Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (537)

dopita 

všechny recenze uživatele

Trochu jinej typ westernu, místo pistolníků nebo honáků dobytka, je film o karbanu. Takže akce pomálu, ale jinak prdel a povedenej film. Druhá třetina ale trochu dře a závěr je zbytečně natahovanej. Nicméně narážka na Smrtonosnou zbraň je naprosto dokonalá. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

fajn oddechová komedie se sehraným duem donner gibson. karetní gegy jsou fajn, ale znam spousty (pro mě) lepších komedií. westernovky mě nijak zvlášt neberou. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená "taškařice", do které dobře zapadne i má (ne)oblíbenkyně Jodie Foster, která se dokonce ve filmu usmála, udělala lehce erotickou scénu a ještě k tomu přidala vtip. Už snad jen proto musím dát 80 percent... ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní komedie z prostředí divokého západu a karetních hráčů, s velmi dobrým hereckým obsazením, doslova nabitá vtípky toho nejtěžšího kalibru. Nenechá vás ani na chvíli vydechnout až do samotného finále. Tohle musíte vidět. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Maverick pro mne představuje jeden z nejvíc svěžích filmů 90.let, vždy se na něj rád podívám i přesto, že moc nemusím Mela Gibsona. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie z westernového prostředí. Netradiční téma v podání skvělého M. Gibsona a nádherné J. Foster. Nemůže urazit a skvěle pobaví. ()

Chandell 

všechny recenze uživatele

“Prostě se budu tvářit, že ty peníze nebyly moje“ - “To vám půjde lehce …“ --- Výborná komedie z mého oblíbeného prostředí Divokého západu, která se točí kolem turnaje pokeru. Vstupenkou na něj je zápisné, pro které jsou dva hlavní představitelé – bezchybný Mel Gibson a rozkošná Jodie Foster – udělat téměř vše. Trešnička na dortu je scéna s Dannym Gloverem coby bankovním lupičem. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Pro mě tedy nečekaně povedená westernová komedie. Mel Gibson zahrál přímo parádně a kdykoli budu mít možnost, rád si tento film znovu pustím. 80%. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Evergreen na deštivé večery, který neomrzí ani po sto padesátém šestém shlédnutí. Dynamická režie tu jde ruku v ruce s výborným scénářem a neodolatelnými hereckými výkony (přiznávám svoji slabost pro Jodie Foster, zbytek mi ale normálně tolik neříká). A celé je to tak příjemně pozitivní... no, jednoduše čistých pět. A čtvrt hvězdičky navíc za Dannyho Glovera. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké esa v rukávu mě úspěšně nalákaly na film Maverick, od kterého jsem očekával pokerové napětí a intriky na všechny možné způsoby. Intrik jsem dostal až nadmíru, ale toho pokeru až zas tolik ne. Samozřejmě ve filmu nešlo jen o poker. Ale musím přiznat, že po natěšené první dvacetiminutovce jsem se v prostřední části začal trochu nudit...shánění chybějících tří tisíc dolarů, nahánění s indiány...no upřímně jsme všichni věděli, že ty peníze nějak sežene a pro mě to bylo jen zdlouhavé čekání. Závěrečný turnaj byl skvělý, ovšem to co se dělo po něm bylo i na můj vkus až moc překombinované. Dlouho jsem váhal, že udělím slabé 4* a málem mě k tomu uhranula okouzlující Jodie, ale nakonec ji porazilo skřípání v ději. Nutno však podotknout, že se mi jen potvrdil vysoký standard, který (již tradičně) očekávám od 90. let a po herecké stránce jsem jej taky dostal, ale zas taková pecka Maverick není. Snad jsem na tuto hru dostal jen špatné karty. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"I'm the driver." "Oh. Are you all right?" "Why does everybody ask me that?"     Nadmieru zábavná snímka parodického charakteru s množstvom vtipných filmových odkazov, ako napr. na spaghetti westerny Sergia Leoneho, na film Lethal Weapon (1987), či (a to asi najčastejšie) na film Indiana Jones and the Last Crusade (1989). Môže sa pochváliť veľmi kvalitným hereckým obsadením, pričom excelujú najmä skvelí hlavní predstavitelia Mel Gibson (Bret Maverick) a Jodie Foster (Annabelle Bransford), ale veľmi sa mi páči aj Alfred Molina (Angel) v stvárnení najväčšieho záporáka. Vo väčších, či menších rolách sa tu ďalej objaví mnoho známych hercov (James Garner, Graham Greene, James Coburn, Paul L. Smith, Dan Hedaya a ďalší). Silnou stránkou filmu je humor, miestami poriadne sfarbený do čierna, ako je to napr. v skvelej scéne s dostavníkom a jeho kočišom s jednou nohou v hrobe, alebo v scéne lovenia starého chrchľavého Indiána. Medzi vrcholné scény ešte patrí rozhodujúca pokrová partia a udalosti nasledujúce po nej. Hudba Randyho Newmana je taká hravá, akoby zablúdila z nejakej rozprávky, ale určite nie zlá. Jedna z mála vecí, ktorá mi na filme úplne nesedí, je jeho vizuálna stránka (kamerové filtre, občas až príliš umelo pôsobiaca filmová výprava).     "See, usually, when you are excited, you breathe heavily." "How do you...? Oh." ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Vtipálek Maverick a jeho westernem vonící výlet, aby si mohl zahrát poker a odnést kupu peněz, zamotat všem hlavu a podrobit si šibalskou Jodie Foster. 85% ()

Eruntano 

všechny recenze uživatele

Jak osvěžující je po všech těch trapných a povrchních pokusech o "humor" narazit na komedii, která od začátku do konce srší opravdovým, hřejivým vtipem a (probůh!) je dokonce inteligentní a po filmové stránce profesionální. Těžko popsat, jaká radost a vysvobození se v tomto snímku pro milovníka filmového smíchu skrývá. Vyjádřeno parafrází: na poli humoru existuje i v Hollywoodu talent plný a opravdový. Rozdíl mezi tím, když někdo vymýšlí gagy, aby natočil komedii a tím, když někdo píše z čiré přirozenosti a radosti z polibku Múzy, je široký jak Grand canyon. Tolik skvělých scén a hlášek by se dalo jmenovat... A ten "nepodívátesenatukartu" závěr, to je třešnička jak má být. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Vtipné, odlehčené, zábavné. Vynikající snímek. Člověk se u toho nenudí, je to plné nápadů, vtipných scének a gagů, slovních přestřelek a hlášek. Zábava od začátku do konce. Mel hraje výborně, jde na něm vidět, že si natáčení užívá. Natočena s obrovským nadhledem a nadsázkou. Vždy se rád podívám. Howgh! ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Už nejsem celý muž... Naprosto parádní komedie se spoustou odkazů. Škoda, že spousta lidí ho nezná, některé situace z něj jsou naprosto parádní. A závěrečný blaf? Tak o ten se pokouším pokaždé, co hrajeme poker a mám v sobě víc panáků než karet na stole i v ruce. ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama