Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Čím novější díl, tím horší... od sedmičky to začíná platit rozhodně. Zatímco šestka nabírá nový dech a je jedním z těch lepších dílů série, sedmička zase vše sráží k místy dost nudné vyvražďovačce. Ta holka s telekinetickými schopnostmi mi tam opravdu nesedla, dává to filmu nádech, který se k Jasonovi prostě nehodí. Samotné řádění maskovaného maniaka není špatné, Jason je ve svém oboru už profík:), ale na dobrý film to bohužel nestačí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že podtitul docela klame. Rozhodně nejde o novou krev, spíše o zastaralou a notně zaschlou. K jezeru prostě jen přijede nové stádo mladého masa a Jason z něj ne moc zajímavým a nijak novátorským způsobem (zde použitý křovinořez není vůbec využit) nadělá sekanou. Moc nepomůže ani, koukám, že v mnoha pokračováních různých sérií již tradiční, výpomoc postavy s nadpřirozenými schopnostmi. A tak se z Pátku třináctého již od třetího dílu stává poměrně nuda vždycky až do samotných závěrečných střetů mezi poslední/mi přeživším/i a Jasonem, které jediné stojí za to a zvedají bodové hodnocení. Takže tři hvězdičky hlavně za závěrečný battle a Jasona bez masky. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale u mě má tento díl velmi dobré postavení a je to i díky prvku té telekinetické holčiny, která není záměrně vybranou krasavou a proto vypadá v rámci série, docela uvěřitelně. Zdůrazňuji...v rámci série. Úvod a závěr s tatínkem je úlet, ale musíte ho znáti, aby jste pak mohli proniknout do hloubky psýché hl. postavy, checht. Jo. Choval se jak ožralé hovado, přesto po něm matka s dcerou většinu filmu stále štkají, nebo co. Směšné. I když...u ženských zcela v normě. Většinou.;-) Jo, Jason vypadá fakt supr ohnile a tak. Proto je gurmánskou minihostinou, když mu spadne při final fight (abych taky byl v 21.st. cool, haha) maska. Mňamix! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bylo mi dvanáct nebo třináct, otec před nedávnem dotáhl z hospody video, co údajně "spadlo z náklaďáku" a já od kámošů vybral několik pirátských VHS s příšernou kvalitou obrazu a ještě horším rychlo dabingem. Pamatuju, že tam byly první dva díly CRITTERS, čtvrtý a pátý díl NOES, ale hlavně byla na jedné i sedmá a osmá mise Jasona a já blbec se na to podíval v noci a ještě k tomu sám. Do prdele, ještě týdny jsem měl noční můry. Toho sympatického sekáče jsem si okamžitě zamiloval a intenzívně pátral po jeho ostatních dobrodružstvích, stručně shrnutých na začátku sedmičky. Dvojku dala záhy PRIMA, trojku jsem (v půlce devadesátek) odchytil z "vídně", kde běžela se lakonickým podtitulem "UND WIEDER IST DER FREITAG DREIZEHN" a NOVA pak dala několik dalších dílů včetně prvního a to šibalsky o pátcích třináctého. O mnoho let později jsem si jako jediný díl vypůjčený z videopůjčovny, strčil do videa desítku alias JASONA X, na DVD mi kdosi půjčil FREDDYHO VS. JASONA a z netu jsem si stáhnul JASON GOES TO HELL: LAST FRIDAY. A dodatečně si koupil DVD se sedmičkou, kterou to pro mě celé začalo. Díky ti, sedmičko, vždycky budeš nejlepší.... OK, a teď už proboha něco k filmu samotnému. Šestka sérii znovu nakopla po slabé pětce a sedmičkou startují tzv. haluzové díly, kdy je klasická formule obohacena o nějaký výrazný nový prvek/posun. V sedmičce je to hrdinka ovládající telekinezi, což se postará o zajímavou úvodní scénu a vezme na nový level závěrečný souboj s Jasonem. Jinak je to standart s vesměs nudnými vraždami (s výjimkou spacáku a křovinořezu) i postavami. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, nová krv tu je, čím nemyslím len ďalšiu nebohú dávku teenagerov, ale aj v sérii dosiaľ najoriginálnejší nápad. Avšak opäť platí, že keď sa v sérii s niečím príde, tak potenciál nápadu nie je využitý naplno. Naposledy to boli deti, tentokrát nadprirodzené schopnosti hlavnej hrdinky ako z novely Stephena Kinga. Záverečný duel je fajn, ale mohol byť omnoho zaujímavejší a nápaditejší, než len hádzanie nábytku alebo škrtenie pomocou mimozmyslového vnímania. No a kto by to povedal, že nás čaká aj veľký požiar. Najväčším plusom je asi zatiaľ najsympatickejšia hlavná ženská hrdinka. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Světová premiéra byla v pátek 13. května 1988. Den předtím herečka Lar Park-Lincoln (Tina) oslavila své 27. narozeniny. (LION-MR.T)
  • Film měl původně být o boji Jasona (Kane Hodder) a Freddyho Kruegera (Robert Englund) ze série Noční můra z Elm Street. Na sérii Pátek třináctého ale vlastnil práva Paramount a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema. Mezi oběma studii tak docházelo k neshodám. Zvláště ohledně toho, která ze dvou postav by měla vyhrát. Nápad se nakonec uskutečnil o řadu let později ve filmu Freddy vs. Jason (2003) - poté, co práva na postavu Jasona převzala New Line Cinema. (LION-MR.T)
  • Postava Tiny (Lar Park-Lincoln) byla inspirována postavou Carrie (Sissy Spacek) ze stejnojmenného filmu Carrie (1976) podle knihy Stephena Kinga kvůli telekinetickým schopnostem. Herečka Lar Park-Lincoln nicméně o své roli prohlásila: "Carrie byla cvok a Tina je jen zmatená." (LION-MR.T)

Reklama

Reklama