Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jason se vrací na scénu a jeho návrat je tím nejlepším, co šestka nabízí. V provazcích deště, probuzen bleskem, povstává z hrobu, aby se vydal na další lov nebohých obětí u Křišťálového jezera. Scénář je stejný jako vždycky a nemá cenu se jím příliš zabývat, Jason chodí a všichni kolem něj ztrácejí hlavu a další údy, potud vše jak má být. Za příjemné se dají považovat i občasné komediální etudy na černo, ta s paintballem byla asi nejlepší a v bodycountu si tu s ostatními díly taky nezadáme. Je tu však několik otravností, jenž mi další rande s mým hororovým oblíbencem number one docela pokazily. Nesympatická kladná ústřední dvojice, z Tommyho Jarvise se tu už definitivně stává afektovaná troska a zdatně mu sekunduje děsně cool blonďatá slepice. Do tábora tentokrát přijedou i skutečné děti, SPOILER, strach však o ně mít nemusíte. A asi tím nejhorším, co mě nakonec dovádí až k téměř vratkým třem hvězdám, je finále, sic vlastně velmi pohledné a krásně ohnivé, zároveň však zatím nejhloupější a nejkřečovitější z celé série. Přesto už se těším na příště… Edit komentáře a hodnocení v rámci vzpomínkové párty s Jasonem po 13 letech (původní komentář spálen, původní hodnocení o jednu hvězdu sníženo) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ano. Mnoho vys. hodnocení si tento konkrétní díl, zaslouží. Má spád. Humor a šíleně sympatickou (a kdy nebyla?) Jennifer Cooke z ´V´. Prostě klasa. A asi bych se opravdu přiklonil k názoru, že jde zřejmě o the best díl Pátků vůbec. I když každý z nás (včetně mě) máme těch oblíbených dílů vícero. + bonus v podobě songu v koncových creditech od hudebněhororového veterána, Alice Cooper.;-) ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jason žije ale mohol zostať radšej mŕtvy. Je pravda, že šestka je ešte viac priamočiara než predošlé časti a diváka sa snaží (miestami celkom úspešne) pobaviť, ale postavy sa správajú aj na pomery tejto série výnimočne hlúpo a vôbec medzi nimi nefunguje chémia. V 6. epizóde chýba akási väčšia partia a previazanosť, ktorá by dávala jednotlivým vraždám tú správnu šťavu. Viem, že by som nemal v tejto sérii hľadať nejaké zmysluplné vzťahy medzi postavami, ale zabíjanie hrdinov, ktorých sme nemali možnosť ani trochu spoznať, ma nudí (pre porovnanie, v štvorke táto vzťahová schéma fungovala). SPOILER: V podstate jediné postavy, na ktorých môže divákovi záležať, prežijú, a smrť ostatných ma nijak nemrzela. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi, jako by timto filmem probehl nejaky cenzor. Minimum vrazd na kameru, zadna prsa, zadna sprosta slova... Film se docela lisi od jinych, hlavni roli tu hraji 4 skupinky... tabornici, tommy a megan, polozmatena policie a samotny Jason. Jason jde uz z kultovni vraha prechazi na sci-fi nesmrtelnou postavicku... Na jednu stranu urcite dobre, na druhou mozna spatne. Tentokrat me docela zklamala hudba a zvuk vubec.... Co se samotneho hodnoce ni tyka, Jason se uz vytasil v lepsim svetle, ale take v horsim.... prumer. Uz se tesim na sedmy dil :D ()

petero 

všechny recenze uživatele

Temné sily držia ochrannú ruku nad Jasonom. Po oživení bleskom sa z neho stáva v podstate zombie, ktorému ovšem zásah do hlavy neuškodí. No a kam si to Jason rovno z hrobu namieri? No predsa do Crystal Lake. Síce tam už nie je toľko teenagerov, ale tábor je plný detičiek. Cestou Jason stretáva paintbolové komando (veľmi podarené a vtipné), preruší hrátky mladých v karavane (pretlačenie hlavy cez plechovú stenu je fantastické - presne ako T-1000 formujúci sa z podlahy). Jason Lives síce stráca na atmosfére oproti predchádzajúcim častiam, no to je spôsobené zrejme humorom ktorý vychádza len tak na striedačku. No Jason nás opäť presvedčí, že aj po smrti je vo vynikajúcej forme a že mačeta to je jeho naj. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Jasonova (C.J. Graham) maska je u čela roztržená, čímž film navazuje na čtvrtý díl. Místo tří trojúhelníků má na masce však pouze jeden. (JasonIX)
  • Film bol zakázaný v Egypte a vo Fínsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno