Reklama

Reklama

Sidney Prescott, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé a její sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (815)

juta 

všechny recenze uživatele

Možný spoiler! Závěr mě příjemně překvapil, bohužel ani tentokrát si Wes Craven neodpustil své zlo na konci, myslím to, když vrah znovu obživne už po tak jasné smrti, ale u jeho filmů s tím musíte počítat. S takovým odtajněním vraha jsem vůbec nepočítal. Ze začátku jsem fandil Emmě (Jill), ale ani když máte někoho oblíbeného, tak ten nemusí přežít. Přesvědčte se sami, jak to nakonec dopadlo. Z mého pohledu jde o nejpovedenější díl ze všech. Hlavně tím, že jde s dnešní dobou. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Fuck Bruce Willis! Zatímco u prvního dílu jsem měl jasno a dal jsem plný počet bez zaváhání, u druhého dílu jsem chvíli uvažoval, ale kvůli konci jsem dal pět hvězd. U třetího dílu už to nešlo a musel jsem dát "jen" čtyři hvězdy no a u tohoto nejnovějšího dílu jsem přes hodinu přemýšlel mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Protože Scream 4 má o čem vyprávět a dokazuje, že pokračovaní (i po 11 letech) nemusí být nutně jen blbost, která chce vytřískat ze zbylých fanoušků nějaké ty peníze navíc. Přičtěte k tomu fakt, že je zde dost krásná "mladá krev" (Hayden a Emma) a prakticky všichni přeživší se vrátili taky. A kvůli těm fórům (filmovým i nefilmovým, např. o manželství Courtney a Davida) kvůli té mladé krvi, kvůli faktu, že jsem se téměř pořád opravdu bavil (i když ke konci bylo celkem náročné rozpoznat, co je parodie na horory a jejich klišé a co už jen nezvládnutý scénář) musím přitlačit a těch 90 % tomuto zatím poslednímu dílu jedné uvřískané série dám. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že se natáčí Scream 4, moc jsem se upřímně netěšil, ale (!) poté co jsem viděl první ohlasy a hodnocení, můj zájem o čtvrtý díl rapidně vzrostl. A verdikt? Jsem dost zklamán. Film na mě z velké části působí dost stupidně, herci moc přehrávají, vrah mě nebavil a finále je taky jedno z těch slabších. První a druhý díl mě bavil rozhodně více. Co mě naopak potěšilo, byly narážky na nové horory a taky vzpomínky na staré klasiky. -5/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu si nemůžu pomoci, ale Craven mě dostal! Takovou jízdu jsem nečekal. První díl byl dobrej, další dva nestály za nic. Tenhle ale převálcoval všechny. Má to spád, je to chladné, moc se nevtipkuje, je to docela i drsné, je to napínavé a je to chytré. Smotný závěr hraničící lehce s exploitačními prvky (sebedestrukce apod.) a finální souboj se zabijákem byl naprosto super. Do té doby bych tomu dal 4, ale za to finále to zvedám na plný počet. Nejsem rozhodně nadšenec této série, spíš jen "znalec", možná právě proto mě to tak dostalo. Opravdu parádní hororová zábava (...ano konečně se to dá považovat za horor-thriller!!). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pořádně na mě dýchla nostalgie, ale jen díky tomu nadhodnocovat nehodlám. Emma Roberts je příjemný a tolik potřebný svěží vítr, který série potřebovala, bohužel jsou přítomny také únavné faktory v podobě Courteney Cox a Neve Campbell. Emmě však pomáhají vždy výborný David Arquette a Hayden Panettiere, která mi rozhodně svým novým účesem učarovala. Wes Craven asi udělal dobře, když se po sérii hovadin vrátil k jednomu ze svých největších dítek, škoda jen, že to muselo trvat celých jedenáct let. Narážky na dnešní Hollywoodskou impotenci, hororové klasiky a klišé zapříčinily, že se na čtvrtý Vřískot určitě ještě minimálně jednou podívám, ale jinak jde o čistokrevný průměr. PS: Emmu Roberts tímto začínám sledovat o něco podrobněji. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (50)

  • V jedné z nepoužitých scén si spoluvyšetřovatele zahrál Wes Craven. (Worry77)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (SidneyP)

Související novinky

Vřískot popáté a naposled, pak televize

Vřískot popáté a naposled, pak televize

07.10.2013

Vřískot 4 měl být úvodní částí nové trilogie, ale s rozpočtem 40 milionů dolarů utržil celosvětově necelých 100 milionů a zůstal tak daleko za očekáváním produkční společnosti Dimension Films. Tu… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama