Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (287)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mne vhodnější výraz, než: nechutné. Banda cynických magorů vede cíleně sprosté dialogy, s uspokojením kolem sebe zabíjí všechno živé a neustále si vysílačkuje a oslovuje se duchaplně Zbiják jedna, Zabíiják dvě... Chápu, jaký byl záměr autorů, ale 420 minut jsem se na to dívat nedokázal, po třetím dílem jsem si zbytek odpustil. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Hitman Actual, tady Hitman 2-2 valí se k nám nejlepší válečný seriál. Over." Válečné drama Generation Kill je tím nejlepším, co tento žánr může nabídnout. Příběh sleduje První průzkumnou jednotku U.S Marine od čekání v táboře Mathilda přes celý Irák až do centra Bagdádu. Budete svědky valících se Humvee, zakopávání se, pozorování a taky samozřejmě střílení. Operace Irácká Svoboda je opravdu drsná, a jak to ve válce bývá i dost krutá. Po shlédnutí nepochopíte jak lidé jako Kapitán Amerika nebo „Encino man“ můžou velet jednotkám vojáků. Absurdita velení je zde smutná a bohužel i pravdivá. Naopak Alexander Skarsgard jako "Iceman" Sgt. Colbert je dokonalý. Alespoň jeden rozumný Seržant v celé rotě. Za zmínku stojí i poručík Nathan Fick (Stark Sands), který se vždy postavil za své muže a rozumné názory. I když z toho měl jen problémy. Řidič Colbertova Humvee Ray Person (James Ransone) je ukecaný a jeho hlášky jsou výborné. Zpívání známých či méně známých písniček jen doplňuje humornou část tohoto seriálu. Akce je zde přiměřená tak jako humorné scény. Skutečná moderní válka v syrové podobě. Seriál je natočený podle knihy Evana Wrighta, který s jednotkou strávil tyto dny v Iráku. Fakt je, že kromě syrové atmosféry válčení a absurdity vedení je seriál plný trefných hlášek, vtipných polemizování a přehnaného parodování sebe sama. Generation Kill je tak pro mě velmi oblíbený a vždy se na něj rád kouknu znovu. Zpracování knihy je na jedničku. HBO stvořilo úžasnou minisérii, která prostě nemá chybu. „Ray? Can I have one final moment enjoying the fruits of civilisation?“ (100 %) ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jeden chlapík kdesi poznamenal, že armáda je organizace složená ze spodiny společnosti, kterou vede velmi specifická část společenské elity. Což tak nějak dává smysl. Co se týče seriálu, nemá to žádnou hlavní linii, ani nějaké moc velké mapování něčích osudů - vojáci se nudí, střílí, přesunují, občas někoho zabijí vědomě, občas omylem - někdy se snaží pomáhat, jindy nesmyslně ubližují. Prostě válka tak, jak asi může vypadat. Pozn: tento komentář napsal člověk, který nikdy do AČR díky studiu nenastoupil, a upřímně - ani se nikdy nastoupit nechystal. V mém odvodovém dotazníku lze dodnes dohledat jízlivou žádost o přidělení k ponorkovému námořnictvu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě vůbec nezaujal. Neúcta k protivníkovi, hanobení zvyků a rasismus z toho jen sálá. CITÁT : Kdyby si Hadži pořádně zapíchal, nemuseli jsme tu bejt......Hitlerovi ten knír slušel.....chtěl bych řídit letadlo, co shodilo bombu na Japonsko. Nesnášenlivost mariňáků mezi sebou vede až k šikaně. To, že je elita armády USA ? Chtěj osvobodit Kuvajt a dát mu lepší budoucnost, ale začínám mít pochyby, která kultura je přijatelnější. Mám pocit, že ten seriál spíš ukazuje negaci vojáků a ne hrdinství. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbilo realistické, až dokumentární, pojetí války, včetně toho, že se tu pořád jenom nebojuje, ale máme možnost sledovat i naprosto všední události ze života vojáků. Problém je, že tomu všemu chybí nějaký směr. Seriál v podstatě nemá scénář, není tu žádná gradace děje, vše se odehrává, tak jako by to bylo doopravdy. Tomu odpovídá i skutečnost, že tu chybí nějaká silná, emočně vypjatá scéna. Absence příběhu potom občas navozuje pocit nudy. S čím jsem měl ale největší problém je identifikace postav. Na konci posledního dílu jsem byl schopen rozeznat nanejvýš 10 postav, přičemž z toho tak u půlky jsem skutečně věděl o koho jde, jak se jmenuje či jaká je jeho funkce. I díky tomu jsem měl pocit, že sleduju spíš dokument, než film s nějakým scénářem a herci. Jestli to byl záměr, tak se povedl a je to celkem zajímavý experiment, ale že bych to musel vidět dvakrát... 3,5* ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Družstvo seržanta Colberta (Iceman) mělo svůj Humvee vyzbrojen 40 mm rychlopalným granátometem Mk. 19 ("devatenáctka"). Kadence přes 300 ran/min, dostřel 1600 m. Trombley obsluhoval lehký kulomet FN Minimi M249 ráže 5.56 mm ve verzi PARA. Iceman používal útočnou pušku Colt M4 ráže 5.56 mm s noktovizorem (noční vidění), v podvěsu granátomet M203 ráže 40 mm. (c.tucker)
  • Eric Kocher nehraje v seriálu sám sebe jako Rudy Reyes, ale ztvárnil postavu zbraňového seržanta Riche Barretta. (c.tucker)
  • Všechny bitevní vrtulníky použité v seriálu byly typu AH-1H Super Cobra. Ani jednou se v seriálu neobjevil světoznámý přepravní vrtulník UH-60 Blackhawk. Místo toho filmaři použili zastaralý typ UH-1 Huey, který se už v dnešní době v zámoří nepoužívá. Cestoval jím v seriálu např. generál Mattis (Chaos). Nahradil ho totiž modernější typ Iroquez. (c.tucker)

Reklama

Reklama