Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (412)

POMO 

všechny recenze uživatele

Unbreakable pro jednouduché a bez fantazie. Remake bez nápadu a charakteru. Ani Willis se tam moc nehodil. Toho primáře, který se v garáži za jeden večer naučí střílet lépe než profi-gangstři, mu neuvěříte. Mordy drsné, jakože katarze při výkonu spravedlnosti. Ale když je spravedlnost vykonaná na nezajímavých, nerozpracovaných záporácích, míra katarze pokulhává. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To takhle ukecáte ke společnému čtení Bible na první pohled dravou, děsně lascivní a dokonale vysostruženou velekundu a nemůžete se dočkat, až už konečně nahá klekne na čtyři a odveze vás do ledničky pro lahváče. Načež ji při unyle funivém noření se do evangelií nedostanete z katolických zad ani heverem a při pokusu o jakoukoliv nekřesťanskou praktiku se zaštiťuje krucifixem a ústy sjíždí leda tak Otcenašeho. Přesně něco takového odborná terminologie definuje jako promrdaný potenciál. A naprosto stejné to máte s tímhle Detvišem. První půlka nomen omen a vy si úpěnlivě přejete být mrtvý, když sledujete nezáživné trampoty katalogové rodinky prkenného Wiliše. Ta druhá sice začne neznatelně přirážet, avšak počet mrtvých negrů, portorikánců a bílých socek, jakož i způsob jejich deratizace, by snad neukojil ani nehonivého řeholníka. K tomu všemu neštěstí zvládne Eliáš Hníth tak tak natočit akorát kečupovité amatérské snafporno, tudíž dramatizace a vedení herců na úrovni ochotnického spolku kvadruplegických mimů a kromě Deonofriovic Vincka jsou všichni koženější než galantérie. I ten ultratoporný Karlík Bronson to před čtyřiačtyřiceti lety kosil daleko přesvědčivěji, špinavěji, záživněji a s grácií. No škoda, kdyby se toho nechytla banda mantáků, mohla to být vcelku nekompromisní Smrtonosná smrt. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem to čekal mnohem horší s ohledem na pokryteví a korektnoti, které se nyní dějí v Hollywoodu. Bruce se konečně alespon přiblížil Brucovi z dob kdy byl pro mně king. Filmu určitě nechyběly scény mající úroveň, od počáteční fáze přepadení v baráku nebo dialogové scény ve výtahu v nemocnici. S vypětím všech sil a když pominu příliš zdlouhavý prolog měl film dynamiku a dokázal udržet mou pozornost. Co se nepovedlo byl kontrast vtipně náhodných zabití padouchů versus vážně vypadající akční thriller, vůbec mně nešla dohromady upadnutí po krvi, pád koule, náhodný blb v cestě kulky a pak tam vidíš dojemné scény v nemocnici mně to k sobě prostě nesedělo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidieť Willisa po rokoch v kine, dokonca vo filme, kde celkom dobre hrá - dokonca som mu toho doktora veril viac ako človeka, čo nevie strieľať. Je to samozrejme staromódna pravičiarsko-fašistická mordovačka, ale nemôžem si pomôcť, v tejto korektnej dobe je to podobne osviežujúce ako napr. Punisher. Je však pravda, že najlepší remake Death Wish je Wanov Rozsudok smrti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na kinematografii Bruce Willise, tak to vypadá, že Přání smrti je poslední vysloveně kloudný film, ve kterém se objevil. A špatný opravdu není. Eli Roth ví, jak natočit krvák. Bruce zase ví, jak to udělat, aby působil jako drsňák, kterého davy budou mít rádi. No a oba vzali ze sebe to nejlepší a spolu dali dohromady film, který mi připomněl, proč mám Bruce tak rád. