Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fascinovalo mě, jak i ty nejhezčí holky, byly ve stresu z toho, zda zaujmou Anglického krále a dostat se k němu do postele byla pro každou ženskou na planetě úplná pocta. V dnešní době je to vlastně stejný, ženský jsou zase ve stresu aby dokázaly zaujmout jednoho jedinýho muže a doslova se modlí k bohu, k aláhovi i dalším mě rovným, aby se dostali do postele jednoho jediného muže -- MĚ !! No, ono vlastně na tom filmu bylo fasinujících víc věcí, třeba to, jak si zdánlivě obyčejné drama dokázalo vyškrábnout moje emoce do posledního gramu nebo ženský herecký výkony ve vedlejších i hlavních rolích. Herecké výkony v tomto filmu jsou totiž kapitola sama pro sebe. Holky to tady pobraly fakt špičkově. Nerad to píši tak na tvrdo, protože je mě jasný, že Scarlett Johansson čte každý můj komentář na csfd.cz a hrozně jí zajímá, co já řeknu na její herecký výkon, ale tady musím prohlásit, že Natalie Portman byla přece jen o kousek výraznější a ....... ne, teď jsem chtěl napsat, že i hezčí, ale Scarlett Johansson by se ze žárlivosti s Natalií Portman kvůli mě pohádaly a to nemůžu dopustit, když jim to spolu v tom filmu tak klapalo a v těch kostýmech byly mimořádně okouzlující. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mala som náladu presne na takúto hviezdne obsadenú výpravnú kostýmovku plnú intríg a k plnej spokojnosti a poteche oka i srdca som ju dostala. A na rozdiel od recenzentov časopisu Premiere si nemyslím, že Natalie Portman ukradla pre seba celý film. Je výborná, to je nepopierateľné, ale svoj kúsok kvalitných hereckých výkonov predviedli aj ostatní účastníci. Možno dostali trošku menej priestoru, ale aj oni zapôsobili - úprimná a čistá Scarlett Johansson, nádherne panovnícky Eric Bana, trpiaca i tvrdá Kristin Scott Thomas a diabolsky ambiciózny David Morrissey (ktorého si naposledy pamätám z Hilary a Jackie). Je škoda, ak sa film prezentuje len prostredníctvom jednej peknej tváričky a na ostatných sa zabúda. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Wow, dvě nejlepší herečky v jednom filmu? samozřejmě přichází srovnání se seriálem Tudorovci. Hodně mi pomohl abych se orientovala v postavách. A Kateřina ze serálu je určitě lepší a vznešenější. Problém u filmu nastává v nevyrovnanosti děje. rozvleklé intro a rychlé smrti. ovšem nemění to nic na kvalitě hereckých výkonů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa udržíte na koni bez muža?“ – „Stehnami.“ Vyzerá to pekne (výprava, kostýmy, rekvizity) a ani príbeh nie je najhorší (čo je ochotné dievča urobiť pre kráľa a kde sa končí ochota a začína prostitúcia?). Ale celé je to nudné a nevýrazné, postavy nie sú také dobré, ako ich herecké predstaviteľky a nepresvedčivé mužské výkony (tradične nezáživný Austrálčan Bana) tomu tiež dvakrát nepomáhajú. Tam, kde sa končí Kráľova priazeň, začína oveľa lepší historický politický triler a to Kráľovná Alžbeta s Geoffreym Rushom. P.S. Zaujímavosťou je, že po desiatich rokoch sa na plátne (po Zaklínačovi koní) stretáva Scarlett Johansson s Kristin Scott Thomas (a znova vo vzťahu dcéra matka). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První dvě série Tudorovců zhuštěné do dvouhodinového historického dramatu, které by se mohlo dmout pýchou na televizní obrazovce, nikoliv na velkém plátně. V místy zbytečně roztahaných Tudorovcích jsou všechny ty spletité intriky na královském dvoře alespoň o (podvazkový) řád šťavnatější. Nejen co se týká (zde velmi decentních) erotických scén. Filmu v první polovině chybí také spád, jenž kompenzuje jeho nadbytkem v polovině druhé. Náhle střihy o několik měsíců vyvolávají dojem uspěchanosti. Není-li Králově přízni přáno spočinout mezi mnoha nadbytečnými doplňky výuky dějepisu, pak zásluhou lákavého hereckého obsazení. V duchu nastíněné idey o tom, kdo vlastně mění dějiny, mu jasně dominují ženy. Dospělé, rozumné a cynické (Kristin Scott Thomas, Ana Torrent) i mladé, naivní a věřící v moc svých vnad. Hru Nataliiných „vím víc než ty“ očí a Scarlettiných plných rtů trochu bezmocně sleduje Eric Bana, okolo něhož by se mělo všechno (a všechny) točit. Ale třeba měl pravdu André Maurois, když pravil : „Neexistují nebezpečné ženy, jsou jen slabí muži.“ 70% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, Morien, elle, SeanLSD ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Vo filme kráľ Henry (Eric Bana) spomína, že pozná, čo je to byť druhým v poradí medzi súrodencami, no nie je to dovysvetlené. Jeho prvá manželka, Katarína Aragónska (Ana Torrent), bola pôvodne zasnúbená s jeho starším bratom Arthurom, vydala sa za neho v roku 1501, no o pár mesiacov Arthur zomrel a Katarína sa vydala za Henryho. To sa stalo potom aj sporným ohľadom budúceho anulovania manželstva, keďže Henry chcel využiť starozákonný text, podľa ktorého by bola Katarína sobášom s jeho bratom jeho sestrou a tak by bolo manželstvo nezákonné. (Arsenal83)
  • Ako sa stručne spomína v tomto filme, Alžbeta I. bola pomenovaná po svojej starej mame z otcovej strany, Alžbete z Yorku. Nie je to však úplne stopercentné, pretože aj babička od Boleynovcov sa volala Alžbeta (Howard) Boleyn. (Arsenal83)
  • Přesné datum narození Anny Boleynové neznáme. Historici se na základě jejího dochovaného dopisu přiklánějí k datu 1501 nebo 1507. Podle všeho byla tedy mladší než Mary Boleynová. (Gwilwen)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama