Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné, decentné a vzorové vyplnenie thrillerovej šablóny. Prvú hodinku sa už zdá, že pôjde o niečo viac, než len štandardný a rutinný thriller, záverečná polhodinka mi však dala facku a usadila aj percentná smerom dole, čo je škoda najmä kvôli sľubnému nápadu, snažiacich sa hercov aj slušne odvedenej práce zo strany réžie. 75%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příjemně hravá krimi s upřímně se přiznávajícím vrahem a zprvu nepozorným zástupcem státu. Ač mi provokativní panáčkování vinných milionářů před muškou slepé spravedlnosti obvykle leze krkem, tak v tomto případě mi to nevadí, neboť pan Crawford využívá výhradně svůj mozek a nečerpá výhodu ze svých bezedných kont. Jako fanda právních kliček jsem velmi spokojen a drobné trhlinky v příběhu velkoryse přehlédnu. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Možno je to len náhoda, ale v poslednej dobe mám z väčšiny amerických filmou pocit Deja Vu. Tento výjav nepomohol ani tomuto snímku, kde je síce Hopkins sám diabol, a Gosling jeden z najsympatickejších mladých tvárí súčasnosti, no pointa padajúca hneď v prvých piatich minutách pokazila celkový, inač štýlový dojem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Okamih zlomu trochu pripomína Prvotný strach, ktorý natočil ten istý režisér, Gregory Hoblit, s rovnakou vnímavosťou k náladám súdnych siení a trochu právnické thrillery Johna Grishama s ich ľahko cynickým profesným humorom. Hlavne však ukazuje, že starosvetské detektívky bez akčných výstrelkov nie sú zďaleka určené na odpis. V suchopárnej púšti filmov, ktorých pointu vytuší divák hocikedy rýchlejšie ako sám scenárista, znamená Okamih zlomu úľavnú oázu. Pritom nie je bohvieako oslnivo natočený. Naozaj veľmi dôvtipne vymyslená detektívna zápletka. Hoci je vrah nevernej manželky od počiatku známy, dokonca sa prizná, vodí vyšetrovateľov za nos tak rafinovane, že do poslednej chvíle vládne v príbehu aj v miestnosti napätie, ako to vlastne urobil a či mu vinu vôbec dokážu. Tak múdra šaráda pre mozgovú rozcvičku sa hneď tak nevidí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Když na začátku vchází vyšetřovatel Nunally (Billy Burke) do Crawfordova (Anthony Hopkins) domu, Crawford poznamená: „Lots of vampires out there.“ („Venku se to hemží upírama“). Billy Burke hrál mimo jiné ve filmech známé upíří ságy Stmívání. (TaNya_)
  • Pištoľou, ktorá v tomto filme zohrala kľúčovú úlohu, je Glock 21, kalibru .45 Auto. Avšak, v priebehu filmu sa zbraň zmení z 2. generácie na 3., čo možno spoznať podľa pridanej lišty na príslušenstvo, i podľa rukoväte, na ktorej boli v 3. generácií pridané výrezy na prsty. (ČSFD)
  • Producent filmu měl na začátku celé přípravy problém vůbec Ryana Goslinga kontaktovat a předat mu scénář, protože herec v té době z blíže neuvedených důvodů žil téměř dva měsíce v lese jenom ve stanu. (TaNya_)

Reklama

Reklama