Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (799)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Urcite kvalitni start do kvalitni serie asi nejdrsnejsi a nejmin komedialni ze vsech dilu ovsem ze skvelou souhrou dua Gibson Glover Gary Busey jako zaporak urcite taky skvela volba musim rict ze dvojku mam radsi tady preci jenom misty tempo trochu drhlo a hlasky nebyly tak kruty ale i presto spokojenost pribeh jednoduchej ale naprosto funkcni ze dvou frajeru co se moc nemusej se postupne stanou nejznamnejsi policejni partaci vsech dob ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek skvělé série. Jedná se o jednu z nejlepších sérií všech dob. Někteří si na tuto jedničku lehce stěžovali, že postrádala akci. Akce zde byla, nebylo ji moc, byla především na konci. O akci vůbec ale nešlo. Film byl dost humorně pojatý, bylo zde dost úsměvných scén. Jednička dobře působí i jako drama. Ve filmu perfektně funguje atmosféra, např. rodina D.Glovera. Policejní vtípky atd. Mel Gibson zde hraje opravdu šílnece a ta role je pro něj tím nejlepším. Potěší pár známých herců, třeba Gary Busey. Líbila se mi i hudba od Michaela Kamena a Erica Claptona, kde skvěle vykreslovali pocity ve filmu. Film hodnotím na 97% = ***** ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kultovní? Kulový! Zábavné? Otravné! Na tyhle taškařice jsem už starej. Myslel jsem, že jen Chuck Norris dokáže dvěma střelami vystřílet smajlíka. Chápu, že Rusáci měli při Napoleonově invazi vážný důvod nabořit si vlastní domy, ale Murtaugh? A taky jsem si myslel, že už hloupější antihrdiny od dob Seagalovek neuvidím. Omyl. Gary Buseyho baví nechat se debilně masakrovat snad v každé roli, kterou hrál. Já vím, že emeričtí hoši jsou z ocele a nic je nezraní, ale už mě nebetyčně štvou scény, v nichž hrdina prolítne skleněnou tabulí, otřepe se a řekne: "Vole, sem měl namále co?" Já vím, že každej pořádnej chlap si prožene palicí olovnici po smrti svý ženy, to je přece úplně normální, ale není lepší to za každou cenu do filmu necpat? Stokrát viděné stává se po pěti opakováních klišém. Já vím, že už Petr Bezruč používal nadsázku a že horník v šachtě nežil sto roků, ale já už vůči tak hloupé nadsázce tolerantní nebudu. Soráč, Amíci. Ještěže Donner takhle nepodělal Jestřábí ženu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Smrtonosná zbraň", ktorý v roku 1987 natočil skúsený režisér Richard Donner je všeobecne považovaný za klasiku v oblasti amerického akčného filmu. Dvojica los angeleských detektívov je na stope nebezpečného drogového gangu. Roger Martaugh a Martin Riggs. Distingovaný starnúci borec a divoký nevypočítateľný živel. Každý z nich je iní, ale navzájom sa výborne dopĺňajú. Zo začiatku si síce moc nerozumeli, no časom sa z nich stali skvele zohratí parťáci. **** ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvy krat som tento film videl len nedavno (2005) a aky som bol prekvapeny, ked som v nom nasiel hadam vsetko, co mi v sucastnych akcnakoch chyba. Klasicky, velmi dobre zvladnuty pribeh, humor a hlavne postavy, ktore film tiahnu dopredu ako par mohutnych byvolov. Az som mal chut po dopozerani zatlieskat. Proste desne skvela filmova zabava. (10/10) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (74)

  • Ve scéně, kdy se Murtaugh (Danny Glover) a Riggs (Mel Gibson) seznamují v podzemní garáži a následně nasedají do auta, má Riggs v každém záběru jinak ohořelou cigaretu. (Geralt z Rivie)
  • Tvůrci série chtěli pro film jiný název. Trochu víc se o tom rozpovídal v jednom rozhovoru scenárista Shane Black. „Název Lethal Weapon (Smrtonosná zbraň) příliš nefungoval u žen. Tak jsem se zeptal, jak to tedy chtějí nazvat. A oni navrhli Hot Shots (Žhavé výstřely). Nedělám si legraci.“ uvedl Black. (Geralt z Rivie)
  • Ve scéně, kde Riggs (Mel Gibson) leze na římsu za sebevrahem, můžeme vidět v záběru v levém dolním okraji jistící lano, které drží sebevraha. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama