Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 337)

delman 

všechny recenze uživatele

Scenar, postavy, herci, britsky humor a hutne davkovana miera nadsazky robia z IT crowd perfektny sitcom. Linehan to proste vie a tymto kuskom krasne doplna kralovske black books. Lahodkovy komedialny olovrant. ()

AdamDM 

všechny recenze uživatele

Za najlepšiu scénu zo všetkých štyroch sérií považujem tú s pyrotechnickým robotom. Kto mal Windows Vistu, určite pochopí a padne na kolená. Ale samozrejme aj ďalšie časti sú výborné...ale na plné pochopenie treba určité znalosti z IT. ()

TeeToTaller 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ seriálu, kdy jsem věděl po pár prvních minutách, že kompletní seriál sfouknu jedním dechem za 2-3 dny. Stalo se tak. Stačila k tomu chytlavá znělka a první pohled na hlavní hvězdu seriálu - Mosse. U žádného jiného seriálu jsem se tolik nenasmál. Nevybavuji si žádnou vyloženě trapnou hlášku. Podle mě má IT Crowd stále potenciál k natočení dalších dílů a ve skrytu duše tiše doufám, že si to tvůrci někdy uvědomí. Nikde jinde nenajdete tolik kvalitního anglického humoru na jednom místě! Procenta ubírám z důvodu 2 slabších dílů ve 3. sérii. 95% ()

mirec2211 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Od prvej časti si latku nasadil vysoko. Niektoré časti sú slabšie, ale 85% je na veľmi vysokej úrovni. Perfektné herecké obsadenie. Nemám v podstate čo vytknúť. Odporúčam všetkým, ktorí váhajú nad jeho pozretím. Dávam plný počet. * * * * * ()

wamaku 

všechny recenze uživatele

Místy nadsazené, místy pravda. Absurdnost situací a relativně "inteligentní" humor, ačkoli velmi jednoduchý navodí takové záchvaty smíchu, jako máloco jiného. ()

Litaniel 

všechny recenze uživatele

Už při přijímacím pohovoru od Jenn jsem se chlamal až jsem se za bachor popadal...Prostě perfektní sitcom, kde partička umí překvapit ale hlavně pobavit. Při sledování It crowd se mi vybavil další luxusní kousek Black books. Jen tak dál. Jediné co kazí úroveň IT a přes co se nikdy nepřenesu je otřesný český dabing. Jedině origo. ()

LUCCKE 

všechny recenze uživatele

Sorry ale mne to príde strašne silené a humor často veľmi trápny. Ak chcem zábavných IT "pošukov" tak jedine big bang theory :) ()

Revelate_17 

všechny recenze uživatele

Teď nedávno jsem znovu dokoukala všechny série a připomněla jsem si, proč si IT Crowd zaslouží 5*. Herecké výkony jsou perfektní, není snad postava, která by se tam nehodila nebo byla méně vtipná než ostatní. Některé "hlášky" už natolik zlidověly, že je používáme u nás v práci zcela běžně (ano, pracuju v IT firmě, ehm). Člověk by čekal, že nové díly budou slabší, ale to v žádném případě. Nedokážu vybrat jen některé díly nebo scénky, ten seriál je prostě geniální celý. /// Hello IT, have you tried turning it off and on again? // The button on the side - is it glowing? // I'm disabled!! // This, Jen, is the Internet. // I'm not a window cleaner! // What kind of operating system does it use? P: Err... it's... Vista! M: We are going to die! // Balloons explode, Jen. They explode suddenly, and unexpectedly. They are filled with the capacity to give me a little fright, and I find that unbearable. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Hodně srandovní seriál, který jsem si velmi oblíbil. Jeden díl jsem viděl náhodou na čt2 pozdě v noci v češtině a hned se mi tak zalíbil, že jsem si táhl 3 řady. Nyní začínám 4. řadu a pořád se směju. Mezi top díly řadím díl večírek v domě Jen, kde se Roy a Moss fakt blýskli + první díl 4. řady, kde vyzdvihnu scénku s odrovnáním manažerů při dialogu Roey a Mosse. Je to tipický britský humor, který nemusí každému sednout... Jsem na konci čtvrté řady, poslední díl řady a i seriálu byl opravdu vynikající - takový stylový a úchvatný konec jsem nečekal. Ještě si musím sehnat ten díl, který má 48 minut, o tom jsem ani nevěděl... ()

ondrasheq odpad!

všechny recenze uživatele

Větší sračku jsem v životě neviděl. Nechápu, kde se bere obdiv k tak asociálním a hloupým postavám - holt odraz společnosti. ()

bohemak2 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z nejlepších. Klasický anglický humor, neotřelé téma, situace jak ze života dohnané někam, kde už by dávno bylo společenské "Sorry". Není to jen o IT (Oh Jen, memory is RAM), je to o lidech (How to get gothic), manažerech (Do you know, what specifically IT means?), šéfech (Are you stressed, are you stressed), náhodách (Look at me, I am naked, is it fun?!), ukecanosti (I never said 90%, I have been always thinking above 70%) , netaktnosti (Would you like a pen?) , štěstí (I loooove gunners), lásce (I was a man) a přátelství (-Did you heard something? -No, maybe some kind of stupid mouse -Or a rat). Prostě se tomu nedá vytknout jediné, každý díl je něčím originální a bere si na paškál něco jiného. Nejlepší díl: The Work Outing ()

sopik 

všechny recenze uživatele

Už velmi dlouho jsem se tak nenasmál jako u tohoto seriálu. Ač je to takový ten "tupý" humor, který prostě každý nemusí, tak já jsem se skoro nemohl přestát smát. Myslím, že jeden z nejlepších dílu je první díl druhé série, kdy jsem si to musel stopovat, jen abych se mohl dosmát a viděl vše co tam je. ()

PersonG 

všechny recenze uživatele

Brilantní, nepřekonatelné herecké výkony a dialogy, a neuvěřitelně svěží nápady, které se skvěle kombinují s naprosto všedními situacemi :) ()

kamic 

všechny recenze uživatele

Ulítlý seriál s ulítlými hrdiny. Některé díly byly sice trošku slabší, ale u jiných to byla o to větší nálož. Aj, škoda že to už nepokračuje. ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama