Mulroney, kteří prakticky neslezou z plátna, pak dokazují, že i v takovéhle látce příjemná překvapení ještě existují!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama