Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Recenze (864)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film od Nancy Meyers prostě zbožňuji. V obsazení si nemohla vybrat lépe, Kate Winslet je krásně nemoderní až trochu ošklivá holka, opakem jí je Cameron Diaz, moderní, krásná a po sexu žhavá. Jako skoro v každém Nancyiném filmu je notebook, google a internet. Možná by neškodilo trochu změny ;o) ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Velice prijemny film pro zamilovane a jeste prijemnejsi film pro ty, kdo se prave s nekym rozesli, herecke obsazeni vytecne, nikdo z hlavni ctverice hrdinu nejak vyrazne neprevysuje ostatni, vsichni jsou na stejne urovni, coz je pro dobro filmu jenom dobre. Cameo 'absolventa' D.Hoffmana je prijmnym zpestrenim. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Objektivně to asi na 5 hvězdiček není, ale tenhle film mě tak příjemně zahřál u srdce, že jsem tu pátou hvězdičku musela přihodit. Líbili se mi obě dějové linie i prostředí ale kdybych si měla vybrat, kam bych radši jela, vyhrála by to u mě o kousek Anglie (a Jude Law) .Všem hercům jejich role skvěle sednou a i oba páry se k sobě hodí. Takže pokud chcete vydět nadprůměrný romantický film se sympatickými postavami a vřelou atmosférou, tento film by vám neměl uniknout. P.S. Srovnání s Láskou Nebeskou naprosto nechápu. ()

clementinka 

všechny recenze uživatele

Nech to vyznie akokoľvek pateticky, tak pri záverečnej scéne ma zahrialo pri srdci. Bohvie, možno je to tým, že zajtra sú Vianoce a ... avšak aj napriek nereálnosti celého deja, film vcelku nepôsobil vtieravo a až tak pateticky, a aj keby hej, tak čo? Kate Winslet mám veľmi rada a tu vyzerala naozaj pôsobivo, tak prirodzene, jej postava mi bola veľmi sympatická, staré filmy jednoducho majú svoje čaro a treba si ho pripomínať. Páčila sa mi aj scéna s Absolventom a otráveným Dustinom Hoffmanom a jednoznačne najkrajšia veta z celého filmu je : "Iris, if you were a melody, I used only the good notes." ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Diazová s Blackom troška preháňali s afektom a grimasami či gestikuláciou , Law a Winsletová boli skvostní (v tej babe je niečo, na čo sa asi oplatí pozrieť v ďalších filmoch). Inak dávno nevidený pohodový "romantikuš filmček", naviac s komediálnym sfarbením. Mimochodom ... hihi .. nemá niekto z kraja čiech (juh či západ to je jedno) záujem o výmenný päťdňový pobyt na západnom slovensku v družstevnom trojizbovom byte so starou tojoutou v garáži ? :) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné od první do poslední minuty (de facto se to celé dá odhadnout už z plakátu) a strašlivě dlouhé. Proto minus dvě hvězdičky. Na druhou stranu to bylo moc fajn, sem tam i vtipné, s bezva herci a pohodovou atmosférou. 60% ()

carly 

všechny recenze uživatele

z nejakého dôvodu tomu hovoria komédia. nie že by to nebolo zábavné - bolo. ale nebolo to vtipné. bol to príbeh. o láske a priateľstve. o sebaobjavovaní. a bol úžasne zahraný. Cameron Diaz hrala svoju obvyklú rolu, ale má ju zvládnutú do posledného detailu. a jej pokusy o plač boli milo psychotické. Jude Law bol skvelý. keďže som ho videla hrať len párkrát, dosť príjemne ma prekvapil. hlavne asi v interakcii s jeho "dcérami". Jack Black nemal veľa priestoru a mal trochu netypickú úlohu, ale práve to bolo na tom úžasné. najlepšia bola ale jednoznačne Kate Winslet. napríklad jej "obhliadka" Amandinho domu bola absolútne rozkošná. nemôžem nespomenúť Rufusa Sewella, ktorý zvláda nie kladné postavy s neuveriteľnou charizmou. a samozrejme Eli Wallach, ktorého posledná scéna ma rozplakala. niekto by mohol povedať, že to bolo prehnane sentimentálne, ale podľa mňa to bolo sentimentálne tak akurát. a už som spomenula Dustina Hoffmana? tento film môžem len odporúčať. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Laska nebeska to nie je, avsak Prazdniny su stale velmi dobrou nanicsanehrajucou supersladuckou romantickou komediou, ktora ponuka vsetko, co takyto film ma mat a niekolko bonusov navyse. Jude Law, Kate Winslet, nostalgicka slza za starym Hollywoodom, ale najme Jack Black a Hans Zimmer. Black je opat absolutne skvely a Zimmer? Jeho hudba je jednoducho uzasna. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejprůhlednějších "komedií", u kterých jsem se zatím kdy nudila. Všechny postavy jsou na začátku úplně stejné jako na konci, neprochází žádným větším vývojem- nebo se jim to alespoň vůbec nedá věřit (např. takové Cameron Diaz). Hádejte, jak to asi všechno může dopadnout... P.S.: Zklamala jak vedlejší dějová linie s hrdým hollywoodským scénáristou v důchodu (čekala jsem, že mámivému pomrkávání Kate Winslet vydrží odolávat aspoň o chlup dýl :-(), tak i nepříliš inteligentní scénář... Ale Dustin Hoffman LOL! :-) ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Uplakaný Jude Law Vám pořádně zvedne patro a srazí hvězdy dolů......to je prostě tak přecitlivělá zbytečnost, že se místy stydíte, že na to vůbec koukáte..... ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Teď bych se neradši sbalila a jela daleko na anglický venkov, kde není po žádným chlapovi vidu ani slechu. Oddechový film, co Vám vykouzlí úsměv na rtech, ale možná i nějakou slzu. Pro mě jedno velké mínus - Kate Winslet jsem žádnou emoci nedokázala uvěřit, nevyvolala ve mně absolutně nic, (snad jedině to, že to bylo falešný); příběh Diaz + Law byl krásný, ale také smutný.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ach, ta romantika !!! Jak je sladká, omamná a pošetilá ... její brýle jsou TAK růžové !!! Pro praktický život se zdá být nepoužitelná - stejně jako panenka Barbie v miniaturních střevíčcích s jehlovými podpatky na horské túře. Nicméně pokud se vám zatočí hlava jenom na chvilku - a nestanete se na ní nezdravě závislí, není důvod si ji čas od času nedopřát ... zvláště když je zfilmovaná s jemným a vlídným humorem plným citu a porozumění pro ženskou duši ... ;-) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Průměrná romanťárna, ve který mi kupodivu nevadli Jack Black. S ostatníma postavama obvykle nemam problém, takže ty mi vyhovovali. Víc se mi líbil příběh v Anglii než v USA. A na konci mě překvapil až neskutečně moc velkej happyend. Na to už nejsem zvyklej. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se chtel podivat jen diky zajimavemu hereckemu obsazeni... Divakovi je uz po ctvrt hodine jasne, jak vse dopadne a tak si myslim, ze by bohate stacila kratsi stopaz. Cele je to takove vyumelkovane a herci v hlavnich rolich prehravaji. Koukat se na Cameron Diaz ovsem nenudi, ve filmu bych ji ale hadal vice let nez ji ve skutecnosti bylo. Zadne velke umeni ani zajimava zapletka se nedostavi, presto film neurazi a i pres delku filmu to utece stejne rychle jako prazdniny. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Pro mě se jedná o ultimátní vánoční film, který je i romantickou komedií, což já ráda. Sice zde nemůžu vystát Cameron Diaz jako kdekoli jinde, ale ostatní herci to naštěstí převáží. Je to můj oblíbený film s Kate Winslet a její příběh se mě svého času dotýkal, tak ji úplně chápu. A Mr. Napkinhead mě prostě vždy dostane, a přitom taková blbost :D ()

Reklama

Reklama