Reklama

Reklama

Za rozbřesku

(seriál)
USA, (2006–2007), 9 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Paul Zbyszewski

Kamera:

Bill Roe

Hrají:

Taye Diggs, Moon Bloodgood, Victoria Pratt, Meta Golding, Ramon Rodriguez, Adam Baldwin, Michael McGrady, Joe Nieves, Mitch Pileggi, Ian Anthony Dale (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Detektiv Brett Hopper prožívá jeden den stále dokola. Pokaždé se probudí vedle své krásné přítelkyně Rity. Za oknem sedí holub a v televizi hlásí, že se na dálnici převrátil nákladní vůz s plínkami. Vždy je také neprávem obviněn z vraždy Alberta Garzy. Kyž se znovu probouzí do tohoto opakujícího se dne, vše si pamatuje. Díky tomu má o všem, co se stane, přehled a může tak zachránit mnoho lidí. Pokud chce, aby konečně nastal zítřek, musí najít pravého vraha zástupce státního nadvládního Alberta Garzy. (fray)

(více)

Recenze (107)

Han22 

všechny recenze uživatele

Nasledováno všech 13 dílů. Day Break jsem vždycky chtěl vidět kvůli mému milovanému námětu časové smyčky a udělal jsem si radost. Detektiv Hopper je zatčen za vraždu státního zástupce Garzy, uvězněn, z vězení odveden neznámými zabijáky, kteří mu pustí jak zabili jeho ženu a uspí ho - a probouzí se ve stejný den. Day Break je trošku něco jiného než jsem čekal, časová smyčka funguje zvláštně - zranění které hrdina utrží zůstávají a některé postavy po projití katarzí změní svůj přístup. Především je ale pouze jako prostředek k odhalení naprosto monumentálního spiknutí, které by hrdina neměl jinak šanci v životě odhalit. Jsou tu skvělé postavy, z nichž každá skrývá nějakou špínu z minulosti. Nechybí stará vražda řešená otcem a jeho známí z minulosti, zkorumpovaní poldové i politici, gangy, kostlivci ve skříni členů rodiny i sboru. Je to v podstatě policajtský krimi/thriler s občasnou říznou akcí, tedy něco na co nejsem zvyklý, proto mi to v půlce přišlo příšerně překombinované. A světe div se, on ten příběh na konci začne dávat smysl, jednotlivé dílky zapadnou do posledního, vše se vysvětlí, odhalí a uzavře a dobře dopadne. Když si přidám sympaťáka v hlavní roli a spoustu známých herců/hereček z jiných seriálů (Bloodgood, Prattová, Baldwin, Pillegi, Beaver, Franklin), nečekaných 5* je na světě. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vážne to má občas grády (prvej série) PRISON BREAKU. Veľmi zaujímavo rozohratá hra, ktorá prekvapivo slušne ťaží z jednodchej zápletky opakovania jedného dňa, bez toho, aby nudila. Keď sa tvorcovia odviažu je až radisť sledovať, ako sa dá pár strihmi povedať riadne veľa. Veľmi dobré obsadenie a dokonca aj slovenský dabing... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Taky máte někdy po probuzení nepříjemný pocit, že tenhle den už jste zažili a nechcete jej zažít znovu? Co teprve, když nejde jenom o pocit, nýbrž o nevyvratitelný fakt… Oblíbený námět komedií (Na Hromnice o den více, 50x a stále poprvé) se konečně někdo rozhodl přetavit do vážnější formy a to rovnou formy několikadílného seriálu. Zde je zakopán nejsmradlavější z tlejících psů – příliš mnoho epizod. Během těch prvních mi dělala problém orientace v tom množství postav a jejich úmyslů, nemluvě o nejasnosti zcela elementárních otázek (proč? kdo? jak „to“ celé funguje?). S postupem času se věci stávaly jasnějšími, motivace postav srozumitelnější a když to vypadalo, že přijde nějaké zásadní odhalení, scénář jenom vyvrhl další zbytečnou podzápletku, aby tím uměle natáhnul délku. Co naštve nejvíc – i kdyby tvůrci měli připravenou nějakou definitivní odpověď, kvůli nízké sledovanosti ve Státech nám zůstane navždy utajená. Kdyby se více soustředili na ústřední zápletku a zbytečně ji nevětvili, mohl by z Day Breaku být přinejmenším menší a trochu koktavější brácha Prison Breaku. 65% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol celkom bodrý. Aj keď sa jeden deň opakoval stále a stále dookola v podstate s tými istými hercami a herečkami autori dokázali stále udržať napätú atmosféru a očakávanie čo sa stane ďalej, ako sa vyvinie situácia. Problém je v tom, že záver mi nedal toľko odpovedí na moje otázky ako som čakal. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pocit déjà-vu zas a znovu. Skvělý nápad spojit kriminální thiller o detektivu v nemilosti s časovou smyčkou, kdy se stále dokola opakuje jeden den stále zas a znovu a znovu a... znovu a znovu. Nelze než výsledek přirovnat k Uprchlíkovi šmrcnutého s Na Hromnice o den více. Seriál má solidní tempo, časové hrátky jsou relativně dobře vymyšleny a přesto tomu chybí napínavost. Tak nějak to "plyne", dobře se na to dívá, ale ne a ne to nadchnout. Seriál díky diváckému neúspěchu stáhli předčasně z vysílání a dobíhal jen na internetových stránkách stanice ABC. ()

Galerie (82)

Reklama

Reklama