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Během přepadení přišla manželka Paula Kerseyho o život a dcera skončila v nemocnici. Paul věří, že policie zločince brzy dopadne, ale zatím utíkají. Takže se rozhodne, že si pořídí zbraň a se zločinci si to vyřídí po svém. Nová verze thrillerové klasiky je příjemné akční béčko, které spoléhá na solidní přestřelky, krev a stále charismatického Willise. Jakmile se ale tvůrci pokoušejí o psychologii a vážné drama, přestává to fungovat. Naštěstí to nedělají moc často. O moc lépe to asi dopadnout nemohlo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $34,017,028Tržby Celosvetovo $48,576,379Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,621,272Tržby za predaj DVD v USA $3,055,104║ Zatiaľ najstráviteľnejší Eli Roth, samozrejme o žiadny klenot sa zas nejedná, rozbeh troška rozpačitý. Hlavne Willis ako doktor dosť zaskočí ale pre vývoj deja v celku dobrý nástrel, ktorý má občas dobre tempo myšlienky ale potenciál nevyužitý. čistý priemer /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUĎ CHCEŠ OPRAVDU CHRÁNIT TO, CO JE TVOJE, MUSÍŠ TO ZVLÁDNOUT SÁM…“ /// Místo New Yorku tady máme Chicago, místo Charlese Bronsona Bruce Willise, místo sedumdesátejch let, současnost. Už ani „originál“ se nestal kultovní podívanou, i když vidět trpět sráče… to je prostě krásný v každý době. Jenže než se k tomu Paul Kersey dopracuje… je ten příběh nutný zlo. Prostě nevodsejpá, což je ale problém všech revenge filmů jedoucích podle starý šablony. A tak nejfajnovějším zjištěním pro mě je, že Willisovi to při vodkrvování a s bouchačkou v ruce furt sekne. Víc asi nemá smysl řešit. Ale čekal bych, že současnej Paul Kersey víc přitvrdí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1972 napsal Brian Francis Wynne Garfield, ani tenhle film neznám. 2.) Chystám se vzít zákon do vlastních rukou. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen a jsem rád, že Willis od Red 2 tedy po 5 letech natočil opět slušný film ještě z mého oblíbeného Revenge žánru. Příběhově to sice nepřináší nic nového, ale je to jízda od začátku do konce, slušně zahraná, příjemně krvavá s jednou solidní gore scénou a intenzivním Home Invasionem, kde emoce vyráší o 160 stupňů. Skvěle jsem se bavil. Eli Roth/Bruce Willis a oldschool revenge tohle troj kombo můžu. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto si?“ – „Tvoj posledný zákazník.“ O tomto sa hovorilo minimálne od r. 2012 a nakoniec to dopadlo presne tak, ako sme si mysleli, že to dopadne, keď boli odídení drsňáci Joe Carnahan a Frank Grillo a nahradil ich bezzubý Bruce Willis. Síce zostal Joeov scenár, ale bohvie, ako ho počas nakrúcania upravili, pretože sa mi nechce veriť, že autor peciek Medzi vlkmi a A-Team napísal niečo tak zastarané. Jasné, každý občas máme chuť vziať spravodlivosť do vlastných rúk, lebo niektorí sudcovia nerobia to, za čo sú platení a niektorí policajti sú skorumpovaní. O politikoch nehovoriac. Vidno, že tak to funguje nielen u nás, ale i v USA. Ale natočiť film, ktorý seriózne kladie otázku, či na niečo také máme morálne právo, mi pripadá zúfalo nemoderný. Réžie sa síce chopil krvák Eli Roth a treba dodať, že zostal svojmu menu verný. Mnohé scény sú prekvapivo drastické. Ale sú striedané absolútne nezáživnými dialógmi a s pekelne nudnými vzťahmi medzi priemernými postavami. Willis prekvapivo nepôsobí až tak nezáživne, ako som sa obával. Dean Norris je ako svojrázny policajt fajn. Všetko ostatné je však mimo. Filmu strašne dlho trvá, kým sa rozbehne. A ani potom to nie je ono. Navyše obsahuje plno flashbackov ako z nemeckej kriminálky z roku 1998 a céčkarských tupostí (Willis potrebuje strelnú zbraň, ale nevie, ako si ju zaobstarať bez toho, aby ho chytili, našťastie ide do roboty, na operačnom stole chlapovi zhodou náhod vypadne na zem búchačka, Willis ju nenápadne kopne pod stôl a potom si ju vezme). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serii s Bronsonem nakoukanou nemam, Rozsudek smrti s Baconem se mi ale líbil. Od tohohle jsem nic moc necekal, precejen Willis uz ma svoje nejlepsi leta davno za sebou a Roth nikdy zadnej velkej lumen nebyl. Takze me to nakonec docela mile prekvapilo. Jasne, je to jen takovy krimi becko s nejakou tou akci a tezce prumernym scenarem, ale Rothovi se podarilo dostat ze vseho maximum. Willis samozrejme herecky nestiha, takze nejaky oplakavani zeny mu clovek moc neveri, ale nastesti mu veri toho osamelyho "Smrtaka". Ostatni herci jsou pak minimalne sympataci. Film i pres mozna krapet zbytecnou delku, kde hlavne v prvni pulce se toho zas tak moc nedeje, si udrzuje slusny tempo i napeti, Willisovo akce jsou radne drsny a proste me to bavilo. Slabsi 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvlášť teď v době, kdy je to v USA masakr za masakrem a jakákoli obhajoba (či pouhý humor na téma) zbraní rovná se šílený píchání do vosího hnízda, tak je až neuvěřitelný, že "Bear Jew" Eli Roth přesto nějak protlačil a natočil zrovna remake DEATH WISH. A neusnete-li v úvodní půlhodince, čeká pár z vás taky tak skvělá nekorektní zábava. Nejhorší možný načasování, tupá zábava pro primitivy, nesmyslně násilný a bla bla bla bla bla, já říkám MRDAT POHORŠENÝ KRITIKY - tohle je přesně ta správná jednoduchá, ohraná, starosvětská akční střílečka na téma oko za oko. Má to šťávu, dost srandy, krve a drsňáren, úctu k originálu, taky vychytaný maličkosti typu Sway @Shade45, soundtrackový pecky jako "Back In Black" a "Love Sosa", plus fajn vedlejšky a starýho dobrýho hláškujícího Bruce Willise. Hloubka nulová, prostě popkorn a za mě radost veliká. Ideální cílovka: držitelé zbrojáku ✌🏻 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dvojice junkfoodových mistrů Eli Roth a Joe Carnahan se spojila, aby přivedla na svět remake kultovní bronsonovky. Povedlo se jim dostat zpět na plátna Bruce Willise v roli, která je v jeho současné filmografii světlejším bodem. Mrazivá surovost původní předlohy je ovšem pryč, zůstala jen pravičácká nakládačka, kde je paleta padouchů vždy silně multikulturní, ale nikdy zcela bílá a asi každá druhá scéna je direktivním suportem pro držení zbraně. Dobře obsazená (Shue, O'Nofrio, Norris), byť myšlenkově pochybná zábava. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi někdy někoho uhořet?" Tak neslyšel a nezaslechl jsem to ani v tomto snímku. Jinak si ovšem myslím, že v ideálním světě policie pachatele odhalí, státní zástupce obžaluje, soudce odsoudí a bachaři mu to spočítají. Žiju však ve světě, kde to až tak dobře nefunguje a každý iniciativní Smrťák se hodí. Ono na tom sice nebylo nic originálního, ale potvrdilo se mi to, že střílení zmetků je skvělá terapie, takže v tom s doktorem Kerseym asi budeme pokračovat. Ale musí nás přitom krýt zábavný brácha Frank, detektivové Rains s Jacksonovou si musí zvětšit nástěnku s nevyřešenými vraždami a svědci musí hromadně papouškovat přesný popis - běloch v mikině. Jinak bychom mohli být odhaleni dřív, než sejmeme všechny vrahy, loupežníky a zmrzlináře. A to by byla škoda, protože tahle střelba v sobě měla docela slušnou kadenci zábavných okamžiků. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to dá, ale Willis se sem se svou akční minulostí fakt nehodí. Ačkoliv se vlastně tentokrát i trochu snaží. Carnahan s Rothem se každopádně originalitě, nepředvídatelnosti nebo inteligenci očekávatelně vyhýbali obloukem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání zbytečný remake a průměrný vigilantský thriller na jedno zkouknutí. Carnahan má ve scénáři pár fajn detailů, ale to je vše. Syrovému sedmdesátkovému originálu to nečichá ani k fuseklím a i MÉ DRUHÉ JÁ s Jodie Foster je o level nebo dva zajímavější. A dokážu si představit dlouhou řadu herců, které bych v té roli viděl radši než Willise. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Revenge porn s nádechem Final Destination, při kterém si pan doktor Kersey zajede pro pro-gun radu do Texasu a pak už se na víru, boží plán a reakční dobu policie nemusí spoléhat.. Spotřební zboží, které sice vyvolalo krapet pozdvižení u odpůrců zbraní, kterým zatím nikdo nezastřelil člena rodiny, ale jinak je to nic proti ničemu. Po Knock Knock jsem si přál, aby Eli filmařsky dospěl, ale on začíná spíše měknout.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade vôbec netreba riešiť, že sa jedná o remake, táto téma je už dlhé roky tak používaná, že pri inom názve by ma to ani nenapadlo, hlavne, že to dopadlo dobre a Bruce Willis natočil po dlhej dobe zase dobrý a plnohodnotný film. Mňa táto téma nikdy neprestane baviť, branie spravodlivosti do vlastných rúk je vždy dostatočne atraktívne, no v podaní Eliho Rotha som sa predsa len trochu obával, aby to už neprehnal a neurobil z toho nejakú nechcenú paródiu, ale našťastie aj on to zvládol celkom so cťou. Film sa dokonca dlhší čas tvári až moc vážne a celkom sa mu to aj darí, predstavenie rodiny prebehne tak, aby sa k nim aj dali vytvoriť nejaké sympatie a síce škoda, že emócie vôbec nefungujú, ale to sa aj tak podarí len zriedka, takže som s tým nemal problém. A potom sa to už rozbehne, Bruce Willis vezme spravodlivosť do vlastných rúk a síce už pritom nepôsobí tak, ako v starých dobrých časoch, ale predsa len to dokáže uhrať a prial som mu, aby ich všetkých dostal. Tu dejovo nemá čo prekvapiť, ale presne tento štýl mám rád, občasné likvidácie zločincov, hľadanie tých pravých, vyšetrovanie pomstiteľa a samozrejme celá tá morálna stránka. Toto bola stávka na istotu a tak to aj vyšlo, film ma bavil od začiatku až do konca. Moc nesklame ani obsadenie, ako som spomínal, Bruce Willis a jeho rodina sú v poriadku, poteší Dean Norris ako vyšetrovateľ a aj brat hlavného hrdinu Vincent D'Onofrio, ale chcelo by to lepších záporákov, tu ich divák na rozdiel od väčšiny podobných filmov vopred nepozná a tak ich treba najprv nájsť, ale ani celkovo mi neprišli až tak slizkí, aby som si vychutnával ich odstránenie. Úplne v poriadku je akcia, toto nie je akčný film, ale hlavne relatívne uveriteľný thriller, takže žiadne veľké akcie sa tu čakať nedajú, ale všetky akčné scény sú dobre zvládnuté, likvidácie pôsobia pomerne drsne, priestrely efektne a síce to finále v dome sa mi už zdalo poriadne béčkové, ale aj toto je v poriadku, ja som si tohto Willisa, ktorý všetkých postrieľa štýlovo užil. Režijne s filmom nakoniec nemám väčší problém, Eli Roth sa tu držal na uzde a tak túto serióznu zápletku v rámci možností udržal aj v tej serióznej rovine, vizuál je v poriadku, úmrtia krvavé, len tu mohli byť navyše aj tie emócie. Takže celkovo si určite nesťažujem, na túto tému som videl aj lepšie filmy, ale rovnako aj horšie, tu som sa bavil a som rád, že ani Bruce Willis nie je ešte úplne mimo. 73% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající remake bez jakéhokoliv výraznějšího režijního rukopisu, či snahy jakkoliv ozvláštnit divácký zážitek. Motiv pomsty, se kterým se pracuje klasicky v zajetých kolejích se všemi klišé. Sem tam akce a násilí, které je prvoplánovitě expresivní, tak jako to dělá Roth vždycky a Bruce Willis, který hraje zaprdlého doktora bez života a bohužel mu to docela jde. Chce se řict na jedno koukání, ale asi ani to ne, spíš lepší vynechat. V rámci revenge movies standartně odvedená práce. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Päťdielna séria filmov bola o váženom občanovi, ktorý znepokojený stavom zločinnosti a neschopnosťou oficiálnych orgánov v tomto smere konať, vytiahne potom, čo zločin naplno zasiahne jeho rodinu, zbraň a strieľa všetkých násilných asociálov a zločincov večerného veľkomesta. V sutočnosti propagovala vlhký sen všetkých militaristov a bojovníkov za spravodlivoť, ktorí sa nevedia dočkať chvíle, kedy legálne a naplno vytiahnu z pivníc a trezorov svoje pušky a pištiole, a vybavia si to s grázlami po svojom. Problémom je, že sa radi postavia do role sudcov aj exekútorov v jednom. Bruce Willis pod režijnou taktovkou skúseného, no veľmi priemerného hororového tvorcu Eli Rotha v tejto tradícii pokračuje.Zhruba v rovnako kvalitatívne podpriemernom výsledku, akým sa vyznačovali jednotlivé Bronsonovky. Military lobby a ultrapravičiari sa bavia, divák už menej. ()

Reklama

Reklama