Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (617)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak mám pocit, že u některých scénáristů je jejich stávka to nejlepší, co nás mohlo potkat .... James Gray sice jako reřisér úplně nezklamal, ale jako scénárista poslal logiku na mnoha místech totálně do kopru a to pak padá úroveň celého filmu ... Ještě štěstí, že si sehnal do hlavní role Joaquina Phoenixe, který jediný snese přísnější měřítka - hlavně proto, že má CO hrát. Ostatní tu jenom "přicmrndují".... Pro mě dost velké zklamání - 50% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Překvapivě podceňované drama. Noc patří nám je ukázkovou žánrovou záležitostí s vynikajícími herci, dobrým příběhem a několika hodně silnými okamžiky. Nepamatuji si žádnou podobnou novou kriminálku, v které byl tak dokonale zpracována honička v autech v deštivém prostředí New Yorku. Ať Joaquin Phoenix, Mark Walhberg nebo nádherná Eva Mendes, všem se daří a film působí velmi věrohodně včetně "barové" atmosféry. Proč tedy tolik chválím, ale dávám "pouhé" 4*? Příběh není nijak neprůhledný a i pár slabších okamžiků se ve filmu objeví, ale nic z toho by mě od druhého shlédnutí nedokázalo odradit. Už teďka se těším na znovu prožití té honičky, která mi naháněla husí kůži... Snad se James Gray nezakope zpět k slabým obyčejným filmům bez stylu. "Lepší být souzen 12nácti než nesen 6ti..." ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za čtyři naprosto fascinující scény. Vezmu to pěkně popořadě. (1) Masturbující a kozenky vystavující Eva Mendes, svíjející se na gauči za zvuků Blondie, pořádně nažhavila na nadcházející old school policejní drama s vydatnou porcí atmosféry, která vrcholí (2) někde uprostřed filmu během naprosto realistické a na zádech husí kůži tvořící automobilové honičky za vydatného deště, zvukově zvýrazněných pohybů stěračů a téměř ikonického záběru zevnitř auta střílejícího Roberta Duvalla. (3) Absolutním dusnem pak zavání scéna příjezdu Joaquina Phoenixe na místo, kde se všechno to ruské svinstvo vaří. Krve by se ve mě během sledování nedořezal a pomalu i já, nejen Phoenix, potřeboval alespoň roušku, nebo rovnou respirátor. (4) Nesmím samozřejmě zapomenout na závěrečnou přestřelku a následnou katarzi při Phoenixově postavě nořící se z kouřem zahalené obrazovky. Všechny tyto scény jsou propojeny dějem, který postrádá nějaká větší překvapení a směle kráčí v již dávno vytyčených kolejích, tento jednoduchý příběh ale vyprávějí bezchybné herecké výkony (škoda končícího Phoenixe) a atmosférická hudba. Velké překvapení a málem maximální hodnocení, jen tak dále Jamesi. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mohl to být nejkrásnější zážitek v mém životě, kdyby přišla Evča za mnou a kdyby špitla do ouška mně "noc patří nám!" Takhle je to ale vcelku průměrná gangsterka, ze které jsem cítil, že se svou průměrnost snaží maskovat hustou mlhou, hustým deštěm, hustými dealery a hustou kšticí královny mezi kočkami s pihou na tváři. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Čomu tak dať prednosť? Krásnej frajerke, kamarátom z baru, zamestnávateľovi, objímajúcemu Vás temer ako syna, alebo rodine? Upätému, zákony ctiacemu, občas cholericky vybuchujúcemu bratovi a rovnako koženému tatkovi, obom navlečeným v uniforme ozbrojeného zboru? Ono to je ťažké a bez ohľadu na to, že tento film môže vyznieť aj ako agitka na nábor do policajného zboru mesta New York, dôležitejšou pre mňa bola rozhodne rodinná dilema a jej riešenie. Na jej pozadí ma až tak netrápili do očí bijúce logické kotrmelce (hoci napríklad tie s nedôsledným zabezpečením chránených svedkov kľudne môžu zodpovedať skutočnosti - pretože polícii často pramálo záleží na ochrane lumpov, dôležitých len preto aby iní lumpovia mohli sedieť) a dávka amerického patriotizmu pod ochranou Všemohúceho, pri velebení ktorého skladajú sľub noví absolventi policajnej akadémie. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Postava Evy Mendes je tu viackrát "posmešne" označovaná za Portoričanku. V skutočnosti sa herečka narodila v Miami a jej korene pochádzajú z Kuby. (Real Tom Hardy)
  • Plagáty na policajnej stanici predstavujú ocenenia, ktoré udeľuje NYPD, sú to Medal of Honor, Combat Cross, Medal of Valor a Purple Shield. Posledná sa udeľuje od roku 1995. V 80-tych rokoch teda takéto ocenenie neexistovalo. (vander19)
  • Filmem se mimo jiné prolíná složitý vztah dvou bratrů, kdy jeden z nich žije spořádaným a respektovaným životem (Mark Wahlberg) a druhý (Joaquin Phoenix) bouřlivým a nevázaným. Toto téma se objevilo již v jednom z předchozích filmů Jamese Graye Little Odessa z roku 1994. (Caszidy)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama