Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších remakeov v histórii zombie horroru. Zmodernizované prerobenie legendárneho čiernobieleho Romerovho horroru "Noc oživlých mŕtvol", na ktoré sa podujal v 1990 režisér Tom Savini, dopadlo veľmi dobre. Film sa dosť striktne pridŕža originálu, ale zároveň ide viacej do hĺbky. Mne sadol hadám ešte lepšie ako pôvodná verzia z roku 1968. Aj keď klasika je klasika. **** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale tohle jako remake není vůbec marné. Moc se mi to líbilo, přestože jsem filmu v úvodních minutách moc nevěřil. Přece jen prvotní útok zombie na hřbitově nevypadal moc povedeně. V dnešní době jsme zvyklí na trošku lepší makeup. Jakmile ovšem přichází na scénu Tony Todd film neskutečně oživí. Závěr stojí za zamyšlení, kdo je vlastně větší zrůda. Tom Savini prokázal úctu k materiálu. ()

Reklama

Akira777 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jako první film jsem viděl originál, ten mě však tolik nezaujal, měl skvělou atmsoféru, ale postavy kromě Bena stáli za prd, v tomhle ohledu, je remake o dost lepší. Třeba hlavně u Barbary, je to dobře vidět, v původním filmu naprosto k ničemu, ale zde prošla nějakým rozvojem, nakonec jsem jí fandil, aby přežila i ostantím postavám jsem začal fandit, což se mi u originálu nestalo. Tam jsem kromě Benovi většině přál jen to nejhorší. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to viděl a donedávna jsem nevěděl jak se tento film jmenuje. Pamatoval jsem si jen začátek na hřbitově a pak ten dům s benzínkou. Naštěstí když jsem se tu ptal, tak mi hodná duše napsala oč se jedná. Co dodat, viděl jsem i původní černobílou verzi, která byla taky super, ale k téhle mám opravdu velký vztah. Připomíná mi ty dětská léta, kdy jsem vysedával u televize a koukal na VHSky s filmama mého táty. Nejen díky tomu ho mám raději, než některé novější filmy se zombíky. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Skôr neveľmi vydarený remake Romerovej "klasiky". Problém vidím predovšetkým v tom, že i keď má mierne odlyšný koniec, v zásade nič nové neprináša a mnoho scén je vyslovene otrocky skopírovaných. Ani obaja hlavný predstavitelia to nijak oslnivo nezahrali, na Patriciu Tallman sa dokonca miestami ani nedá pozerať. Zombíci sú síce pôsobivejší, u takto relatívne ,,nového" filmu by som však očakával viacej krvi, brutality, nejaké tie črevá a mozgy, nehovoriac o prepracovanejšej hudbe, ktorou nedisponoval ani originál. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Tom na sobě nosí tričko z nápisem "Iron City", což je značka piva, které lovci pili v Dawn of the Dead (1978). (Chatterer)
  • Savini chtěl film natočit ze začátku černobíle, potom pomalu přidávat barvy. (Chatterer)
  • Stejně jako v původní verzi se ve filmu neobjeví slovo „zombie“. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno