Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

Radko 

všechny recenze uživatele

Päťdielna séria filmov bola o váženom občanovi, ktorý znepokojený stavom zločinnosti a neschopnosťou oficiálnych orgánov v tomto smere konať, vytiahne potom, čo zločin naplno zasiahne jeho rodinu, zbraň a strieľa všetkých násilných asociálov a zločincov večerného veľkomesta. V sutočnosti propagovala vlhký sen všetkých militaristov a bojovníkov za spravodlivoť, ktorí sa nevedia dočkať chvíle, kedy legálne a naplno vytiahnu z pivníc a trezorov svoje pušky a pištiole, a vybavia si to s grázlami po svojom. Problémom je, že sa radi postavia do role sudcov aj exekútorov v jednom. Bruce Willis pod režijnou taktovkou skúseného, no veľmi priemerného hororového tvorcu Eli Rotha v tejto tradícii pokračuje.Zhruba v rovnako kvalitatívne podpriemernom výsledku, akým sa vyznačovali jednotlivé Bronsonovky. Military lobby a ultrapravičiari sa bavia, divák už menej. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ani nadšení ani zklamání. Bylo to v kostce takový jaký jsem to čekal. Pochopitelně, že na originál s Bronsonem se to podle očekávání nechytá, ale jako samostatný revegne kousek to určitě obstojí. Willis se zase po nějaký době snaží aspoň trochu hrát a jeho Paul Kersey je sice pojatý trochu jinak než v původní verzi, ale neměl jsem problém mu fandit. S čím mám trochu problém je to místy hodně odlehčený pojetí plný černýho humoru. Jasně Eli Roth je známý ujeťák a svůj styl nezapře, takže chápu, že šlo o záměr, ale mě to spíš rušilo a je fakt, že to trochu shazuje vážnost a vyznění celýho filmu a člověk si pak tu pomstu tolik neužije. I když je pravda, že některý ty Willisovi exekuce jsou docela vtipný, takže jako jednohubka to nepohorší. Co se fakt povedlo je obsazení Willisovi dcery. Nádherná holčina který jsem držel palce, aby to celý přežila. Jo a odstřelil bych toho debila co se během projekce za mými zády furt nahlas chechtal, jak kdyby zrovna sledoval komedii století, Ale co už nadělám, to je holt kolorit... Za mě průměrné řemeslo, pokračování raději ne.50% ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Unbreakable pro jednouduché a bez fantazie. Remake bez nápadu a charakteru. Ani Willis se tam moc nehodil. Toho primáře, který se v garáži za jeden večer naučí střílet lépe než profi-gangstři, mu neuvěříte. Mordy drsné, jakože katarze při výkonu spravedlnosti. Ale když je spravedlnost vykonaná na nezajímavých, nerozpracovaných záporácích, míra katarze pokulhává. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi někdy někoho uhořet?" Tak neslyšel a nezaslechl jsem to ani v tomto snímku. Jinak si ovšem myslím, že v ideálním světě policie pachatele odhalí, státní zástupce obžaluje, soudce odsoudí a bachaři mu to spočítají. Žiju však ve světě, kde to až tak dobře nefunguje a každý iniciativní Smrťák se hodí. Ono na tom sice nebylo nic originálního, ale potvrdilo se mi to, že střílení zmetků je skvělá terapie, takže v tom s doktorem Kerseym asi budeme pokračovat. Ale musí nás přitom krýt zábavný brácha Frank, detektivové Rains s Jacksonovou si musí zvětšit nástěnku s nevyřešenými vraždami a svědci musí hromadně papouškovat přesný popis - běloch v mikině. Jinak bychom mohli být odhaleni dřív, než sejmeme všechny vrahy, loupežníky a zmrzlináře. A to by byla škoda, protože tahle střelba v sobě měla docela slušnou kadenci zábavných okamžiků. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film sa odohráva v Chicagu, Illinois, na rozdiel od New Yorku, kde sa odohrával román aj pôvodný film. (WalterIK7)
  • V čase 44:33 si Paul Kersey (Bruce Willis) obvazuje ruku. V následující scéně, když dává prádlo do pračky, má na ruce už jen náplast, kterou si ale na ruku dává až v čase 49:02. (DBlitz)

Reklama

Reklama