Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (412)

waits 

všechny recenze uživatele

"Lidé se myslí, že je policie ochrání, ale to je omyl." Trochu poupravený remake klasického (v rámci žánru) snímku s Charlesem Bronsonem z roku 1974 mě do kina natáhnul hlavně proto, abych se podíval, jaký zaujme Eli Roth ke mstícímu se hrdinovi postoj. Doba je plná boje proti takovým nepřístojnostem jako mikroagrese v hovoru, nebude další chlap, co bere spravedlnost do svých rukou s nelegální zbraní pod košilí na velké studio moc? Naštěstí ne. Dopadu prvního Death Wish sice režisér nedosáhl, ale o katastrofu určitě nejde. Willis se pořád dovede tvářit ve správných chvílích zarputile (i když ne tak jako blahé paměti zmińovaný Bronson) a akce je natočená přehledně (mohlo by jí být víc), takže ani moc nevadí, že zbytek herců je do počtu (ovšem D Onofrio je fajn) a že tomu správnému tahu trochu něco chybí. Divák, který na tenhle film jde, může být těžko výrazně zklamán, protože dostane to, co čeká, stejně jako v Mé druhé já s Jodie Foster, Harry Brownovi s Michaelem Canem, Nezabiješ - Soukromé pasti s Jiřím Langmajerem nebo nejlépe v 96 hodin s Liamem Neesonem, totiž dokonanou, nefalšovanou a spravedlivou odplatu. Severský justiční systém a Human Rights Watch prominou. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

3/5 Průměrné béčko, které ničím nepřekvapí. Asi ani nechce, ale já nevím ... Eli Roth podle mě točit filmy prostě neumí a snaží se to hodit na "tarantinovský" styl. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nějaká extra očekávání, ale zároveň jsem měl tušení, že průměrné hodnocení, které se tu nachází není na místě a to se mi opravdu potvrdilo. Navíc po dlouhé době vidět Willise v parádní roli a ve filmu, na který se dá koukat... to je prostě ono. Začátek se mi zdál pomalejší, ale postupem času se to rozjede a nechybí zde tuna áčkové akce a ani trocha toho gore. Na své si hlavně přijdou fanoušci revenge žánru, jinak jsem se bavil a to je to hlavní. Slabší 4* ()

Bezda202 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět Willise po delší době v něčem, co je alespoň nad průměrem. Pořád na to má a doufám, že přestane lézt do těch debilních céček a vrátí se zase do normálu. Obyčejný příběh o pomstě, ale dobře a zábavně natočený se spoustou eRkový akce. Slabší 4* ()

no2 

všechny recenze uživatele

5/10 - Nevím, jestli točit podobné remaky má vůbec smysl. Vždyť v posledních letech se roztrhl pytel s různými "revenge" filmy, které jsou velmi inovativní a vynalézavé a často spolu soupeří v tom, čí pomsta bude "nejsladší" (z poslední doby např. Equalizer, John Wick, Rozsudek smrti a další). Neříkám, že Willis se pro podobnou roli nehodil, ale mohlo se to jmenovat jinak než Přání smrti a nemuselo to odkazovat na původní sérii, vždyť těch variant na téma příkoří a pomsta lze určitě vymyslet ještě víc než dost. Ačkoliv některé díly originální série byly zdařilejší a některé méně - a mnohdy se jednalo o spíše úsměvnou až naivní filmařinu - přesto je to stará dobrá klasika s mnoha nezapomenutelnými scénami, zatímco z tohoto filmu si po několika týdnech už skoro nic nevybavuji. A navíc - Charles Bronson je jen jeden! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak nám zase jednou vzal Brusík spravedlnost do svých rukou a za zvuků AC/DC jde do boje proti zmrdům, kteří terorizují město. No co by měl dělat jiného, když mu manželku zabili a dcera je v kómatu?! Přesto, nebo právě proto, že je chirurg si to jde s nima vyřídit. I když za časů Charlese architekta Bronsona to bylo, tak nějak pochopitelnější a přímočařejší. A jeden se ptá co by dělal být v jeho situaci? Svěřit se do rukou policie, která většinou nic neudělá nebo spíš nezmůže?! Jooo je to dilema a já jenom doufám, že v takové situaci nikdy nebudu, protože nevím jak bych se zachovala...Za mě 85% ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Willis má stejnou hereckou polohu už minimálně 20 let. Stejné výrazy, stejné pohledy, stejná řeč těla. Působí už poněkud prkenně a upřímně- mě osobně nudí. To co jsme mu žrali v mládí už nefunguje, tenhle poslední skaut je už zkrátka klišé. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jo naštvat doktora Willise se nevyplácí. O tom by mohli zlodějíčci v Chigágu povídat své. Příjemná akční oddychovka, na které je veskrze sympatické to, že se stárnoucí, leč pořád v kondici Bruce netváří jako nezranitelný macho a pěstní souboje raději vynechává. Jako celek přitažené za vlasy, děj se nijak nevyvíjí, ale v rámci žánru lepší průměr. Za mne 60%. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Willis nemusí být jen McLane aby zabíjel padouchy :-)... ale je to prostě jen takový průměr no :-), neurazí ani moc nenadchne ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč přetočit něco co bylo skvělé? Pro mladší publikum? Pro lidi, kteří neví kdo je Bronson? Jako Willise mám rád, zahrál to dobře, ale verze s Bronsonem je nepřekonána.... ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Slabší počáteční půlhodina, nicméně když se děj rozjede, tak jde o koukatelný akční thriller. Bruce na to stále má, i když věk už je na něm trošku znát. Rothova režie nebyla vyloženě špatná, o to víc jsem zvědavý na jeho chystaný celovečerák Thanksgiving. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Remake známeho filmu, ktorý sa čiastočne spojilo s Ch. Bronsonom. „Moderná verzia“ je napriek všetkému solídnejší a len miestami je možné nájsť dokonalú zhodu s originálom. Po dlhšom čase jeden z fakt lepších výkonov B. Willisa. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný film, což v posledních letech u Bruce není žádná vyjímka. Ten film nepřinesl do tohoto žánru ale absolutně nic nového, ničím vás nemůže překvapit ... je to jako by si nějaký slabší herec odskočil za režisérský stolík a neměl pro to moc nadání... Tadá .. to je vlastně Eli Roth ... To, co stál film, byly zřejmě hlavně platy většiny herců. Úplná katastrofa ... jediný, co ten film má, je hlava a pata ... začátek, střed a konec ... nic víc!!! Proto taky dostal se skřípáním mých zubů jednu hvězdu. A jak rád škodolibě říkám, už by měl někdo natočit ještě za Brucova života remake Die Hard. Možná by si uvědomil, jaká je to pitomost, přetáčet klasiky. Respektive se na nich podílet ... jenže on už je na tom dneska zřejmě tak, že by si tam ještě střihnul nějakou tu CAMEO roličku. Pryč odsud... už nikdy více. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Bruce už ve filmech nehraje, ale spíš se jen vyskytuje. Jinak celkově se jedná o vcelku průměrný, ale koukatelný thriller, jehož projekcí si určitě večer nijak zásadně nezkazíte. S původním snímkem samozřejmě nemá smysl srovnávat, ale čekal jsem to mnohem horší ... 65% ()

Reklama

Reklama