Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

InJo 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý ze dvou hledisek: Jako komentář k současné debatě ohledně legálního držení střelných zbraní (explicitně je zde prezentováno, že v USA si útočnou pušku můžete pořídit v podstatě úplně bez problémů). Druhou "zvláštností" je, že se jedná patrně o první snímek Eliho Rotha, jenž snad v žádném ohledu není nejen lacině okázale šokující a přehnaný (ta trocha zdejší brutality dnes už zaskočí málokoho), ale dokonce ani nijak významně řemeslně pofidérní. Je to vlastně úplně standardní akční revenge movie, který své téma (bohužel) zpracovává bez nějaké výraznější kontroverze (na rozdíl od originálu s Charlesem Bronsonem). Na druhou stranu jsem byl příjemně potěšen, že se Roth neuchýlil k jednomu hloupému dějovému zvratu, jenž jsem většinu stopáže na konci očekával jako "překvapivou" pointu (minimálně dvě konkrétní indicie mě k tomu mohutně nabádaly). 50 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Remake oproti originálu s vynikajícím Charlese Bronsonem z roku 1974 nepřináší nic nového. Pusťte si spíše originál. Hororové metody se zlověstnou hudbou a dlouze připravovanými situacemi. Politická korektnost - ti zlejší jsou bílé rasy. Jsou zde stopy humoru jako když si ničema hledá na internetu jak zacházet se zbraní. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi někdy někoho uhořet?" Tak neslyšel a nezaslechl jsem to ani v tomto snímku. Jinak si ovšem myslím, že v ideálním světě policie pachatele odhalí, státní zástupce obžaluje, soudce odsoudí a bachaři mu to spočítají. Žiju však ve světě, kde to až tak dobře nefunguje a každý iniciativní Smrťák se hodí. Ono na tom sice nebylo nic originálního, ale potvrdilo se mi to, že střílení zmetků je skvělá terapie, takže v tom s doktorem Kerseym asi budeme pokračovat. Ale musí nás přitom krýt zábavný brácha Frank, detektivové Rains s Jacksonovou si musí zvětšit nástěnku s nevyřešenými vraždami a svědci musí hromadně papouškovat přesný popis - běloch v mikině. Jinak bychom mohli být odhaleni dřív, než sejmeme všechny vrahy, loupežníky a zmrzlináře. A to by byla škoda, protože tahle střelba v sobě měla docela slušnou kadenci zábavných okamžiků. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidieť Willisa po rokoch v kine, dokonca vo filme, kde celkom dobre hrá - dokonca som mu toho doktora veril viac ako človeka, čo nevie strieľať. Je to samozrejme staromódna pravičiarsko-fašistická mordovačka, ale nemôžem si pomôcť, v tejto korektnej dobe je to podobne osviežujúce ako napr. Punisher. Je však pravda, že najlepší remake Death Wish je Wanov Rozsudok smrti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Revenge porn s nádechem Final Destination, při kterém si pan doktor Kersey zajede pro pro-gun radu do Texasu a pak už se na víru, boží plán a reakční dobu policie nemusí spoléhat.. Spotřební zboží, které sice vyvolalo krapet pozdvižení u odpůrců zbraní, kterým zatím nikdo nezastřelil člena rodiny, ale jinak je to nic proti ničemu. Po Knock Knock jsem si přál, aby Eli filmařsky dospěl, ale on začíná spíše měknout.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Než se dostal k režii Eli Roth, byl zvažován do hlavní role i Brad Pitt. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Paul (Bruce Willis) postřelí „Rybu“ (Jack Kesy) a tomu dojdou náboje, mačká „Ryba“ spoušť na prázdno a zmatkuje tak, že závěr, kterej mu zůstal po vystřílení nábojů vzadu, odjistí zpátky dopředu. Když Paul přijde k „Rybovi“, ten drží pistoli a má závěr opět vzadu, což by jen mačkáním spouště na prázdno nedokázal. (Ace.A.T.L.)
  • Film sa odohráva v Chicagu, Illinois, na rozdiel od New Yorku, kde sa odohrával román aj pôvodný film. (WalterIK7)

Reklama

Reklama